Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
+13
mavi
desi borisova
zornica.gencheva
malkata_v87
Dani
vilijov
ment
lusien
Tiny
maggi
Ванчето
Lindzi
styyni
17 posters
Страница 2 от 7
Страница 2 от 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Ето я и моята диетична тортичка
Продукти:
2 пакетчета обикновени бисквити по 180 гр/може и повече ако съда ви е по голям/
3 кофички кисело мляко от по 400 гр/ако обичате по сладки торти можете да го подладите със захар или сладко от ягоди/ - аз го подсладих със 100гр сладко от ягоди
300 гр ягоди/може киви, банани, малини/
300 гр мюсли с ядки и плодове
В една тавичка започвате да редите бисквити, кисело мляко, ягоди, мюсли, бисквити и т.н. В междинните слоеве слагайте около 3-4 сл мюсли. Върху най -горния слой бисквити се полива кисело мляко и слой мюсли, който плътно трябва да покрива тортата. Оставете си няколко ягодки или малинки за украсата отгоре
Завива се с фолио и в хладилника за 2-3 часа
Сега чакаме и Мисис Здраве да я направи и да я покаже.
Продукти:
2 пакетчета обикновени бисквити по 180 гр/може и повече ако съда ви е по голям/
3 кофички кисело мляко от по 400 гр/ако обичате по сладки торти можете да го подладите със захар или сладко от ягоди/ - аз го подсладих със 100гр сладко от ягоди
300 гр ягоди/може киви, банани, малини/
300 гр мюсли с ядки и плодове
В една тавичка започвате да редите бисквити, кисело мляко, ягоди, мюсли, бисквити и т.н. В междинните слоеве слагайте около 3-4 сл мюсли. Върху най -горния слой бисквити се полива кисело мляко и слой мюсли, който плътно трябва да покрива тортата. Оставете си няколко ягодки или малинки за украсата отгоре
Завива се с фолио и в хладилника за 2-3 часа
Сега чакаме и Мисис Здраве да я направи и да я покаже.
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
lusien написа:Ле-ле, Бени, крокодила ти е страшен. аз не бих могла да го направя.
Можеш, лесно е, аз правих и едни костенурки но неможах да ги снимам, че се изядоха топли-топли.
Lindzi- SPAMMER
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
По молба на Маги накратко за моя джолан "Гуан Дон"
Името е измислено от децата - това е любимия ни китайски ресторант във Варна.
Става с всякакво месо - пиле, свинско, телешко, а от днес вече и с джолан.
Джолана го сварих обезкостих. В лок прехвърлих обезкостения джолан, добавих замразен зеленчуков микс/обикновен, но ако имам китайски слагам от него/ и налях 1 чашка бульон в който сварих джолана. Като се задушиха зеленчуците добавих соев сос/аз предпочитам светъл соев сос/ и прибавих запърженото оризово фиде. Това е.
А оризовото фиде се приготвя като се залее за 4-5 мин с гореща вода или бульон, след това се прецежда и изсушава и тогава се пържи. Но може и без пържене, пак става супер.
Ето крайния резултат:
Името е измислено от децата - това е любимия ни китайски ресторант във Варна.
Става с всякакво месо - пиле, свинско, телешко, а от днес вече и с джолан.
Джолана го сварих обезкостих. В лок прехвърлих обезкостения джолан, добавих замразен зеленчуков микс/обикновен, но ако имам китайски слагам от него/ и налях 1 чашка бульон в който сварих джолана. Като се задушиха зеленчуците добавих соев сос/аз предпочитам светъл соев сос/ и прибавих запърженото оризово фиде. Това е.
А оризовото фиде се приготвя като се залее за 4-5 мин с гореща вода или бульон, след това се прецежда и изсушава и тогава се пържи. Но може и без пържене, пак става супер.
Ето крайния резултат:
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Благодаря ти, ще го приготвя у дома!
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Маги,аз исках рецептата на черешовия кейк
styyni- властелина на форума
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Стъни, извинявай миличка ето рецептата:
Черешов кейк
Черешов кейк
Черешите се почистват от костилките и се поръсват с 2-3 с.л. брашно, разбъркват се и се оставят настрана. Разбиват се яйцата със захарта, добавят се олиото, млякото, лимоновия сок. Брашното се пресява с бакпулвера и ванилиите и се добавя по малко към мократа смес . След като се разбърка добре, отделя се 1/3 от сместа и се оцветява с какаото. Намаслява се кексова форма и първо се изсипва какаовата маса, след това светлата и отгоре се нареждат черешите. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна, средна скара, около 40 мин. | ||||
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Благодаря ти Маги.Определено ще се пробвам с кейка
styyni- властелина на форума
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
И аз, но ще добавя вишни...малък експеримент, и знам че първо се топват в брашно после се слагат в кекса, иначе ще потънат, или ти не слага?
Lindzi- SPAMMER
Кекс със шоколадова глазура
Бени ,заповядай рецептата на кекса
1яйце
1ч.ч.захар
1/2 ч.ч.олио
1ч.л.сода
1 ч.ч.кисело мляко
2 ч.ч.брашно
1 с.л какао
1 ванилия
Яйцето и захарта се разбиват заедно,след това се добавя киселото мляко със содата и всичко останало.Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
За глазурата:
1/2 краве масло(става и с маргарин)
6 с.л.захар
4-5 с.л. вода
2 с.л какао
Разстапя се на котлона и се полива като изстине кекса
Добър апетит!
1яйце
1ч.ч.захар
1/2 ч.ч.олио
1ч.л.сода
1 ч.ч.кисело мляко
2 ч.ч.брашно
1 с.л какао
1 ванилия
Яйцето и захарта се разбиват заедно,след това се добавя киселото мляко със содата и всичко останало.Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
За глазурата:
1/2 краве масло(става и с маргарин)
6 с.л.захар
4-5 с.л. вода
2 с.л какао
Разстапя се на котлона и се полива като изстине кекса
Добър апетит!
styyni- властелина на форума
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Вишните за да не си пуснат вода се овалват в грис.
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Черешите ги овалях с брашно и пак ми потънаха, другия път ще използвам грис! Благодаря Тини!
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Мерси и на двете, аз ги овалях в брашно, защото малкия беше изял гриса, но ги оставих да поемат от него и след това забърках сместа. Тъй като това брашно ми се видя малко, от рецептата сложих още докато се сгъсти. Нямах и какао и сложих кафе, а после във формичката като изсипах всичко, отгоре наредих черешите и вишните, които дори бяха в повечко и някои набутах навътре, а те излизат, неискат да потънат - и затова насипах и пудра захара върху тях, че да може да се яде. Стана, аз не съм го опитала, че сутринта нямах апетит, но пък другите казаха че е чудесно.
Непременно ще го направя пак.
А кекса на Стъни, го спретна моята свекърва, но неможах да го снимам, защото се печеше когато тръгвах за работа.
Непременно ще го направя пак.
А кекса на Стъни, го спретна моята свекърва, но неможах да го снимам, защото се печеше когато тръгвах за работа.
Lindzi- SPAMMER
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Свински карета с пресни гъби
Осолявам каретата с желаните подправки, намаслявам тавичката и ги нареждам. Слагам им малко вино и вода. Поливам ги със задушените в масло(не олио) пресни гъби и пека. Може да добавите и кубче бульон от гъби на Маги.
Ами това е. Не съм най-големият кулинар, но съм поласкана, че приготвеното от мен ви е харесало. Дано ви се услади. Добър апетит!
Осолявам каретата с желаните подправки, намаслявам тавичката и ги нареждам. Слагам им малко вино и вода. Поливам ги със задушените в масло(не олио) пресни гъби и пека. Може да добавите и кубче бульон от гъби на Маги.
Ами това е. Не съм най-големият кулинар, но съм поласкана, че приготвеното от мен ви е харесало. Дано ви се услади. Добър апетит!
ment- упорит
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Стъни, заповядай!
Пълнени тиквички с яйца, сирене и чушка
3 тиквички
3 яйца
200гр сирене
1 чушка
1 стрък пресен чесън
1-2 клончета пресен копър
сол
олио
Тиквичките се остъргват и всяка се срязва на по 4 парчета, който се издълбават като лодки. Посоляват се и се бланшират за около 5 минути да омекнат. Нареждат се в тава и около тях се налива 1 чаша вода.
Сиренето се натрошава и се смесва с разбитите яйца, нарязаните на дребно чушка, чесън и копър. С тази смес се пълнят тиквичките, поръсват се с олио и се запичат на умерена фурна до зачервяване.
Запеканка от тиквички и картофи
Издълбаното от тиквичките се настъргва на едро ренде. Смесва се с около 500гр намачкано сварени картофи, 2-3 стръка нарязан пресен чесън, 2-3 клончета копър и магданоз, 1 яйце, сол и бял пипер на вкус. Може да се добави и сирене. Разстила се в намаслена тава и се запича за около 20 минути. После се изважда и отгоре се настъргва кашкавал/ може да се добави и пушено сирене/ и се дозапича до зачервяване.
Пълнени тиквички с яйца, сирене и чушка
3 тиквички
3 яйца
200гр сирене
1 чушка
1 стрък пресен чесън
1-2 клончета пресен копър
сол
олио
Тиквичките се остъргват и всяка се срязва на по 4 парчета, който се издълбават като лодки. Посоляват се и се бланшират за около 5 минути да омекнат. Нареждат се в тава и около тях се налива 1 чаша вода.
Сиренето се натрошава и се смесва с разбитите яйца, нарязаните на дребно чушка, чесън и копър. С тази смес се пълнят тиквичките, поръсват се с олио и се запичат на умерена фурна до зачервяване.
Запеканка от тиквички и картофи
Издълбаното от тиквичките се настъргва на едро ренде. Смесва се с около 500гр намачкано сварени картофи, 2-3 стръка нарязан пресен чесън, 2-3 клончета копър и магданоз, 1 яйце, сол и бял пипер на вкус. Може да се добави и сирене. Разстила се в намаслена тава и се запича за около 20 минути. После се изважда и отгоре се настъргва кашкавал/ може да се добави и пушено сирене/ и се дозапича до зачервяване.
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Шарлота със сирене
Нарязаните на кубчета хляб се потапят в прясното мляко. В намазнена с масло тава, се нареждат ред хляб, ред настъргано сирене, като най-отгоре се завършва с хляб. Шарлотата се залива със смес от разбитите яйца, 1 с.л. масло, кашкавала и останалото прясно мляко. Посолява се и се пече около 45 минути в умерена фурна. Шарлотата се поднася топла и е подходяща за закуска.
- 200 г сух хляб
- 1-2 с.л. масло
- 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 100 г настъргано сирене
- 2 бр. яйца
- 50 г настърган кашкавал
- сол
Нарязаните на кубчета хляб се потапят в прясното мляко. В намазнена с масло тава, се нареждат ред хляб, ред настъргано сирене, като най-отгоре се завършва с хляб. Шарлотата се залива със смес от разбитите яйца, 1 с.л. масло, кашкавала и останалото прясно мляко. Посолява се и се пече около 45 минути в умерена фурна. Шарлотата се поднася топла и е подходяща за закуска.
Източник: Блог за рецепти
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Маги, да питам за черешовия кейк - с прясно или с кисело мляко става по добре? Защото имам и от двете и седя и се чудя???
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Аз имах кисело и стана чудно, но ако имаш прясно сложи по добре от него!
Lindzi- SPAMMER
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Благодаря ти Бени! Ще го направя с прясно мляко и ще докладвам какво се е получило.
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
От тия деца не мога да седна на компа, добре че сте се консултирали и без мен
Аз имах кисело, получи се добре. Тини, после да пишеш дали ти е харесал кейка
Аз имах кисело, получи се добре. Тини, после да пишеш дали ти е харесал кейка
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
vilijov,предполагам става дума за пресните задушени картофки
Ето как ги приготвям:
Измивам и подсушавам картофките,подбирам да са много дребни.Слагам в дълбок съд(тенджера)олио и малко вода и задушавам,на 5мин.друсам тенджерата ,и така до готовност.Като станат добавам сол и копър
Ето как ги приготвям:
Измивам и подсушавам картофките,подбирам да са много дребни.Слагам в дълбок съд(тенджера)олио и малко вода и задушавам,на 5мин.друсам тенджерата ,и така до готовност.Като станат добавам сол и копър
styyni- властелина на форума
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Стъни,много ти благодаря !
Ще ги пробвам задължително.
Ще ги пробвам задължително.
vilijov- спечелен за каузата
Страница 2 от 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Страница 2 от 7
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|