Рецепти за Закуска
+3
Dani
деси
mamazavinagi
7 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Рецепти за Закуска
Сандвичи с яйца и сирене
200 гр натрошено сирене, 3 яйца, хляб, масло или маргарин. Яйцата се разбъркват с натрошеното сирене и сместта се разпределя равномерно върху предварително намазаните с масло или маргарин филии. Добре е филиите да не са много тънко нарязани. Сандвичите се пекат в умерена фурна или микровълнова печка докато се получи кафява коричка.
200 гр натрошено сирене, 3 яйца, хляб, масло или маргарин. Яйцата се разбъркват с натрошеното сирене и сместта се разпределя равномерно върху предварително намазаните с масло или маргарин филии. Добре е филиите да не са много тънко нарязани. Сандвичите се пекат в умерена фурна или микровълнова печка докато се получи кафява коричка.
Последната промяна е направена от Admin на Чет 17 Апр 2008, 11:56; мнението е било променяно общо 1 път
mamazavinagi- Администратор
Re: Рецепти за Закуска
Лятна закуска
Необходими продукти
-2 леко препечени филийки хляб
-масло
-синьо сирене
-два вида плодове
-смлени ядки
Начин на приготвяне
Намажете филийките с малко масло докато са още топли. Изчакайте мъничко да изстинат и сложете синьото сирене, нарязаните на стино плодове и ядките.
Съчетани с чаша плодов сок, двете плодови филийки ще ви дадат свеж старт за деня.
Необходими продукти
-2 леко препечени филийки хляб
-масло
-синьо сирене
-два вида плодове
-смлени ядки
Начин на приготвяне
Намажете филийките с малко масло докато са още топли. Изчакайте мъничко да изстинат и сложете синьото сирене, нарязаните на стино плодове и ядките.
Съчетани с чаша плодов сок, двете плодови филийки ще ви дадат свеж старт за деня.
деси- Администратор
Re: Рецепти за Закуска
Сандвич цвете
Продукти:
1 нарязан хляб на филии,картофена салата .
Приготвяне:
Филийките хляб се изрязват с подходяща форма (цвете или др.). Картофената салата можете да си приготвите вкъщи или в краен случай можете да закупите такава от магазин. След което сандвича се нарежда по следния ред: хляб, картофена салата,хляб.
*****
Сандвич звездичка
Продукти:
1 нарязан хляб, тост сирене, шунка или филе (нарязано на машина).
Приготвяне:
Филийките хляб се изрязват с подходяща форма (звездичка или др.). По същия начин се нарязва филето и тост сиренето. След което сандвича се нарежда по следния ред: хляб, филе (шунка), тост сирене, филе (шунка), хляб.
Продукти:
1 нарязан хляб на филии,картофена салата .
Приготвяне:
Филийките хляб се изрязват с подходяща форма (цвете или др.). Картофената салата можете да си приготвите вкъщи или в краен случай можете да закупите такава от магазин. След което сандвича се нарежда по следния ред: хляб, картофена салата,хляб.
*****
Сандвич звездичка
Продукти:
1 нарязан хляб, тост сирене, шунка или филе (нарязано на машина).
Приготвяне:
Филийките хляб се изрязват с подходяща форма (звездичка или др.). По същия начин се нарязва филето и тост сиренето. След което сандвича се нарежда по следния ред: хляб, филе (шунка), тост сирене, филе (шунка), хляб.
Dani- Администратор
Палачинки
Палачинки
1 яйце, 1 кофичка кисело мляко, 1 кофичка вода,1 кафена лъжичка сода бикарбонат, половин кафена лъжичка сол. Всичко това се разбива и се добавя брашно докато се получи гъстотата на сместа за кекс. Палачинките се пекат в предварително добре загрят и намазан с мазнина тефлонов тиган или сач, след като извадим палачинката е намазваме с мазнина /аз използвам краве масло, като мажа тигана след всяка палачинка/. Ако използваме средно голям черпак, от тази смес се получават около 12-14 палачинки. /1 палачинка - 1 черпак/
1 яйце, 1 кофичка кисело мляко, 1 кофичка вода,1 кафена лъжичка сода бикарбонат, половин кафена лъжичка сол. Всичко това се разбива и се добавя брашно докато се получи гъстотата на сместа за кекс. Палачинките се пекат в предварително добре загрят и намазан с мазнина тефлонов тиган или сач, след като извадим палачинката е намазваме с мазнина /аз използвам краве масло, като мажа тигана след всяка палачинка/. Ако използваме средно голям черпак, от тази смес се получават около 12-14 палачинки. /1 палачинка - 1 черпак/
sani- начинаещ
Re: Рецепти за Закуска
Любимата закуска на моето момче: е сандвичът и то точно определен:
А другата е кус-кус с маслини: сварява се и се добавят обезсолено сирене, парченце масло и зелени маслини. Отгоре наръсено с малко кашкавал.
А другата е кус-кус с маслини: сварява се и се добавят обезсолено сирене, парченце масло и зелени маслини. Отгоре наръсено с малко кашкавал.
Lindzi- SPAMMER
Къщичка от хляб
Къщичка от хляб
½ опаковка бял хляб тостер
маргарин
топено сирене
крема сирене
пастет апетит
кисели краставички
1 яйце
зелена салата
1 опаковка майонеза
краставица
домат
На
8 филии хляб им изрязвате коричките. Намазват се с маргарин и от двете
страни. Слагат се в подходящ съд две филии една до друга и се намазват
с пастет. Върху тях се слагат следващите две филии и се намазват с
крема сирене. Пак две филии – топено сирене, две филии – кисели
краствички на тънки филийки. Острани се омазва добре с майонеза и се
заглажда. Отгоре се прави покрив от кашкавал или сирене във формата на
триъгълник, замазва се с майонеза и се слагат керемидите от луканка. От
краставичките се изрязват врати и прозорци. Украсява се с зелена салата
и яйца.
Източник:www.gotvetesmen.com
½ опаковка бял хляб тостер
маргарин
топено сирене
крема сирене
пастет апетит
кисели краставички
1 яйце
зелена салата
1 опаковка майонеза
краставица
домат
На
8 филии хляб им изрязвате коричките. Намазват се с маргарин и от двете
страни. Слагат се в подходящ съд две филии една до друга и се намазват
с пастет. Върху тях се слагат следващите две филии и се намазват с
крема сирене. Пак две филии – топено сирене, две филии – кисели
краствички на тънки филийки. Острани се омазва добре с майонеза и се
заглажда. Отгоре се прави покрив от кашкавал или сирене във формата на
триъгълник, замазва се с майонеза и се слагат керемидите от луканка. От
краставичките се изрязват врати и прозорци. Украсява се с зелена салата
и яйца.
Източник:www.gotvetesmen.com
Lindzi- SPAMMER
Палачинки от картофи
Палачинки от картофи | |
Продукти: | 2 ч.чаши обелени и настъргани картофи 2 с.л. брашно 2 с.л. майонеза 1 яйце 1/2 ч.чаша сметана 1/2 ч.чаша настъргано сирене 1 малка глава лук, настъргана |
Начин на приготвяне: | Отцедете картофите от водата. Смесете с останалите продукти. Оформете палачинка с помощта на лъжица и изпържете до златисто. Поднесете с доматен сос, сметана или сирене. |
Lindzi- SPAMMER
Сандвич с варени яйца
Сандвич с варени яйца | |
Продукти: | 4 твърдо сварени яйца, избелени 1/2 ч.чаша майонеза 1 ч.л. горчица 2 стръка зелен лук, накълцан на ситно сол и черен пипер на вкус |
Начин на приготвяне: | С вилица намачкайте целите яйца или ги настържете. Добавете останалите продукти и объркайте, до получаването на хомогенна смес. Подправете на вкус. Намажете филийки пълнозърнест или друг вид хляб и сервирайте като закуска или предястие. |
Lindzi- SPAMMER
Клуб сандвич
Продукти: | хляб тостер 3 филйки домат- 2 шайби краставица 2 шайби пиле филе 60 гр. бекон 20 гр. зелена салата, 3 листа майонеза - за намазване яйце 1 бр. |
Начин на приготвяне: | Изпича се хлябът за тостера и се намазва с майонезата. Върху всяка филйка се слага зелена салата. Изпича се пилешкото филе и бекона на скара. Изпържва се яйцето на око и сандвича се подрежда на етажи. Първата филйка с домати и краставици - върху нея втората филйка с пилешкото филе и бекона-най-отгоре третата с яйцето на око. |
Lindzi- SPAMMER
Соленки с овесени ядки
Продукти: | 100 гр. овесени ядки 100 гр.брашно 100 гр. масло 50 гр. кашкавал 4 с.л. кисело мляко сол на вкус |
Начин на приготвяне: | Смесваме ядките, брашното, солта и маслото и разбъркваме добре. Добавяме млякото и настъргания кашкавал. Замесваме тесто и разточваме кора с дебелина 1 см. 4. Режем на правоъгълници. Слагаме ги в намаслена тавичка и печем на 200 градуса. |
Lindzi- SPAMMER
Бисквити с кашкавал
Бисквити с кашкавал
Продукти: | 2 ч.чаши солени бисквити, натрошени 2/3 ч.чаши прясно мляко 1/2 ч.чаши настърган кашкавал 1/3 ч.чаша масло или маргарин, разтопен 1/2 ч.л.чесън на прах |
Начин на приготвяне: | Смесете бисквитите, кашкавала и млякото и омесете меко тесто. С помощта на супена лъжица оформете соленките върху хартия за печене. Печете на умерена фурна, 8-10 минути, до златисто. Преди да сервиране намажете бисквитите с маслото, овкусено с чесъна. |
Lindzi- SPAMMER
Мюсли с мед и сушени плодове
Мюсли с мед и сушени плодове
Продукти: | 2 ч.л.мед 1 ч.л.масло 70гр.смесени мюсли 1 малък банан 150гр.пълномаслено плодово мляко 1 с.л.стафиди 2 сушени праскови или кайсии |
Начин на приготвяне: | Разтопете на слаб огън 1 ч.л.мед и маслото, добавете мюслите и оставете за няколко минутки на котлона, като бъркате непрекъснато. Оставете да се охлади. Банана накълцайте на малки парченца, и смесете с млякото и останалия мед. Сервирайте закуската в купички, поръсена с парченцата сушени плодове. |
Lindzi- SPAMMER
Re: Рецепти за Закуска
Това с мюслито сме го пробвали, моят племенник е луд по него. Дай и ти някаква рецепта, която обичате най-много.
Lindzi- SPAMMER
Бързи питки със сирене
Бързи питки със сирене
Продукти:
1 ч. ч. натрошено сирене
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
2/3 ч. ч. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода бикарбонат
около 3 ч. ч. брашно
100 г настърган кашкавал
Приготвяне:
Източник:www.az-jenata.com
Продукти:
1 ч. ч. натрошено сирене
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
2/3 ч. ч. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода бикарбонат
около 3 ч. ч. брашно
100 г настърган кашкавал
Приготвяне:
В тавичка се прави кладенче от две ч. ч. брашно, в което се прибавят
натрошеното сирене, яйцето, олиото, солта. В киселото мляко се разтваря
содата и се прибавя към другите продукти. Замесва се меко тесто, като
постепенно се прибавя останалата 1 ч. ч. брашно. Тестото се оставя да
престои в хладилника за около 10 минути. Фурната се загрява до 200
градуса и от тестото се оформят топчета с големината на орех. Поставят
се в тавичка на разстояние едно от друго, тъй като увеличават двойно
обема си при печене. Върху всяко топче се поръсва настърган кашкавал.
Тавичката не се маже с мазнина, понеже в самото тесто има олио. Питките
се пекат до златисто. Ядат се топли.
натрошеното сирене, яйцето, олиото, солта. В киселото мляко се разтваря
содата и се прибавя към другите продукти. Замесва се меко тесто, като
постепенно се прибавя останалата 1 ч. ч. брашно. Тестото се оставя да
престои в хладилника за около 10 минути. Фурната се загрява до 200
градуса и от тестото се оформят топчета с големината на орех. Поставят
се в тавичка на разстояние едно от друго, тъй като увеличават двойно
обема си при печене. Върху всяко топче се поръсва настърган кашкавал.
Тавичката не се маже с мазнина, понеже в самото тесто има олио. Питките
се пекат до златисто. Ядат се топли.
Източник:www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Енергийна закуска
Енергийна закуска
Продукти:
Сушени смокини – 6-8 бр.
Минерална вода – 300мл
Сусамов тахан – 1 с. л.
Пшеничен зародиш – 1 с. л.
Ленено брашно – 1 с. л.
Бадеми смлени (лешници, орехи) – 1 с. л.
Пшенични или овесени трици – 1 ч. л.
Натурален пчелен мед – 1 с. л.
Приготвяне:
От вечерта смокините се накисват във водата заедно с триците. На
сутринта се пасират (с помощта на пасатор), прибавят се всички останали
продукти и отново се включва пасатора за кратко време, за да се
хомогенизира сместа.
Тази закуска е изключително здравословна заради богатото
съдържание на калций (в сусамовия тахан), фибри, микроелементи,
минерали и витамини. Полезна е за всички възрасти (над 3 години).
Регулира дейността на целия храносмилателен тракт, повлиява
перисталтиката и е истински балсам за страдащите от язвена болест,
обстипация и колит.
Разновидност на тази закуска са моите “смокинови бонбони” –
количеството на продуктите е по желание. Взема се една опаковка сушени
смокини и им се отрязват дръжчиците. С помощта на показалеца се оформя
кладенче във всяка от смокините. Отделно се приготвя смес от няколко
вида смлени сурови ядки по избор – лешници, бадеми, орехи и натурален
пчелен мед.
С тази смес се пълнят смокините, като във всяка смокиня се поставя по едно зрънце кориандър. Съхраняват се в хладилник.
Продукти:
Сушени смокини – 6-8 бр.
Минерална вода – 300мл
Сусамов тахан – 1 с. л.
Пшеничен зародиш – 1 с. л.
Ленено брашно – 1 с. л.
Бадеми смлени (лешници, орехи) – 1 с. л.
Пшенични или овесени трици – 1 ч. л.
Натурален пчелен мед – 1 с. л.
Приготвяне:
От вечерта смокините се накисват във водата заедно с триците. На
сутринта се пасират (с помощта на пасатор), прибавят се всички останали
продукти и отново се включва пасатора за кратко време, за да се
хомогенизира сместа.
Тази закуска е изключително здравословна заради богатото
съдържание на калций (в сусамовия тахан), фибри, микроелементи,
минерали и витамини. Полезна е за всички възрасти (над 3 години).
Регулира дейността на целия храносмилателен тракт, повлиява
перисталтиката и е истински балсам за страдащите от язвена болест,
обстипация и колит.
Разновидност на тази закуска са моите “смокинови бонбони” –
количеството на продуктите е по желание. Взема се една опаковка сушени
смокини и им се отрязват дръжчиците. С помощта на показалеца се оформя
кладенче във всяка от смокините. Отделно се приготвя смес от няколко
вида смлени сурови ядки по избор – лешници, бадеми, орехи и натурален
пчелен мед.
С тази смес се пълнят смокините, като във всяка смокиня се поставя по едно зрънце кориандър. Съхраняват се в хладилник.
Последната промяна е направена от beni_vasi на Съб 07 Фев 2009, 15:34; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Следобедна закуска с овесени ядки
Следобедна закуска с овесени ядки
Продукти:
10-12 с. л. студено пресовано олио (шарлан)
150-200 г мед (кафява захар)
3 яйца
1/2 ч. ч орехи- счукани
200 г фини овесени ядки
кокосови стърготини, ванилия, канела или настъргана лимонова кора за ароматизиране
Приготвяне:
Смесват се съставките в посочения ред и се изсипват в тавичка или
друга подходяща форма. Може да се направят и мини кейкчета, като се
използват малки форми за печене.
Пече се в загрята фурна, първо отдолу, после и отгоре за около 20 минути.
Продукти:
10-12 с. л. студено пресовано олио (шарлан)
150-200 г мед (кафява захар)
3 яйца
1/2 ч. ч орехи- счукани
200 г фини овесени ядки
кокосови стърготини, ванилия, канела или настъргана лимонова кора за ароматизиране
Приготвяне:
Смесват се съставките в посочения ред и се изсипват в тавичка или
друга подходяща форма. Може да се направят и мини кейкчета, като се
използват малки форми за печене.
Пече се в загрята фурна, първо отдолу, после и отгоре за около 20 минути.
Lindzi- SPAMMER
Сандвич руло "Изненада". Студена закуска.
Сандвич руло “Изненада”
Разрежете на две половини по дължината една франзела .
Издълбайте двете половини и пригответе следната смес: Четвъртинка
размекнало масло разбийте с малка бучка сирене (или крема) . Прибавете
предварително нарязани на дребно : две кисели краставички, един средно
голям сварен морков, едно твърдо сварено яйце, десет маслини, половин
маринована червена чушка. Разбъркайте внимателно.
С тази смес напълнете издълбаните половинки на франзелата.
Намажете страните на разрязаните половинки с масло и съединете двете
части. Поставете в хладилника, за да се стегне. Сервирайте рулото,
нарязано на филийки.
Студена закуска
Продукти:
1 морков
1 ябълка
1 кисело мляко с масленост 2%
4 с.л овесени ядки
1 с.л мед
Приготвяне:
В купа изсипваме млякото, добавяме овесените ядки и меда. Рендосваме
ябълката и моркова и ги прибавяме в купата. Разбъркваме и оставяме за
няколко часа докато набъбнат ядките и консумираме.
100 г от закуската съдържа 66,92 ккал.
Разрежете на две половини по дължината една франзела .
Издълбайте двете половини и пригответе следната смес: Четвъртинка
размекнало масло разбийте с малка бучка сирене (или крема) . Прибавете
предварително нарязани на дребно : две кисели краставички, един средно
голям сварен морков, едно твърдо сварено яйце, десет маслини, половин
маринована червена чушка. Разбъркайте внимателно.
С тази смес напълнете издълбаните половинки на франзелата.
Намажете страните на разрязаните половинки с масло и съединете двете
части. Поставете в хладилника, за да се стегне. Сервирайте рулото,
нарязано на филийки.
Студена закуска
Продукти:
1 морков
1 ябълка
1 кисело мляко с масленост 2%
4 с.л овесени ядки
1 с.л мед
Приготвяне:
В купа изсипваме млякото, добавяме овесените ядки и меда. Рендосваме
ябълката и моркова и ги прибавяме в купата. Разбъркваме и оставяме за
няколко часа докато набъбнат ядките и консумираме.
100 г от закуската съдържа 66,92 ккал.
Lindzi- SPAMMER
Класически милинки със сирене
Класически милинки със сирене
Продукти:
1/2 коричка кисело мляко
1 кубче мая
1 кг брашно
1 лъж. сол
1 щипка захар
вода
За плънката
около 250 г сирене
3-4 яйца
олио за намазване на тавичката масло, сол и галета за поръсване
Приготвяне:
В дълбок съд натрошете маята, добавете захарта и солта, 1 ч. ч. топла
вода и малко брашно. Замесете и оставете за около 15-20 минути на топло
маята да втаса. Добавят се останалото брашно, киселото мляко, вода и се
бърка до получаването на гладко и меко тесто. Оставете да втаса около
20-30 минути. През това време направете плънката – натрошете сиренето и
добавете яйцата. В съд разтопете маслото и запържете леко галетата със
солта. Свалете от огъня. От тестото направете равни по големина 5
топки. Всяка разтеглете в дълга елипса, по средата поставете плънката
от яйца и сирене. Защипете в двата края. Започнете да режете хапки,
които слагайте обърнати в намазана тава. Прилепяйте хапките плътно една
до друга. От сместа ще се напълни около една голяма тава. Отгоре
залейте със сместа от галета и масло. Печете в умерена (160 градуса)
фурна за около 20-25 минути.
Извадете и оставете леко да се охлади.
Добър апетит!
Продукти:
1/2 коричка кисело мляко
1 кубче мая
1 кг брашно
1 лъж. сол
1 щипка захар
вода
За плънката
около 250 г сирене
3-4 яйца
олио за намазване на тавичката масло, сол и галета за поръсване
Приготвяне:
В дълбок съд натрошете маята, добавете захарта и солта, 1 ч. ч. топла
вода и малко брашно. Замесете и оставете за около 15-20 минути на топло
маята да втаса. Добавят се останалото брашно, киселото мляко, вода и се
бърка до получаването на гладко и меко тесто. Оставете да втаса около
20-30 минути. През това време направете плънката – натрошете сиренето и
добавете яйцата. В съд разтопете маслото и запържете леко галетата със
солта. Свалете от огъня. От тестото направете равни по големина 5
топки. Всяка разтеглете в дълга елипса, по средата поставете плънката
от яйца и сирене. Защипете в двата края. Започнете да режете хапки,
които слагайте обърнати в намазана тава. Прилепяйте хапките плътно една
до друга. От сместа ще се напълни около една голяма тава. Отгоре
залейте със сместа от галета и масло. Печете в умерена (160 градуса)
фурна за около 20-25 минути.
Извадете и оставете леко да се охлади.
Добър апетит!
Lindzi- SPAMMER
Пурички за бърза закуска
Пурички за бърза закуска
Продукти:
Един пакет точени, запечени кори за баница – триъгълни
150г сирене
100 г кашкавал
2 яйца
олио за пържене
Плънката може и да е друга, по ваш избор.
Приготвяне:
Кашкавалът се настъргва на ситно, сиренето се намачква с вилица,
прибавят се двете яйца. Плънката се разбърква до хомогенна смес. Върху
всяка триъгълна кора се разстила от плънката, като кората се завива
като пуричка. Олиото се сгорещява в тиган и пуричките се изпържват от
двете страни до златист цвят. Пуричките се изцеждат върху хартия от
мазнината.
Сервират се топли с айран или сок.
Източник:www.az-jenata.com
Продукти:
Един пакет точени, запечени кори за баница – триъгълни
150г сирене
100 г кашкавал
2 яйца
олио за пържене
Плънката може и да е друга, по ваш избор.
Приготвяне:
Кашкавалът се настъргва на ситно, сиренето се намачква с вилица,
прибавят се двете яйца. Плънката се разбърква до хомогенна смес. Върху
всяка триъгълна кора се разстила от плънката, като кората се завива
като пуричка. Олиото се сгорещява в тиган и пуричките се изпържват от
двете страни до златист цвят. Пуричките се изцеждат върху хартия от
мазнината.
Сервират се топли с айран или сок.
Източник:www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Бърза баница. Месена баница
Бърза баница
Продукти:
3 яйца
1с. л. захар
300 г сирене
3с. л. олио
1 и 1/2ч. ч. кисело мляко
1ч. л. сода бикарбонат
брашно колкото поеме (да стане гъста смес)
Приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Прибавят се киселото мляко, олиото,
брашното със содата. След като се разбърка добре сместа се прибавя и
сиренето. Сместа се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тава. Пече
се в умерена фурна.
Месена баница
Продукти :
1 куб. мая
1 ч. ч. топла вода
1 суп. л. захар
брашно за гъста каша
1 яйце
1 суп. л. сол
250 мл газирана вода
250-300 г сирене
Приготвяне:
Всичко това се обърква и се оставя да втаса. Към него се прибавя
едно яйце, една супена лъжица сол, 250мл газирана вода и брашно.
Замесва се средно меко тесто. Разделя се на 10 топки. Всяка топка се
разточва и се маже с олио. Топките се поставят една върху друга и се
разточват на един голям правоъгълник. Отново се маже с олио и се
поръсва със сирене. Реже се на два малки правоъгълника. Завиват се две
рула. Навиват се в две различни посоки и се поставят в намазана тава.
Оставя се да втаса. Тестото трябва да изпълни тавичката. Маже се с
жълтък и олио и се пече.
Източник:www.az-jenat.com
Продукти:
3 яйца
1с. л. захар
300 г сирене
3с. л. олио
1 и 1/2ч. ч. кисело мляко
1ч. л. сода бикарбонат
брашно колкото поеме (да стане гъста смес)
Приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Прибавят се киселото мляко, олиото,
брашното със содата. След като се разбърка добре сместа се прибавя и
сиренето. Сместа се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тава. Пече
се в умерена фурна.
Месена баница
Продукти :
1 куб. мая
1 ч. ч. топла вода
1 суп. л. захар
брашно за гъста каша
1 яйце
1 суп. л. сол
250 мл газирана вода
250-300 г сирене
Приготвяне:
Всичко това се обърква и се оставя да втаса. Към него се прибавя
едно яйце, една супена лъжица сол, 250мл газирана вода и брашно.
Замесва се средно меко тесто. Разделя се на 10 топки. Всяка топка се
разточва и се маже с олио. Топките се поставят една върху друга и се
разточват на един голям правоъгълник. Отново се маже с олио и се
поръсва със сирене. Реже се на два малки правоъгълника. Завиват се две
рула. Навиват се в две различни посоки и се поставят в намазана тава.
Оставя се да втаса. Тестото трябва да изпълни тавичката. Маже се с
жълтък и олио и се пече.
Източник:www.az-jenat.com
Lindzi- SPAMMER
Солен кекс
Солен кекс
Продукти:
1 кренвирш
2 яйца
200 г сирене
чубрица, сол, черен пипер, олио
1к. кисело мляко
брашно и сода за хляб
Приготвяне:
Изключително лесна рецепта. Счупвате двете яйца, нарязвате
кренвирша на ситно, през това време разбърквате малко сода с киселото
мляко и когато е готово го прибавяте към яйцата и кренвирша, слагате
сиренето натрошено и подправките(черния пипер и солта по вкус)сипвате
малко олио и брашно и започвате да бъркате(аз предпочитам с ръка)до
получаването на гъста смес. През това време пускате фурната да загрява,
по желание можете да нарежете два домата и да ги разположите на дъното
на тавичката(с пресни домати става по-сочен кексът)и когато сместа е
готова се изсипва в тавата и се разстила навсякъде по нея. Слага се във
фурната първо на долно печене на средна температура и когато набъбне го
превключвате на долно и горно печене.
Става страшно бързо и вкусно, идеално за съботната сутрин, и не само.
Приятен апетит!
Продукти:
1 кренвирш
2 яйца
200 г сирене
чубрица, сол, черен пипер, олио
1к. кисело мляко
брашно и сода за хляб
Приготвяне:
Изключително лесна рецепта. Счупвате двете яйца, нарязвате
кренвирша на ситно, през това време разбърквате малко сода с киселото
мляко и когато е готово го прибавяте към яйцата и кренвирша, слагате
сиренето натрошено и подправките(черния пипер и солта по вкус)сипвате
малко олио и брашно и започвате да бъркате(аз предпочитам с ръка)до
получаването на гъста смес. През това време пускате фурната да загрява,
по желание можете да нарежете два домата и да ги разположите на дъното
на тавичката(с пресни домати става по-сочен кексът)и когато сместа е
готова се изсипва в тавата и се разстила навсякъде по нея. Слага се във
фурната първо на долно печене на средна температура и когато набъбне го
превключвате на долно и горно печене.
Става страшно бързо и вкусно, идеално за съботната сутрин, и не само.
Приятен апетит!
Lindzi- SPAMMER
Мекици в хладилник
Мекици в хладилник
Продукти:
1 кг брашно
1 чаена чаша прясно мляко
мая – 1 кубче
1 яйце
1 кофичка кисело мляко
1 ч. лъж. сода бикарбонат
1 ч. лъж. сол
Приготвяне:
В съда за месене се изсипва брашното. Прави се кладенче и в него се
излива леко затопленото прясно мляко с разтворена в него мая – колкото
кибритена кутийка. Добавя се яйцето, киселото мляко, содата и солта.
Меси се 15 минути.
Тестото престоява 1 час да втаса, след което вече могат да се
пържат мекиците. Ако тестото се прибира в хладилник, за следващата
сутрин се намазва с олио и се слага в плик.
От това тесто могат да се приготвят и милинки, тутманик или пица.
* Можете да добавите в тестото и около 250 грама настъргано сирене – ще станат още по-вкусни мекици...!
* От това тесто стават превъзходни блатове за
пица, освен това може да се направи на питка.
Продукти:
1 кг брашно
1 чаена чаша прясно мляко
мая – 1 кубче
1 яйце
1 кофичка кисело мляко
1 ч. лъж. сода бикарбонат
1 ч. лъж. сол
Приготвяне:
В съда за месене се изсипва брашното. Прави се кладенче и в него се
излива леко затопленото прясно мляко с разтворена в него мая – колкото
кибритена кутийка. Добавя се яйцето, киселото мляко, содата и солта.
Меси се 15 минути.
Тестото престоява 1 час да втаса, след което вече могат да се
пържат мекиците. Ако тестото се прибира в хладилник, за следващата
сутрин се намазва с олио и се слага в плик.
От това тесто могат да се приготвят и милинки, тутманик или пица.
* Можете да добавите в тестото и около 250 грама настъргано сирене – ще станат още по-вкусни мекици...!
* От това тесто стават превъзходни блатове за
пица, освен това може да се направи на питка.
Lindzi- SPAMMER
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|