Топли предястия.

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Палачинка с пилешко месо, майонеза и сметана

Писане by styyni on Чет 03 Сеп 2009, 15:12

Порции: 15

Продукти:

15 солени палачинки
2 замразени пилета
2 майонези "Краси"
1 заквасена сметана
черен пипер
сол на вкус
4- 5 домата
5 триъгълни топени сиренца
няколко стръкчета магданоз


Начин на приготвяне:

Осолете, изпечете пилетата и ги обезкостете. Накъсайте месото на ситно и го запържете в мазнината, в която е печено. Отстранете от котлона и го оставете да изстине. Така охладеното месо се омесва с майонезата , сметаната, черния пипер и солта /ако е необходимо/. Гребнете 3 супени лъжици от приготвената смес и поставяйте върху всяка една от палачинките. Сгънете ги така, че да придобият триъгълна форма и отгоре декорирайте с филийка от домат и топено сирене. Украсете с магданоз.

Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Тиквички на скара

Писане by styyni on Чет 03 Сеп 2009, 21:47


Продукти:

тиквички
чесън
копър
магданоз
сол
олио
оцет


Начин на приготвяне:

Тиквичките се нарязват на филийки и се изпичат на скара. Нареждат се в чиния и се заливат с дресинг, приготвен от нарязан чесън, копър, магданоз и овкусен с олиото, оцета и солта.

Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Лодки от тиквички

Писане by styyni on Сря 16 Сеп 2009, 15:21

Порции: 3
Необходимо време: 30 минути


Продукти:


6 средни тиквички
2 домата
50гр. салам или шунка
2-3 големи печурки или 5-6 по-малки
1 чушка
копър
50гр. саламурено сирене
2 яйца
топено сирене или кашкавал
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

нарежете тиквичките по дължина, като целта е да се получат приблизително рвни половини, след което издълбайте вътрешността им. Измийте отново тиквичките и ги поставете в тенджъра, с вряла и подсолина вода, за ооло 5-6 минути. Трябва да омекнат леко, но не и да се разкашкат.
Нарежете на на ситно издълбаната вътрешност, към нея прибавете нарязаните:домати, чушка, гъби и добавете към зеленчуците 2-те яйца, сиренето,салама, малко сол и черен пипер за вкус, както е копъра. Разбъркайте хубаво. След това за около 7 минути запържете сместа в малко масло или маргарин. Когато гъбите са готови, можете да дръпнете тигана от огъня. Напълнете със сместа издълбаните тиквички и ги покрийте с кашкавала/топ. сирене и ги запечете за няколко минути. Може да ги поднесете топли или студени.

Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Пълнени гъби със сирене и кашкавал

Писане by styyni on Вто 27 Окт 2009, 12:06

Пълнени гъби със сирене и кашкавал



за 9 - 12 гъби

Продукти:

  • 100 гр. кашкавал
  • 50 гр краве сирене
  • 1 скилидки чесън
  • краве масло
  • черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:

Избират се едри гъби и се махат пънчетата им.

Подреждат се в тава като във всяка гъбена шапка се слага по малко чисто масло.

В купа се настъргва кашкавала, кравето сирене, смесват се и разпределят в гъбите.

Пекат се в загрята фурна до готовност.

Източник!

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Пушено месо със зеленчуци

Писане by Lindzi on Пон 02 Ное 2009, 11:56

Порции: 4-5
Необходимо време: 25 мин

600-800гр пушено месо;
1 пакет замразени зеленчуци - микс /според вкуса/;
1/2 палка топено,пушено сирене /най-добре "ЖОСИ"/;
1 кубче бульон /или вегета/, разтворено в 1 ч.ч. гореща вода;

Нарязаното на парчета месо, зеленчуците и горещата вода с бульона се слагат в намазана с масло тенджера под налягане. Когато \"зашуми\", котлона се намалява на 1. Варим 12-15 мин. Спира се, охлажда се тенджерата, отваря се и се слагат малките късчета топено сирене /по желание - копър и магданоз/. Разбърква се леко и се оставя настрани 5 мин. - да се разтопи топеното сирене.


vkusnotiiki.net
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Класиката на Мимето

Писане by Lindzi on Пон 16 Ное 2009, 12:51

Порции: 4
Необходимо време: 60мин. - 20 + 40

Продукти:

Лук - 1 глава
Мек Салам или кренвирши - 400 гр.
Сирене - бяло саламурно - 300 гр.
Кашкавал, топени сирена, ароматни сирена - всички забравени в хладилника
Яйца - по 1 или 2 на порция, според вкуса и размера на потребителя
Домати - от консерва, по 2 супени лъжици на гювече
Чушка - сладка, по някоя шайба
Малко маргарин и соса от консервата домати

Начин на приготвяне:

Нарязаният на шайби лук се поставя на дъното, след него е колбасът /кренвиршите/, бялото сирене, различните видове сирена, яйцата и доматите. Последно добавяме маргарин и сос от доматите / може да се замени от много мъничко вода/.
Пече се похлупено около 40 мин. Хапва се топличко, но може да остане и за студено мезе.

vkusnotiiki.net
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Гнезда с гъби

Писане by Lindzi on Вто 08 Дек 2009, 13:52


  • 1 кг картофи
  • 1 чаена чаша нарязани сурови гъби
  • 1 глава ситно нарязан лук
  • 3 супени лъжици масло
  • 4 яйца
  • 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
  • сол
  • черен пипер
  • олио
Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват и намачкват на пюре. Лукът и гъбите леко се задушават и се добавят към пюрето. Прибавя се половината количество разтопено масло и сместа се посолява.

От нея се оформят 4-6 гнезда и се нареждат в намазана с олио тавичка.

Върху всяко от тях се счупва по едно яйце, отгоре се напръсква с останалото масло и се поръсва с настъргания кашкавал и черен пипер.

Гнездата се запичат за около 20 минути на умерена фурна. Може да се наръсят с риган.

rozali.com
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Пълнени кошнички с дробчета по селски

Писане by maggi on Чет 10 Дек 2009, 13:46

Продукти за 4-6 порции:

За палачинките:
1 ч.чаша брашно
1 ч.чаша вода
2-3 с.л.захар
1 белтък
на връхчето на лъжица-сол
За дробчетата:
500 г пилешки дробчета
4-5 печени чушки
1 морков
5-6 гъбки печурки
250 мл доматен сок или 4 с.л. доматено пюре
2 глави кромид лук или 1 връзка зелен лук
1 ч. л. червен пипер
магданоз за поръсване
черен пипер и чубрица на вкус
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Палачинките:

Всичко се слага в купа и се бърка с миксера. Намазвате тигана с маргарин и пържите палачинките. Когато са готови палачинките ги оставяте да изстинат. След това в загрята мазнина може и фритюрник пържете палачинките по следния начин: в по голям черпак поставяте палачинката и върху нея поставяте по малък черпак и притискате. Така притиснатата палачинка пържете в вече загрятата мазнина за около 1-2 минути. Вадите от черпака и поставяте върху кухненска салфетка. В зависимост от случая се правят и броя на кошничките.

Дробчета по селски:

Дробчетата се почистват и се измиват добре. Отцеждат се от водата. Пържат се в олио до готовност, изваждат се от мазнината и в нея се задушава нарязания на кръгчета лук. Добавят се нарязаните гъби и морков, нарязан на пръчици и се задушават заедно с лука. Поръсва се с червен пипер и се добавят нарязаните на едро печени чушки. Добавя се доматения сок или доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода. Добавят се и изпържените дробчета. Когато ястието поври към 5 мин се поръсва с магданоз. Готовия дроб се разпределя в кошничките от палачинки и се сервира.

Бележки:В кошничките от палачинки може да поднасяте ястия и салати по ваша фантазия. Добър апетит!

Източник:vkusnotiiki.net

_________________
avatar
maggi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Синьо сирене с къри

Писане by Lindzi on Вто 20 Апр 2010, 14:40

Необходимо време: 20мин

Продукти:

100 гр. синьо сирене
1 пак майонеза
100 гр. натрошени орехи
1 щипка ЛЮТО КЪРИ
1 щипка черен пипер
1 ч.л. не пикантна горчица
препечени филийки

Разбърквате добре първите 3 продукта и опитвате на вкус. Ако синьото сирене е много солено добавяте малко обикновено саламурено сирене или извара. В такъв случай може да не сложите горчицата.
Стои в хладилник /без проблем до 2 дни/.

Сервиране: Препичате филийки, намазвате ги горещи със СИНЬОТО СИРЕНЕ с КЪРИ и ги сервирате веднага. За украса може да сложите върху тях орех, магданоз, зелена маслина ...
http://vkusnotiiki.net
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Фусили с бекон и сметана

Писане by Lindzi on Вто 20 Апр 2010, 14:41

1/2 пакет трицветни фусили
150 гр. кис. краставички, нарязани на ивици
200 гр. бекон
150 гр. кашкавал
100 гр. сирене
1 заквасена сметана малка
2-3 стръка зелен лук
2 с.л. лютеница

Сварявате фусилите. Запържва се лука и бекона и се прибавя сметаната (ври 5 мин.). Фусилите се объркват с лютеницата, киселите краставички, натрошеното сирене и кашкавала. Заливат се със бекона и сметаната.

http://vkusnotiiki.net
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Кашкавалени пурички

Писане by styyni on Съб 01 Май 2010, 20:25

Порции: 4

Продукти:


200гр. кашкавал
1 яйце
1с.л. брашно
1с.л. натурално нишесте

Начин на приготвяне:


Кашкавалът се настъргва, прибавят се яйцето, брашното и нишестето. Всичко се омесва до получаването на хомогенна смес. С ръце се оформят пурички, овалват се в брашно и се пържат в сгорещено олио.


Източник!

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Ориз със зеленчуци

Писане by styyni on Вто 18 Май 2010, 15:14

Продукти:

250 гр. ориз
200 гр. замразени зеленчуци
1 пилешки бульон
1 гъбен бульон
1 домат
1/2 краставица (средно голяма)
200 гр. сирене
1 маслина

Начин на приготвяне:

Оризът се вари в 1 литър и половина вода за около 10 минути. След това се измива със студена вода и се изцежда. Сваряват се зеленчуците за около 20 минути. След това в тиган се загрява около 50 мл. олио , добавят се зеленчуците и разтворените предварително бульони в около 10 мл. гореща вода. Добавя се ориза , разбърква се , за около 2-3 минути и се маха от котлона. Гарнира се с доматите , краставиците и сиренето.

Източник!

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Панирани тиквички с кашкавал

Писане by styyni on Вто 18 Май 2010, 15:18

Порции: 10 -15 зависи от големината на тиквичките
Необходимо време: 1/2 час


Продукти:

3 броя тиквички -измити и обелени
300 гр кашкавал - нарязва се на много тънки филийки /около 2-3 мм./ и широки колкото е ширината на парченцето тиквичка
3-4 яйца
2 с.л. брашно + щипка сол в брашното
олио около 1 малка купичка, която се използва и за пърженето


Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват и обелват.
Срязват се първо- всяка наполовина напряко и след това всяка половинка се дели надлъжно на филийки с дебелина 5-7 мм. Между две филийки от тиквичката се поставя филийка кашкавал и се потапят в панировката от яйцето, брашното и солта. След това веднага се пускат в предварително загрятото в купичката олио и се пържат като се обръщат 1-2 пъти с метална щипка.

Сервират се върху листо от маруля и се гарнират с различни видове салата или каквото си пожелаете

Източник!

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Панирани палачинки

Писане by styyni on Сря 23 Юни 2010, 12:17


10-тина готови палачинки
За пълнежа:
Пилешко месо-сварено и накълцано на ситно, заквасена сметана, сирене Рикота,
топено сирене, синьо сирене (или по избор),кисели краставички-нарязани на дребно, царевица и гъби-нарязани на ивички
(предварително леко бланширани).
Сол на вкус, и подправки по избор.
2-3
яйца
Подправки по избор за панировката + брашно за овалване (може и от
готовите смеси за паниране).
Олио за пържене.
Начин на приготвяне:
Всичко се смесва в една
купа и се пълнят палачинките така, че да приличат на портмоненца. Първо се
овалват в яйцата разбити с подправките и после в брашното и се пържат в
сгорещеното олио до зачервяване от двете страни.

Източник!

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Шункова мусака

Писане by Lindzi on Пон 16 Авг 2010, 14:07

Порции: 4
Необходимо време: 30 мин.

Продукти:

800 гр. червени картофи
240 гр. свинска шунка
2 яйца
40 мл прясно мляко
сол
зехтин
галета

Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кръгчета. Шунката се смила. В намазана със зехтин и поръсена с галета тава се слагат последователно пластове от картофи и шунка. Яйцето се разбива с млякото и се посолява. С тази смес се заливат наредените продукти и се запичат в гореща фурна.

Източник
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Топли предястия.

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите