Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
+13
mavi
desi borisova
zornica.gencheva
malkata_v87
Dani
vilijov
ment
lusien
Tiny
maggi
Ванчето
Lindzi
styyni
17 posters
Страница 4 от 7
Страница 4 от 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Ето я рецептата на Торта Мюсли:
Продукти:
2 пак. обикновенни бисквити
3 кофички кисело мляко
1/2 пак. мюсли
1/2 ч.ч. пудра захар
1 праскова
1 чепка грозде
(или други сезонни плодове)
Начин на приготвяне:
Разбъркваме
захарта с киселото мляко. В тава редим един ред обикновенни бисквити,
отгоре слагаме мляко, после посипваме с мюсли и редим нарязаната
праскова. После слагаме пак малко кисело мляко. Покриваме с бисквити,
пак мляко, мюсли, нарязано и почистено от семките грозде, кисело мляко
и пак бисквити. Най отгоре слагаме мляко, мюсли и украсяваме с плодове.*
Захарта може да е и по малко, зависи от вкуса. Аз обичам да е по
сладко. А плодовете могат да са различни според сезона. А и може да
сложите повече от два плода.
Продукти:
2 пак. обикновенни бисквити
3 кофички кисело мляко
1/2 пак. мюсли
1/2 ч.ч. пудра захар
1 праскова
1 чепка грозде
(или други сезонни плодове)
Начин на приготвяне:
Разбъркваме
захарта с киселото мляко. В тава редим един ред обикновенни бисквити,
отгоре слагаме мляко, после посипваме с мюсли и редим нарязаната
праскова. После слагаме пак малко кисело мляко. Покриваме с бисквити,
пак мляко, мюсли, нарязано и почистено от семките грозде, кисело мляко
и пак бисквити. Най отгоре слагаме мляко, мюсли и украсяваме с плодове.*
Захарта може да е и по малко, зависи от вкуса. Аз обичам да е по
сладко. А плодовете могат да са различни според сезона. А и може да
сложите повече от два плода.
Гост- Гост
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
На въпроса на Бени за овесените ми специалитети.
Много бързи и лесни са, диетични и много добре балансирани като състав.
Та, задушават се в 2-3 сл зехтин една главичка настърган лук и един средно голям морков. Добавя се кайма, пуешко или пилешко филе, бекон или шунка/мисля да го пробвам със извара някой път/, позапържва се и мръвката и се добавя 1 чч овесени ядки/фини или обикновени/, сол и черен пипер. Добавя се вода като съотношението ядки - вода е 1/3 , т.е в нашия случай 3 чч вода.
Ври 5-10 мин, но то се вижда кога ядките са поели всичката вода и може и по рано да се свалят от котлона. Аз ги свалих след пет минутки и ги оставих да поизстинат малко.
Може с тази смес да се напълнят доматки като предястие или да се намаже купичка отвътре леко с мазнинка, да се напълни и да се обърне в чинията за сервиране.
Украсата е въпрос на вкус и изобретателност.
За да се получи балансирано хранене, ако не се пълни домат , е добре да се сервира със салатка според сезона.
Не знам добре ли го обясних, но ако имате въпроси - питайте.
Много бързи и лесни са, диетични и много добре балансирани като състав.
Та, задушават се в 2-3 сл зехтин една главичка настърган лук и един средно голям морков. Добавя се кайма, пуешко или пилешко филе, бекон или шунка/мисля да го пробвам със извара някой път/, позапържва се и мръвката и се добавя 1 чч овесени ядки/фини или обикновени/, сол и черен пипер. Добавя се вода като съотношението ядки - вода е 1/3 , т.е в нашия случай 3 чч вода.
Ври 5-10 мин, но то се вижда кога ядките са поели всичката вода и може и по рано да се свалят от котлона. Аз ги свалих след пет минутки и ги оставих да поизстинат малко.
Може с тази смес да се напълнят доматки като предястие или да се намаже купичка отвътре леко с мазнинка, да се напълни и да се обърне в чинията за сервиране.
Украсата е въпрос на вкус и изобретателност.
За да се получи балансирано хранене, ако не се пълни домат , е добре да се сервира със салатка според сезона.
Не знам добре ли го обясних, но ако имате въпроси - питайте.
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Благодаря и на двечките! Ще се опитам да ги направя, а тортата я направи сестра ми и каза че е превъ зходна!
Lindzi- SPAMMER
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Ооооо, тортата се казва Ревю, и освен че е адски лека и вкусна, се прави много лесно.
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Котидж пай
Зеленчуците се задушават и към тях се прибавя каймата и доматеното пюре, като изври течността да се посгъсти, се слага сместа в тава. От картофите, маслото и кашкавала се прави картофено пюре и се слага над останалата смес, пече се 30-40 минути на 200 С.
Източник: ТУК
- 500 г кайма
- 200 г зеленчуков микс (грах, моркови, царевица)
- 2 глави лук
- 1 глава чесън
- 6-7 бр. картофи
- гъби
- телешки бульон
- кашкавал
- доматено пюре
- масло
Зеленчуците се задушават и към тях се прибавя каймата и доматеното пюре, като изври течността да се посгъсти, се слага сместа в тава. От картофите, маслото и кашкавала се прави картофено пюре и се слага над останалата смес, пече се 30-40 минути на 200 С.
Източник: ТУК
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Златна си Маги.Благодаря ти миличка
styyni- властелина на форума
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
За нищо Стъни, от мен добавих малко подправки - чубричка, пресни магданоз и целина
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Лусиен, заповядай:
Сладкиш без яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л.сода препълнена
1 ч.ч.захар
1/2 ч.ч. олио
1 и 1/2 ч.ч. брашно
ванилия
2чл какао
2-3сл стафиди
1 бурканче от пюре сладко/конфитюр
В купа се изсипва киселото мляко и се погасява със содата. Добавят се захарта, олиото, брашното на части като се разбърква, ванилията и какаото. Може да се разбие с миксер за да стане гладка сместа. Изсипва се в намаслена и набрашнена тава с размери 30х20см. Отгоре се слагат стафидите/може и сукани орехи/ и се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути/проверява се с клечка за зъби дали е опечено/.След като се извади от фурната докато е още топъл, сладкиша се намазва със сладкото.
Идеята взех от една рецепта, но малко я промених по мой вкус
Сладкиш без яйца
В купа се изсипва киселото мляко и се погасява със содата. Добавят се захарта, олиото, брашното на части като се разбърква, ванилията и какаото. Може да се разбие с миксер за да стане гладка сместа. Изсипва се в намаслена и набрашнена тава с размери 30х20см. Отгоре се слагат стафидите/може и сукани орехи/ и се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути/проверява се с клечка за зъби дали е опечено/.След като се извади от фурната докато е още топъл, сладкиша се намазва със сладкото.
Идеята взех от една рецепта, но малко я промених по мой вкус
maggi- Администратор
понички
За тестото:
брашно колкото поеме
50 г. (1/4 ч.ч) маргарин
щипка сол
3 с.л захар
2 жълтъка
1 и 1/4 ч.ч вода
ягодов конфитюр или крем (аз сложих яйчен)
олио за пържене
пудра захар
За маята:
25 г. мая
1 с.л захар
1с.л вода
1с.л брашно
Продуктите за маята се смесват в купа .Покрива се и се оставя да втаса.В по-голяма купа се смесват брашното за тестото,разтопеният маргарин,солта,захарта и жълтъците.Прибавя се втасалата мая и се разбърква.Бавно и при непрекъснато бъркане се прибавя водата.След като се получи хомогенна смес ,купата се покрива и се оставя да втаса.
Готовото тесто се разточва върху набрашнена повърхност.С чаша се изрязват кръгчета .В центъра на половината кръгчета се поставя по малко конфитюр.Покриват се с втората половина ,притискат се леко по края и се оставят да втасат още малко.След това се пържат в силно сгорещено олио и се поръсват с пудра захар.Поднасят се топли.
брашно колкото поеме
50 г. (1/4 ч.ч) маргарин
щипка сол
3 с.л захар
2 жълтъка
1 и 1/4 ч.ч вода
ягодов конфитюр или крем (аз сложих яйчен)
олио за пържене
пудра захар
За маята:
25 г. мая
1 с.л захар
1с.л вода
1с.л брашно
Продуктите за маята се смесват в купа .Покрива се и се оставя да втаса.В по-голяма купа се смесват брашното за тестото,разтопеният маргарин,солта,захарта и жълтъците.Прибавя се втасалата мая и се разбърква.Бавно и при непрекъснато бъркане се прибавя водата.След като се получи хомогенна смес ,купата се покрива и се оставя да втаса.
Готовото тесто се разточва върху набрашнена повърхност.С чаша се изрязват кръгчета .В центъра на половината кръгчета се поставя по малко конфитюр.Покриват се с втората половина ,притискат се леко по края и се оставят да втасат още малко.След това се пържат в силно сгорещено олио и се поръсват с пудра захар.Поднасят се топли.
malkata_v87- упорит
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Маги,заповядай мила рецептата
Арабски кекс
ПРОДУКТИ:
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л сода за хляб
2 равни чаени чаши захар
3 с.л какао
1/2 чаена чаша олио
2 чаени чаши брашно
ЗА СИРОПА:
1л. вода
1ч. ч. захар
Млякото се разбърква със содата. Към него се добавя захарта и какаото (не трябва да е сладко), и пак се разбърква. След това се сипват олиото и брашното до получаването на кексова смес. Пече се на силна фурна предварително загрята. След като изстине се залива с топлия сироп. И поръсваш със кокосови стърготини или намазваш със заквасена сметана, в която е добавена пудрата захар.
Арабски кекс
ПРОДУКТИ:
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л сода за хляб
2 равни чаени чаши захар
3 с.л какао
1/2 чаена чаша олио
2 чаени чаши брашно
ЗА СИРОПА:
1л. вода
1ч. ч. захар
Млякото се разбърква със содата. Към него се добавя захарта и какаото (не трябва да е сладко), и пак се разбърква. След това се сипват олиото и брашното до получаването на кексова смес. Пече се на силна фурна предварително загрята. След като изстине се залива с топлия сироп. И поръсваш със кокосови стърготини или намазваш със заквасена сметана, в която е добавена пудрата захар.
styyni- властелина на форума
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Бени, ето рецептата за Соления кекс, може да му се каже и мързелива баница в кексова форма
Продукти:
3 яйца
400г кисело мляко
1чл сода бикарбонат
1/2чч олио
1/2чл сол
200г натрошено сирене
25сл брашно
Разбих яйцата, после добавих като разбърквам киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, солта, брашното и накрая сиренето. В намаслена кексова форма/или тавичка/ изсипах сместа и сложих в загрята фурна на средно положение на скарата.
Продукти:
3 яйца
400г кисело мляко
1чл сода бикарбонат
1/2чч олио
1/2чл сол
200г натрошено сирене
25сл брашно
Разбих яйцата, после добавих като разбърквам киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, солта, брашното и накрая сиренето. В намаслена кексова форма/или тавичка/ изсипах сместа и сложих в загрята фурна на средно положение на скарата.
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Тортата я правих с готови купени блатове 3 бр. намазани със сметана +шоколад ,отгоре има захарно тесто само че не оцветено отстрани има бяла сметана а отгоре кръгчетата са правени с щампа за торти за поръсване с пудра захар ,само че дето се мият .Намазвам върху щампата със сметаната (синята) и махам щампата и то си остава отдолу ...Отгоре има сиви топченца за украса и жилибончета.
ето я
ето я
malkata_v87- упорит
ПЪРЖЕНИЦА
ЧУШКИ
ЯЙЦА
ДОМАТИ
СИРЕНЕ ИЛИ ИЗВАРА
ЧУШКИТЕ СЕ НАРЯЗВАТ НА ПАРЧЕНЦА МОЖЕ И ПО ЕДРИЧКИ СПОРЕД ПРЕДПОЧИТАНИЯТА,ЗАПЪРЖВАТ СЕ И КАТО ОМЕКНАТ СЕ ПРИБАВЯТ ДОМАТИ,ИЗВАРА,КАТО ОСТАНЕ НА МАЗНИНА СЛАГАТ СЕ ЯЙЦАТА И СЕ ПОСОЛЯВА
ТИНИ,ТО НЯМА ОПРЕДЕЛЕНА РЕЦЕПТА И ПО КОЛКО ДА СЛАГАШ,ДАНО СЪМ ТИ Я ОПИСАЛА КАКТО ТРЯБВА,МОЖЕШ ДА Я ПРАВИШ И С ВСИЧКИТЕ ПРОДУКТИ ДЕТО СЪМ ГИ НАПИСАЛА А СТАВА САМО:
ЧУШКИ И ЯЙЦА
ЧУШКИ,ДОМАТИ И ЯЙЦА
ЧУШКИ,ИЗВАРА ИЛИ СИРЕНЕ И ЯЙЦА
АБЕ КАКВОТО ИСКАШ И НАДЕНИЦА МОЖЕ ДА СЛОЖИШ
ЯЙЦА
ДОМАТИ
СИРЕНЕ ИЛИ ИЗВАРА
ЧУШКИТЕ СЕ НАРЯЗВАТ НА ПАРЧЕНЦА МОЖЕ И ПО ЕДРИЧКИ СПОРЕД ПРЕДПОЧИТАНИЯТА,ЗАПЪРЖВАТ СЕ И КАТО ОМЕКНАТ СЕ ПРИБАВЯТ ДОМАТИ,ИЗВАРА,КАТО ОСТАНЕ НА МАЗНИНА СЛАГАТ СЕ ЯЙЦАТА И СЕ ПОСОЛЯВА
ТИНИ,ТО НЯМА ОПРЕДЕЛЕНА РЕЦЕПТА И ПО КОЛКО ДА СЛАГАШ,ДАНО СЪМ ТИ Я ОПИСАЛА КАКТО ТРЯБВА,МОЖЕШ ДА Я ПРАВИШ И С ВСИЧКИТЕ ПРОДУКТИ ДЕТО СЪМ ГИ НАПИСАЛА А СТАВА САМО:
ЧУШКИ И ЯЙЦА
ЧУШКИ,ДОМАТИ И ЯЙЦА
ЧУШКИ,ИЗВАРА ИЛИ СИРЕНЕ И ЯЙЦА
АБЕ КАКВОТО ИСКАШ И НАДЕНИЦА МОЖЕ ДА СЛОЖИШ
zornica.gencheva- форум-фен
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Благодаря ти Зори!
Чушките са сурови - нали?
Защото от печени чушки, домати, сирене и яйца по нашия край му викаме миш-маш.
Непременно ще пробвам тези комбинации, все пак имам един чувал с пипер.
Чушките са сурови - нали?
Защото от печени чушки, домати, сирене и яйца по нашия край му викаме миш-маш.
Непременно ще пробвам тези комбинации, все пак имам един чувал с пипер.
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
ДА СУРОВИ СА И СИ ГИ РЕЖЕШ НА ПАРЧЕНЦА,
zornica.gencheva- форум-фен
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Оооо, благодаря Деси.
Момичета, моята дъщеря ми е купила формичка за 12 мъфини за 5 евро. Ако някоя от вас иска да свирка.
Момичета, моята дъщеря ми е купила формичка за 12 мъфини за 5 евро. Ако някоя от вас иска да свирка.
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Заповядай Маги!
Сладкиш с маково семе
Продукти:
2 ч.ч.пр.мляко
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 каф.ч.олио
1 пак.маково семе
Всичко се смесва,пече се в намазана и поръсена тава.Предварително загрята на 180 градуса.След като изтине се реже и се залива със следната смес:
Глазура:
2-3 л.какао
1/2 краве масло(става и с маргарин)
4-5 с.л.захар
2-3л.вода
Сладкиш с маково семе
Продукти:
2 ч.ч.пр.мляко
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 каф.ч.олио
1 пак.маково семе
Всичко се смесва,пече се в намазана и поръсена тава.Предварително загрята на 180 градуса.След като изтине се реже и се залива със следната смес:
Глазура:
2-3 л.какао
1/2 краве масло(става и с маргарин)
4-5 с.л.захар
2-3л.вода
Последната промяна е направена от styyni на Вто 01 Ное 2011, 11:57; мнението е било променяно общо 1 път
styyni- властелина на форума
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Рецептата за тази торта е много лесна
3 пандишпанови блата
сметана
шоколад за декорация
Напояваме 1 блат,намазваме със сметана,2 ри блат сметана,3 блат също...Украсявам с бонбони ,Правя си шоколадови форми като със спринцовка си ги рисувам върху хартия за печене.Като замръзнат се отлепят лесно.Слагат се на тортата.Правим си със шприц разни цветчета с оцветена сметана.И това е фантазия..........
malkata_v87- упорит
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Стъни, ето рецептата за щрудела, която имам от свекърва ми:
Щрудел
Продукти:
3-4 яйца
1 1/2 чч захар
3-4 настъргани на едро ренде ябълки
2чч брашно
1/2чч олио
1чл сода бикарбонат
1чч счукани орехи
Всичко се обърква и се изсипва в намаслена и набрашнена тава. Пече се на умерена температура /както кекс/. Аз дори го опекох в кексовата ми форма
Щрудел
Продукти:
3-4 яйца
1 1/2 чч захар
3-4 настъргани на едро ренде ябълки
2чч брашно
1/2чч олио
1чл сода бикарбонат
1чч счукани орехи
Всичко се обърква и се изсипва в намаслена и набрашнена тава. Пече се на умерена температура /както кекс/. Аз дори го опекох в кексовата ми форма
maggi- Администратор
Какаова торта без яйца
Продукти:
За блата:
2чч брашно
400г кисело мляко
1чл сода бикарбонат
2чч захар
2сл какао
ванилия и настърган на едро шоколад
За масления крем:
125г краве масло
1чч пудра захар
2чл какао
3-4 сл счукани орехи
За сметановия крем:
250мл сладкарска сметана
3 родопчета
по желание 1чл какао
Продуктите за блата се смесват и се изсипват в намаслена и набрашнена тава с диаметър 24-25см. Пече се около 20 минути в умерена фурна. След като изстине се разрязва по дължина, намазва с масления крем и се слепват двата блата. За сметановия крем: родопчетата се разтапят на водна баня, и като се охладят се прибавят към полуразбитата сметана. Доразбива се и с крема се намазва тортата. Гарнира се с натрошени 3-4 шоколадови бисквити / може да се настърже и шоколад/ и се правят розички от сметановия крем със шприц.
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Ехо, дайте ми идея за тиквеник моля, искам да правя днес - имам една вкусна цигулка и ми се ще това да спретна.
Lindzi- SPAMMER
Страница 4 от 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Страница 4 от 7
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|