КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
+15
styyni
silvenaiv
petia_18
galea
mimi_dani
maggi
Мисис *Здраве*
desimon
Lindzi
Dani
mamazavinagi
gerito_81
cvetiiv
teqnstal
Schatzе
19 posters
Страница 3 от 5
Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Лебеди в малиново езерце с карамелена клетка
Продукти: | |
За пареното тесто 1 ч. чаша прясно мляко или вода щипка сол 1 с. лъжица захар 2 с. лъжици масло 2 ч. чаши брашно 4 яйца За пълнежа 1 и ½ чаша прясно мляко 1 ч. чаша захар 4 жълтъка 1 к. чаша брашно 1-2 лъжици масло 1-2 пакетчета ванилия За клетката 1 ч. чаша захар 2-3 лъжици вода За малиновия сос 200 гр. пресни или замразени малини 100 гр. сладко от малини 1 к. чаша захар | |
Начин на приготвяне: | |
Сложете млякото в дълбока тенджера на умерен котлон. Добавете солта, захарта и маслото, когато се разтворят, добавете брашното, може наведнъж. Оставете за малко на котлона, за да се сгъсти тестото, трябва да има консистенцията на мек пластелин. Сложете в блендер и разбийте за две минути, след това добавете яйцата. Разбърквайте, докато стената на хомогенна смес. Изсипете тестото в шприца. Оформете телцата на лебедите. С помощта на по-малък шприц или отрязаното връхче на найлонова торбичка оформете главите и шиите на лебедите. За крема за пълнежа Сложете млякото на котлона в подходящ съд. Разбийте брашното и жълтъците в дълбоко купа, добавете топлото мляко и разбъркайте добре, за да не станат бучици. След това върнете на котлона, за да не мирише брашното на сурово. Варете минута-две. Когато се поохлади, добавете маслото и бъркайте докато сместа го поеме. Накрая добавете ванилията. Може да замените с бита сметана. Оформете лебедите. Клетката направете по следният начин. Сложете 1 чаша захар и малко вода на котлона, така ще се карамелизира постепенно. Вземете една голяма купа и я намаслете. Върху нея, на тънка нишка „Изплетете” клетката. Пригответе соса от малини в блендер, като разбиете добре продуктите захарта, пресните малини и малиновото сладко, по желание, може да прецедите, за да не остават зрънца. Аранжирайте десерта, като в голям поднос сложите на дъното малиновият сос, върху него подредите лебедите, а отгоре поставите карамелената клетка. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Желирани яйца
Автор:BABY
Необходими продукти:
* 10 бр. яйца
* по 1 бр. червена и жълта чушка
* шунка или колбас по избор
* 6-7 бр. маслини
* царевица
* грах или кисели краставички
* 2 с.л. желатин
* 400 мл бистър пилешки бульон или друг на вкус
* магданоз
Начин на приготвяне:
Желатина се залива със 100 мл хладка вода. Яйцата се пробиват от по-широкия край малко и оставяме вътрешността на яйцето да изтече, след което внимателно изплакваме черупките с вода. Чушките се нарязват на много ситно, маслините, шунката и киселите краставички също. Магданоза се накъсва на листа и във всяко яйце се слага по 1 или 2 листенца и от останалите продукти по малко. В горещия бульон се прибавя накиснатия желатин и във всяко се яйце се слага от бульона, докато се напълни. Оставят се в хладилника или на студено за 1 нощ, след което се маха черупката.
Източник
Необходими продукти:
* 10 бр. яйца
* по 1 бр. червена и жълта чушка
* шунка или колбас по избор
* 6-7 бр. маслини
* царевица
* грах или кисели краставички
* 2 с.л. желатин
* 400 мл бистър пилешки бульон или друг на вкус
* магданоз
Начин на приготвяне:
Желатина се залива със 100 мл хладка вода. Яйцата се пробиват от по-широкия край малко и оставяме вътрешността на яйцето да изтече, след което внимателно изплакваме черупките с вода. Чушките се нарязват на много ситно, маслините, шунката и киселите краставички също. Магданоза се накъсва на листа и във всяко яйце се слага по 1 или 2 листенца и от останалите продукти по малко. В горещия бульон се прибавя накиснатия желатин и във всяко се яйце се слага от бульона, докато се напълни. Оставят се в хладилника или на студено за 1 нощ, след което се маха черупката.
Източник
mimi_dani- спечелен за каузата
Картофени рози
Автор:BABY
Необходими продукти:
картофи
олио за пържене
сол
клечки за зъби
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват с четка и се нарязват на много тънки филийки с кората като за чипс. Посоляват се и се оставят за половин час да омекнат. Поставят се на кухненска кърпа да се отцедят. Взема се едно по-малко кръгче и се свива на фунийка. Още едно кръгче върху него, като средата на второто да попада върху съединението на първото. По същия начин трето кръгче. Използват се от 3 до 5 резенчета картофи. С клечка за зъби се хващат в долния край с промушване. Когато всички рози са готови се пускат в загрялата мазнина с отворените листенца надолу. След 15-20 секунди се обръщат. Вадят се на хартия да поеме мазнината и се изваждат клечките. Розите могат да се поднесат с рулца от пресни краставици, пълни с картофено пюре и майонеза или млечна салата.
Източник
Необходими продукти:
картофи
олио за пържене
сол
клечки за зъби
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват с четка и се нарязват на много тънки филийки с кората като за чипс. Посоляват се и се оставят за половин час да омекнат. Поставят се на кухненска кърпа да се отцедят. Взема се едно по-малко кръгче и се свива на фунийка. Още едно кръгче върху него, като средата на второто да попада върху съединението на първото. По същия начин трето кръгче. Използват се от 3 до 5 резенчета картофи. С клечка за зъби се хващат в долния край с промушване. Когато всички рози са готови се пускат в загрялата мазнина с отворените листенца надолу. След 15-20 секунди се обръщат. Вадят се на хартия да поеме мазнината и се изваждат клечките. Розите могат да се поднесат с рулца от пресни краставици, пълни с картофено пюре и майонеза или млечна салата.
Източник
mimi_dani- спечелен за каузата
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Ето това ме вдъхнови много и си направих и аз албум с моите вкуснотийки:Lindzi написа:Красотии в чинии! - това е албумче със снимки на една дружка, която сама ги прави! Можем да взимаме идеи!
ВКУСОТИИТЕ НА МАГИ
maggi- Администратор
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Интересен начин за поднасяне на палачинка:
Lindzi- SPAMMER
Трансфер
как се прави трансфер: http://community.webshots.com/album/111071540UEhrpE
Маслен крем - подходящ за трансфер:
1/2 чаша твърд маргарин
1/2 чаша масло
1с.л ванилия
4 чаши пресята пудра захар
2 с.л. прясно мляко
С
миксер се разбиват маслото и маргарина. Прибавя се ванилията и
постепенно се прибавя захарта - чаша по чаша. Бие се на средна степен,
като е добре да разбърквате покрай стените и на дъното. Когато захарта
е добре разтворена, сместа изглежда доста суха. Тогава прибавяме 2
лъжици мляко и отново разбиване докато стане пухкава и гладка сместа.
Покрива се с навлажнена кърпа, до използването. Ако няма да използвате
веднага, съхранявайте в хладилник(макс. 2 седмици). Преди използване
разбийте отново. Може да се оцвети по желание.
Това е рецептата за основен маслен крем взета от Cake central!
Това
обаче което използват тук е глазура, която се прави от еднакво
количество крем и царевичен сироп(мисля че може да се замести с течна
глюкоза). Разбърква се внимателно и консистенцията, трябва да е подобна
на мед. след това се пълни фунийка и се използва.
Човека пише, че е необходимо много малко количество. За червените части е използвал около 2 с. лъжици.
Трансфер
може да се направи за по-лесно и само с шоколад. Като при разтапянето
на тъмният шоколад прибавете малко масло, но при белия само топло
прясно мляко.
Ето по-подробно описано за трансфера:
Копирате
си картинка от Интернет(най-добре черно-бяла и в подходяща големина),
принтирате, пъхвате я в канцеларски джоб. Мазвате му малко масло или
маргарин(колкото да не залепне шоколада) и с разтопен на водна баня
тъмен шоколад + малко масло, правите контурите. Те не трябва да са
много тънки, нито много дебели. Пълните фунийка от хартия за печене и
внимателно обкантвате всички черни линии на картинката(колкото е
по-малко детайлна картинката, толкова по-добре). Гледайте да не
прекъсвате линията и да остава плътна линия. Слагате в хладилника за да
се стегне и си подготвяте белия шоколад за запълване на картинката. Аз
разтопявам на най-ниската степен на микровълновата, като от време на
време разбърквам, докато се получи гладка глазура. Не използвайте
гелови бои(при тях няма наситеност на цветовете, когато се смесят с
шоколада), а само на прах, които сте разтворили в няколко капки топло
мляко. След това пълните пак фунийка, но ако детайлите са по-големи
няма нужда от малко отворче, режете направо около 1 см. Внимателно
изпълвате всички детайли на картинката с различните цветове оцветен
шоколад, като внимавате да е равномерно и не много тънко и да не
остават незапълнени дупчици.( Не се притеснявайте ако зацапате тъмния
шоколад - картинката от другата страна си остава хубава, вие гледате
работната страна) След това оставяте в хладилника да се
стегне(най-добре поне 4-5 часа). Правите си тортата и я покривате или с
крем, или с някакво захарно покритие и когато е готова или внимателно
отлепяте картинката и я обръщате върху тортата(забележете, трябва да е
нагоре страната, която е била залепена за фолиото) или направо с
фолиото обръщате, махате и готово. После доукрасявате както искате.
Важно за шоколадовия трансфер:
1. Шоколадовия трансфер най-лесно се отделя когато е правен върху пекарска хартия
2.
На белия шоколад е добре да не се добавя нищо, но ако се наложи се
слага малко топло мляко (! Не прекалявайте с млякото, защото от него
шоколада не стяга и трансфера няма да ви се отлепи добре)
3.
Винаги рисувайте в/у огледалния образ на избраната картинка, за да
стане същата като оригинала, когато се обърне в/у тортата.
Шоколадов трансфер директно върху тортата:
http://www.kagekonen.webbyen.dk/vishjemmeside_privat.asp?mode=top_frame&id=631470&side=&webside=4234688
На
подложка от марципан(в случая) или някакъв подобен чаршаф, прилагаш
рисунката и с карфичка започваш да правиш дупчици в картинката и
марципана(така се свалят кройки). После без да махаш картинката,
поръсваш с какао, махаш внимателно картинката и на марципана се
обявяват кафявите точки. Внимателно минаваш с разтопен черен шоколад и
трансфера ти е готов. Не знам само, какво използват за запълване, но
сигурно е пак оцветен шоколад. Но май там има рецепта за запълващата
смес. След това запълваш и слагаш в хладилника да се стегне. Така
транфера е готов и го слагаш на тортата.
Ето и линкове с картинки подходящи за трансфер:
http://www.peppitext.de/WiCo1/index.html
http://www.coloring-page.com/
http://www.coloring.ws/coloring.html
http://www.snally.de/malvorlagen.htm
http://www.nicoles-funworld.de/windowcolor/malvorlagen.php
http://www.nicci.de/wico-disney.htm
http://www.kubesova.cz/omalovanky_odkazy
http://www.basteln.machtspass.com/wico_malvorlagen.htm
http://cathycreatif.free.fr/modeles.php
Маслен крем - подходящ за трансфер:
1/2 чаша твърд маргарин
1/2 чаша масло
1с.л ванилия
4 чаши пресята пудра захар
2 с.л. прясно мляко
С
миксер се разбиват маслото и маргарина. Прибавя се ванилията и
постепенно се прибавя захарта - чаша по чаша. Бие се на средна степен,
като е добре да разбърквате покрай стените и на дъното. Когато захарта
е добре разтворена, сместа изглежда доста суха. Тогава прибавяме 2
лъжици мляко и отново разбиване докато стане пухкава и гладка сместа.
Покрива се с навлажнена кърпа, до използването. Ако няма да използвате
веднага, съхранявайте в хладилник(макс. 2 седмици). Преди използване
разбийте отново. Може да се оцвети по желание.
Това е рецептата за основен маслен крем взета от Cake central!
Това
обаче което използват тук е глазура, която се прави от еднакво
количество крем и царевичен сироп(мисля че може да се замести с течна
глюкоза). Разбърква се внимателно и консистенцията, трябва да е подобна
на мед. след това се пълни фунийка и се използва.
Човека пише, че е необходимо много малко количество. За червените части е използвал около 2 с. лъжици.
Трансфер
може да се направи за по-лесно и само с шоколад. Като при разтапянето
на тъмният шоколад прибавете малко масло, но при белия само топло
прясно мляко.
Ето по-подробно описано за трансфера:
Копирате
си картинка от Интернет(най-добре черно-бяла и в подходяща големина),
принтирате, пъхвате я в канцеларски джоб. Мазвате му малко масло или
маргарин(колкото да не залепне шоколада) и с разтопен на водна баня
тъмен шоколад + малко масло, правите контурите. Те не трябва да са
много тънки, нито много дебели. Пълните фунийка от хартия за печене и
внимателно обкантвате всички черни линии на картинката(колкото е
по-малко детайлна картинката, толкова по-добре). Гледайте да не
прекъсвате линията и да остава плътна линия. Слагате в хладилника за да
се стегне и си подготвяте белия шоколад за запълване на картинката. Аз
разтопявам на най-ниската степен на микровълновата, като от време на
време разбърквам, докато се получи гладка глазура. Не използвайте
гелови бои(при тях няма наситеност на цветовете, когато се смесят с
шоколада), а само на прах, които сте разтворили в няколко капки топло
мляко. След това пълните пак фунийка, но ако детайлите са по-големи
няма нужда от малко отворче, режете направо около 1 см. Внимателно
изпълвате всички детайли на картинката с различните цветове оцветен
шоколад, като внимавате да е равномерно и не много тънко и да не
остават незапълнени дупчици.( Не се притеснявайте ако зацапате тъмния
шоколад - картинката от другата страна си остава хубава, вие гледате
работната страна) След това оставяте в хладилника да се
стегне(най-добре поне 4-5 часа). Правите си тортата и я покривате или с
крем, или с някакво захарно покритие и когато е готова или внимателно
отлепяте картинката и я обръщате върху тортата(забележете, трябва да е
нагоре страната, която е била залепена за фолиото) или направо с
фолиото обръщате, махате и готово. После доукрасявате както искате.
Важно за шоколадовия трансфер:
1. Шоколадовия трансфер най-лесно се отделя когато е правен върху пекарска хартия
2.
На белия шоколад е добре да не се добавя нищо, но ако се наложи се
слага малко топло мляко (! Не прекалявайте с млякото, защото от него
шоколада не стяга и трансфера няма да ви се отлепи добре)
3.
Винаги рисувайте в/у огледалния образ на избраната картинка, за да
стане същата като оригинала, когато се обърне в/у тортата.
Шоколадов трансфер директно върху тортата:
http://www.kagekonen.webbyen.dk/vishjemmeside_privat.asp?mode=top_frame&id=631470&side=&webside=4234688
На
подложка от марципан(в случая) или някакъв подобен чаршаф, прилагаш
рисунката и с карфичка започваш да правиш дупчици в картинката и
марципана(така се свалят кройки). После без да махаш картинката,
поръсваш с какао, махаш внимателно картинката и на марципана се
обявяват кафявите точки. Внимателно минаваш с разтопен черен шоколад и
трансфера ти е готов. Не знам само, какво използват за запълване, но
сигурно е пак оцветен шоколад. Но май там има рецепта за запълващата
смес. След това запълваш и слагаш в хладилника да се стегне. Така
транфера е готов и го слагаш на тортата.
Ето и линкове с картинки подходящи за трансфер:
http://www.peppitext.de/WiCo1/index.html
http://www.coloring-page.com/
http://www.coloring.ws/coloring.html
http://www.snally.de/malvorlagen.htm
http://www.nicoles-funworld.de/windowcolor/malvorlagen.php
http://www.nicci.de/wico-disney.htm
http://www.kubesova.cz/omalovanky_odkazy
http://www.basteln.machtspass.com/wico_malvorlagen.htm
http://cathycreatif.free.fr/modeles.php
Lindzi- SPAMMER
Фигурки от цветя за торти и сладка
Цветя
Разни цветя
Фрезия
Лилиум
Момина сълза
Арум Лилия и Кала
Карамфил
Теменужки
Лале
Теменужка
Цвете-лилиум
Желатинови цветя
http://www.womanshobby.net/forum/index.php?showtopic=4456 - 3 начина за изработка на розички
http://www.ladycakes.com/fondant_rose.htm - изработка на розичка (En)
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/rose_ill.html (Fr)- как се правят рози
http://www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=2883 - рози от шоколад (Rus)
http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=2458&st=0&p=37333&#entry37333 - листенца на лилия (трябва регистрация) (Rus)
http://www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=1193 - изработка на цветя и кошница от маслен крем (Rus)
Ваза
Видеа:
Орхидеи-видео
http://www.wilton.com/decorating/basic/rose_video_56.cfm - видео за правене на розички от маслен крем (Rus)
http://uk.youtube.com/watch?v=XdX2LHCRYjg&feature=related – Захарните орхидеи на Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=dN_kpoRXX3c&feature=related – Тропически цветя от Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=yaBnwLZEpQg – Цветя от Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=F16zIlOC_a4 – Градински цветя от Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=Q80PrMjhn64 – Демо на тичинки и цветя от Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=Ka-2RgcjU-A – Демо на цветя от Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=gUDlc23TqLE&feature=related – Розички от фондан – 1 част
http://uk.youtube.com/watch?v=oUHRiJGxwNY&feature=related – Розички от фондан – 2 част
http://uk.youtube.com/watch?v=c6teAcewmZY&NR=1 – Розичка с формичка-цвете от фондан
http://uk.youtube.com/watch?v=Iyuhk1oJifM – Дръжки и листа от фондан
http://uk.youtube.com/watch?v=3ioopqzPiQY&NR=1 – Оцветяване на готови цветя от фондан
http://uk.youtube.com/watch?v=xKNgdQBTmiU – Листа от фондан – Изработка и оцветяване.
http://uk.youtube.com/watch?v=ntXHIiU3VPI&feature=related – Малки цветя от фондан
http://uk.youtube.com/watch?v=mcIdjT5J2oY&feature=related – Цветя от фондан.
http://uk.youtube.com/watch?v=C2MIavkldzo&feature=related – Кала от фондан
http://uk.youtube.com/watch?v=z14OOtF1VoA&feature=related – Коледна звезда от крем.
http://uk.youtube.com/watch?v=nRDIBwiwugM&feature=related – Маслени рози с ПОШ/шприц
http://uk.youtube.com/watch?v=I1x2pkILr_g&feature=related – Маслени рози
Разни цветя
Фрезия
Лилиум
Момина сълза
Арум Лилия и Кала
Карамфил
Теменужки
Лале
Теменужка
Цвете-лилиум
Желатинови цветя
http://www.womanshobby.net/forum/index.php?showtopic=4456 - 3 начина за изработка на розички
http://www.ladycakes.com/fondant_rose.htm - изработка на розичка (En)
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/rose_ill.html (Fr)- как се правят рози
http://www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=2883 - рози от шоколад (Rus)
http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=2458&st=0&p=37333&#entry37333 - листенца на лилия (трябва регистрация) (Rus)
http://www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=1193 - изработка на цветя и кошница от маслен крем (Rus)
Ваза
Видеа:
Орхидеи-видео
http://www.wilton.com/decorating/basic/rose_video_56.cfm - видео за правене на розички от маслен крем (Rus)
http://uk.youtube.com/watch?v=XdX2LHCRYjg&feature=related – Захарните орхидеи на Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=dN_kpoRXX3c&feature=related – Тропически цветя от Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=yaBnwLZEpQg – Цветя от Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=F16zIlOC_a4 – Градински цветя от Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=Q80PrMjhn64 – Демо на тичинки и цветя от Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=Ka-2RgcjU-A – Демо на цветя от Scott Clark Woolley
http://uk.youtube.com/watch?v=gUDlc23TqLE&feature=related – Розички от фондан – 1 част
http://uk.youtube.com/watch?v=oUHRiJGxwNY&feature=related – Розички от фондан – 2 част
http://uk.youtube.com/watch?v=c6teAcewmZY&NR=1 – Розичка с формичка-цвете от фондан
http://uk.youtube.com/watch?v=Iyuhk1oJifM – Дръжки и листа от фондан
http://uk.youtube.com/watch?v=3ioopqzPiQY&NR=1 – Оцветяване на готови цветя от фондан
http://uk.youtube.com/watch?v=xKNgdQBTmiU – Листа от фондан – Изработка и оцветяване.
http://uk.youtube.com/watch?v=ntXHIiU3VPI&feature=related – Малки цветя от фондан
http://uk.youtube.com/watch?v=mcIdjT5J2oY&feature=related – Цветя от фондан.
http://uk.youtube.com/watch?v=C2MIavkldzo&feature=related – Кала от фондан
http://uk.youtube.com/watch?v=z14OOtF1VoA&feature=related – Коледна звезда от крем.
http://uk.youtube.com/watch?v=nRDIBwiwugM&feature=related – Маслени рози с ПОШ/шприц
http://uk.youtube.com/watch?v=I1x2pkILr_g&feature=related – Маслени рози
Lindzi- SPAMMER
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Скоро гледах в новините един майстор по карвинг,беше направил супер неща-елхи,звезди и др.работиТози който го може за мен е уникален талант.
petia_18- упорит
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Момичета, показахте страхотни неща ......супер идеи......за предстоящите хубави празници ще са ни добре дошли...
silvenaiv- VIP- персона
Миши яйца
яйца колкото ви трябват - от 1 яйце излизат 2 мишки
черен пипер
парченца салам или обелки от краставици (за оформяне на уши и опашка)
Яйцата се сваряват и се разрязват на половинки на дълго. Зърната черен пипер се използват за очи а от другите продукти се оформят уши и опашка.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Калинки от чери домати
чери домати
маслини
черен пипер
Разрязвате доматите на половинки. От маслините се оформят главите, а от черния пипер-точките. Използват се за украса на салати или сандвичи.
Lindzi- SPAMMER
Бързи рози за неочаквани гости
брашно
сода
сол
водичка колкото ви трябва - това е в зависимост колко тесто ви трябва според гостите
някакъв салам
От брашното, содата и солта се замесва меко тесто. Разточва се и се нарязва на ленти с широчина около 2 см. Салама се нарязва на полумесеци (тънки) и се слага на малки разстояния по лентата. Навива се и се притиска леко да се запечата. Пекат се в умерена фурна. Сервират се върху листа от зелена салата.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Къщичката на Хензел и Гретел
Първо се правят шаблони:
После тестото:
Необходимите продукти за тестото са:
5 чаени чаши брашно
3 яйца
3 ч.ч.мед мед
1/2 ч.чаша кафява захар
1/2 ч.ч. олио или разтопено масло
1 ч.л.сода
сок от половин лимон и малко настъргана лим.кора
канела
млян карамфил
джинджифил
кардамон
От всяка от подправките по около 1-2 ч.л., според вкуса ви.
Изсипва
се содата в меда и едно по едно яйцата, захарта, ост.съставки и накрая
брашното - пресято през сито. Омесва се тестото. Може да се ползва
веднага, а може и да си чака реда в хладилника....
После изрязвате шаблоните от разточеното тесто - разточва се дебела кора върху
добре набрашнена повърхност до получаване лист с дебелина половин см.
Режете медените стени направо върху хартията за печене и с нея ги пренесете в тавата...
Изпечените стени на къщата:
И
дойде ред на най-трудното - конструирането и слепването на къщата.... с
айсинг. С пош намажете ръбовете на стените и постройте къщата,
като я подпирате с чаши до стягането на айсинга.
Тук се поставя покрива:
Оставете за час-два да стегне напълно и направете снега по покрива:
После оформете прозорци и пътечка:
А тук снежен човек:
елхички :
еленчета :
Сега
вече, къщата е красиво украсена, ухае на канела, мед, кокос, бадеми и
джинджифил, ....Коледата вече е добре дошла !
Източник
После тестото:
Необходимите продукти за тестото са:
5 чаени чаши брашно
3 яйца
3 ч.ч.мед мед
1/2 ч.чаша кафява захар
1/2 ч.ч. олио или разтопено масло
1 ч.л.сода
сок от половин лимон и малко настъргана лим.кора
канела
млян карамфил
джинджифил
кардамон
От всяка от подправките по около 1-2 ч.л., според вкуса ви.
Изсипва
се содата в меда и едно по едно яйцата, захарта, ост.съставки и накрая
брашното - пресято през сито. Омесва се тестото. Може да се ползва
веднага, а може и да си чака реда в хладилника....
После изрязвате шаблоните от разточеното тесто - разточва се дебела кора върху
добре набрашнена повърхност до получаване лист с дебелина половин см.
Режете медените стени направо върху хартията за печене и с нея ги пренесете в тавата...
Изпечените стени на къщата:
И
дойде ред на най-трудното - конструирането и слепването на къщата.... с
айсинг. С пош намажете ръбовете на стените и постройте къщата,
като я подпирате с чаши до стягането на айсинга.
Тук се поставя покрива:
Оставете за час-два да стегне напълно и направете снега по покрива:
После оформете прозорци и пътечка:
А тук снежен човек:
елхички :
еленчета :
Сега
вече, къщата е красиво украсена, ухае на канела, мед, кокос, бадеми и
джинджифил, ....Коледата вече е добре дошла !
Източник
Lindzi- SPAMMER
styyni- властелина на форума
Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 3 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|