Кексове и мъфини
+7
blueflower
styyni
desi borisova
mimi_dani
Lindzi
vilijov
mamazavinagi
11 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Кексове и мъфини
Икономичен кекс
Необходими продукти
Яйцето и захарта се разбиват с лъжица, постепенно се прибавят като се
бърка киселото мляко, содата, олиото, ванилията и брашното. Получава се
кексовата смес. В чашка се отделя малко от сместа и се разбърква с
какаото. Кексовата смес се изсипва в предварително намазнена и
набрашнена тавичка, а кафявата какова смес се слага по средата за цвят.
Пече се в затоплена фурна.
Необходими продукти
- 1 бр. яйце
- 1 ч.ч. (200 г) захар
- 1 ч.ч. (200 г) кисело мляко
- 1 ч.л. (5 г) сода бикарбонат
- 3/4 ч.ч. (150 мл) олио
- 500 г брашно
- 1 ч.л. (5 г) какао
- ванилия
Яйцето и захарта се разбиват с лъжица, постепенно се прибавят като се
бърка киселото мляко, содата, олиото, ванилията и брашното. Получава се
кексовата смес. В чашка се отделя малко от сместа и се разбърква с
какаото. Кексовата смес се изсипва в предварително намазнена и
набрашнена тавичка, а кафявата какова смес се слага по средата за цвят.
Пече се в затоплена фурна.
mamazavinagi- Администратор
Кейк със стафиди
Кейк със стафиди
Необходими продукти
Яйцата се разбиват със захарта, постепенно се прибавя пресятото брашно,
след това се добавят олиото, какаото, 3 с.л. (30 мл) вряща вода, отново
се разбърква, добавят се стафидите, настърганата лимонова кора и
няколко капки есенция. Сместа се изсипва в намслена и поръсена с брашно
форма и се пече в умерена фурна.
Необходими продукти
- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. (200 г) захар
- 1 ч.ч. (200 г) брашно
- 4 с.л. (40 мл) олио
- 1 с.л. (10 г) какао
- 50 г стафиди
- кората от 1 лимон
- бадемова есенция
Яйцата се разбиват със захарта, постепенно се прибавя пресятото брашно,
след това се добавят олиото, какаото, 3 с.л. (30 мл) вряща вода, отново
се разбърква, добавят се стафидите, настърганата лимонова кора и
няколко капки есенция. Сместа се изсипва в намслена и поръсена с брашно
форма и се пече в умерена фурна.
mamazavinagi- Администратор
Кекс ''Мария - Лимонада''
Ето и рецептата за кекса,който направих преди малко.
Много е хубав!
И лесен!
Кекс ''Мария - Лимонада''
4 яйца
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. лимонада
1 ванилия
1 бакпулвер
какао (може и кафе)
орехи (ядки)
Яйцата и захарта се разбиват добре. Прибавя се лимонадата,брашното в което са сложени ванилията,бакпулвера и орехите.
Разбива се добре и се изсипва в тава! (понеже става доста смес).
Остава се част от сместа в която се слага какао и се изсипва отгоре.
Печем на 250 градуса,около 30 минути.
Докато стане кафява коричка.
Пробвам с клечка за зъби дали е готов!
Аз лично,след като е готов изпекан кекса,го мажа със сладко. Кавото имам.
Използвам ядки каквито имам,и или кафе,или какао.
Ако го правя с кафе или какао,след като сипя една част от бялата смес,поръсвам хубаво с натрошени ядки и тогава сипвам кафявата смес.
Друг вариант е - когато е сипана едната част от сместа в тавата,в другата добавяме ядките и разбиваме леко. Тогава я сипваме върху другата. От тежестта на ядките двете смеси се сливат и става шарено тесто.
Правила съм и като кафето (какаото) го слагам между двете смеси и така се получават като два пласта.
Варианти има много!
Фантазирайте!
Много е хубав!
И лесен!
Кекс ''Мария - Лимонада''
4 яйца
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. лимонада
1 ванилия
1 бакпулвер
какао (може и кафе)
орехи (ядки)
Яйцата и захарта се разбиват добре. Прибавя се лимонадата,брашното в което са сложени ванилията,бакпулвера и орехите.
Разбива се добре и се изсипва в тава! (понеже става доста смес).
Остава се част от сместа в която се слага какао и се изсипва отгоре.
Печем на 250 градуса,около 30 минути.
Докато стане кафява коричка.
Пробвам с клечка за зъби дали е готов!
Аз лично,след като е готов изпекан кекса,го мажа със сладко. Кавото имам.
Използвам ядки каквито имам,и или кафе,или какао.
Ако го правя с кафе или какао,след като сипя една част от бялата смес,поръсвам хубаво с натрошени ядки и тогава сипвам кафявата смес.
Друг вариант е - когато е сипана едната част от сместа в тавата,в другата добавяме ядките и разбиваме леко. Тогава я сипваме върху другата. От тежестта на ядките двете смеси се сливат и става шарено тесто.
Правила съм и като кафето (какаото) го слагам между двете смеси и така се получават като два пласта.
Варианти има много!
Фантазирайте!
vilijov- спечелен за каузата
Шоколадови пастички ("Летен сладкиш")
Шоколадови пастички ("Летен сладкиш")
За блатовете:
4 яйца
50 г брашно
110 г масло
175 г стопен натурален шоколад
50 г ситна захар
Маслото трябва да е меко, със стайна температура. Слагаме го в дълбока купа, прибавяме захарта и бием с миксер до побеляване. Като продължаваме да бием, прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко поръсваме по малко от брашното, докато го поеме всичкото. Продължаваме биенето и прибавяме разтопения на водна баня шоколад. В тавичка 25x40 см разполагаме лист хартия за печене, върху която разстиламе от сместа тънко, почти като палачинка. Печем 7-8 минути. Блатът отгоре трябва да остане леко влажен на пипане, не трябва да пресъхва, защото става чуплив, но дори да се счупи, лесно се залепва и не се забелязва след това. Така се изпичат 3 блата. Остават се да изстинат.
За пълнежа:
200 г стопен натурален (или бял) шоколад
150 мл т.сметана
1ч.л. захар*
1 ванилия
Приготвя се пълнежа, като на водна баня стопяваме шоколада, прибавяме ванилията, захарта и сметаната, разбъркваме и веднага сваляме от огъня. С тази смес мажем блатовете (без последния !) като се стремим пълнежът да е с дебелината на блатовете(те са много тънки).
За кувертюра:
250 мл т. сметана
1ч.л. захар*
1 ванилия
50 гр бял шоколад
20 цели ягоди или 40 малини
Най-горния блат намазваме само с бита сметана със захар и ванилия, поръсваме богато с бял шоколад и веднага режем на квадратчета (около 5 на 3.5 см). Върху всяко разполагаме по половин ягода или една малина. Сервираме веднага.
източник:gotvetesmen.com
автор:Morena
За блатовете:
4 яйца
50 г брашно
110 г масло
175 г стопен натурален шоколад
50 г ситна захар
Маслото трябва да е меко, със стайна температура. Слагаме го в дълбока купа, прибавяме захарта и бием с миксер до побеляване. Като продължаваме да бием, прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко поръсваме по малко от брашното, докато го поеме всичкото. Продължаваме биенето и прибавяме разтопения на водна баня шоколад. В тавичка 25x40 см разполагаме лист хартия за печене, върху която разстиламе от сместа тънко, почти като палачинка. Печем 7-8 минути. Блатът отгоре трябва да остане леко влажен на пипане, не трябва да пресъхва, защото става чуплив, но дори да се счупи, лесно се залепва и не се забелязва след това. Така се изпичат 3 блата. Остават се да изстинат.
За пълнежа:
200 г стопен натурален (или бял) шоколад
150 мл т.сметана
1ч.л. захар*
1 ванилия
Приготвя се пълнежа, като на водна баня стопяваме шоколада, прибавяме ванилията, захарта и сметаната, разбъркваме и веднага сваляме от огъня. С тази смес мажем блатовете (без последния !) като се стремим пълнежът да е с дебелината на блатовете(те са много тънки).
За кувертюра:
250 мл т. сметана
1ч.л. захар*
1 ванилия
50 гр бял шоколад
20 цели ягоди или 40 малини
Най-горния блат намазваме само с бита сметана със захар и ванилия, поръсваме богато с бял шоколад и веднага режем на квадратчета (около 5 на 3.5 см). Върху всяко разполагаме по половин ягода или една малина. Сервираме веднага.
източник:gotvetesmen.com
автор:Morena
Lindzi- SPAMMER
Кекс с лимонада. Шоколадов кекс. Пухкав кекс
Кекс с лимонада
4 бр. яйца
1 ч.ч. (100 мл) олио
1 и 1/2 ч.ч. (300 г) захар
600 г брашно
1 пакетче бакпулвер
250 мл лимонада (Fanta, оранжада)
Всички продукти се разбиват, като се прибавят в
посочената последователност, сместа се изсипва в намазнена и поръсена с
брашно форма за кекс и се пече в умерена фурна.
Шоколадов кекс
100 г масло
3/4 ч.ч. (150 г) пудра захар
4 бр. яйца
150 г шоколад
1/3 ч.ч. (70 г) брашно
Шоколадът се настъргва и с 1/4 ч.ч. (50 мл)
вода се слага на огъня да се разтопи. Отделно се смесват маслото,
разбито добре, захарта и жълтъците един по един. Към това се прибавя
изстиналият шоколад, брашното и разбитите белтъци. Пече се в намазнена
и набрашнена форма.
Пухкав кекс
6 бр. яйца
300 г захар
8 с.л. (80 мл) мляко (може и вода)
8 с.л. (80 мл) олио
350 г брашно
1 пакетче бакпулвер
1 прах ванилия
Разбиват се яйцата и захарта до пълното
разтваряне на захарта, след което се прибавят олиото и млякото, после
брашното предварително смесено с бакпулвера. Когато се получи гладка
смес се прибавя и ванилията. Пече се в предварително загрята само
отдолу фурна на 180 С градуса за около половин час, докато кексът
бухне, след което се пуска горната част на фурната за около 15-20
минути.
Кекса може да се нашари с какао, като малка част от готовата смес се разбърка с какао и се изсипе във формата преди печенето.
Източник: http://www.receptite.com
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:58; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Двуцветен портокалов кекс
Двуцветен портокалов кекс
4 яйца
1 ч.ч захар
1/3 ч.ч олио
1/2 ч.ч портокалов сок
2 ч.ч брашно
2 ч.л бакпулвер
1ч.л. настъргана кора от портокал
1ч.л. какао
За глазурата
50 г бял шоколад
50г кафяв шоколад
Малко сметана или пр. мляко
Всички продукти за кекса трябва да са със стайна температура!
Пресява се брашното с бакпулвера.
С миксер се разбиват яйцата и захарта до гъста пяна.
Прибавя се по малко олиото, докато се усвои.
Малко по малко се прибавя от портокаловия сок и брашното, като се завършва с брашно.
Отделя се 1/3 от сместта и към нея се прибавят 1 суп.лъж. какао.
Към останалата смес се прибавя портокаловата кора.
Във тортена форма за печене с 20см диаметър, се
изсипва в центъра малко от балята смес, върху нея, точно в центара се
изсипва малко от кафявата, пак от бялата, кофявата и така докато
свършат. Изсипва се дамо в центара, тестото си се разстила само, не се
бърка.
Пече се в предварително загрята на 180 С
градуса около 40-50 минути или докато клечка за зъби, забита в центъра
остане чиста при изваждането.
Разтопяват се на водна баня или в
микровълновата шоколадите с 1-2 ч.л сметана или пр. мляко. Върху
изстиналия кекс се слага на места с лъжица от белия шоколад, между тях
и от кафевия. Леко се разбърква с лъжицата, така че да се омешат двата
вида шоколад и се оставя на хладно да се втвърди.
източник:receptite.com
Lindzi- SPAMMER
Шарен кекс
5 белтъка 5 жълтъка 2 ч.ч. захар 1/2 ч.ч. олио 1/2 бакпулвер 1 ч.ч.хладка вода около 2 ч.ч. брашно 1 ванилия пудра захар 1 ч.л. какао | |
В купа се разбиват белтъците заедно с 1 ч.ч. захар до побеляване, след което се слага по-малко от чаша брашно. Отново се разбива. В другата купа се разбиват жълтъците заедно с останалата чаша захар, олиото, водата, бакпулвера, ванилията и брашното. След което се намазва формата за кекс с олио и се изсипва 1/2 от бялата смес и се поръсва с какао обилно. Отгоре се полива с жълтата смес. Отново се поръсва с какао и се завършва с жълтата смес. Пече се на слаба фурна при 150 градуса. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Кекс с крем
1 стар козунак - 500 гр. 3 яйца 1 л.пр.мляко шепа стафиди малко шоколад няколко лъжици сладко по избор 1/2 ч.ч захар 2 бр.ванилия на прах 50 гр.масло 2 суп.лъж.ликьор | |
Козунака се нарязва на тънки филии и се нарежда по страните на кръгла форма намазана с масло. Слага се и на дъното. Намазва се малко масло и сладко, стафиди, натрошен шоколад и пак козунак. И така докато свърши козунака. Нарязва се на приятни форми и се залива с крем от яйцата разбити добре с захарта, млякото, ликьора и ванилията. Печете на 180 градуса до зачервяване. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Безмлечен кекс
1 бурканче сладко не много гъсто 1/2 бурканче не много топла вода 1 ч. л. сода за хляб брашно до смес за кексово тесто 1/4 ч.ч. олио 1/2 ч.ч. захар 2 ч.л. какао | |
Всичко се обърква внимателно и се изсипва в намазана тава с олио. Печете първоначално на 200 градуса, а после на 180 до пълно изпичане. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Маслен кекс със стафиди и сушени плодове
Продукти:
175гр масло
1 ч.ч. захар
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. стафиди
1/2 ч.ч. сушени плодове /ананас, манго, пъпеш, кайсия или др./
кората на 1 портокал-настъргана на ситно
3 суп. л. прясно мляко
Първо включете фурната да загрява на 180градуса.Мекото масло със захарта се разбиват с миксер до побеляване. Прибавят се яйцата 1 по 1. Добавя се пресятото брашно, омесено с бакпулвера.Накрая се добавят стафидите, нарязаните на ситно плодове и кората на портокала.Сместа трябва да е много гъста, но ако чак не може да се бърка се прибавят 3 лъжици прясно мляко.Изсипва се в намаслена и набрашнена кексова форма и се пече в предварително загрятата на 180 градуса фурна /може да се намали до 150/. Пече се около 1 час и 10 минути. Ако много покафенее може да се покрие да не загаря.
Вкуснотийки
175гр масло
1 ч.ч. захар
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. стафиди
1/2 ч.ч. сушени плодове /ананас, манго, пъпеш, кайсия или др./
кората на 1 портокал-настъргана на ситно
3 суп. л. прясно мляко
Първо включете фурната да загрява на 180градуса.Мекото масло със захарта се разбиват с миксер до побеляване. Прибавят се яйцата 1 по 1. Добавя се пресятото брашно, омесено с бакпулвера.Накрая се добавят стафидите, нарязаните на ситно плодове и кората на портокала.Сместа трябва да е много гъста, но ако чак не може да се бърка се прибавят 3 лъжици прясно мляко.Изсипва се в намаслена и набрашнена кексова форма и се пече в предварително загрятата на 180 градуса фурна /може да се намали до 150/. Пече се около 1 час и 10 минути. Ако много покафенее може да се покрие да не загаря.
Вкуснотийки
mimi_dani- спечелен за каузата
Кейксчета
2 яйца 1 ч. захар 1/2 ч. олио 3-4 л. конфитюр (мармалад) 1 ч. вода 1 л. сода за хляб 2 ч. брашно | |
Яйцата и захарта се разбиват. Слага се по малко олио, след него конфитюра. Налива се по малко вода и се бърка и брашното, докато се сложи всичкото брашно и вода. С брашното се прибавя и содата. http://vkusnotiiki.net/ |
Lindzi- SPAMMER
КАРАМЕЛЕН КЕКС С КАФЕ И ОРЕХИ
Продукти: 4 яйца 4 желтъка 250 мл. подсладено кондензирано мляко 200гр. орехови ядки 150 - 200Ггр. захар за карамелизиране 50 - 60 гр. обикновени бисквити 1 ч.л. нес кафе 1 ч.л. захар . Начин на приготвяне: Ореховите ядки се смилат заедно със 1 ч.л. захар .Бисквитите също се смилат и се смесват с орехите.Яйцата и желтъците се слагат в подходяща купа и се разбъркват с тел .Добавят се кондензираното мляко , разтвореното в 1-2 с .л. топла вода нес кафе , смлените орехи и бисквитите .Захарта 150-200 гр. се се карамелизира и с нея се облива формата за печене .Сипва се сместа за кекса и се пече на водна баня 45-60 мин.при температура на фурната 150-160 градуса. БОН АПЕТИ!
desi borisova- спечелен за каузата
Пухкав кекс
* 6 бр. яйца * 300 г захар * 8 с.л. (80 мл) мляко (може и вода) * 8 с.л. (80 мл) олио * 350 г брашно * 1 пакетче бакпулвер * 1 прах ванилия | |
Начин на приготвяне: | |
Разбиват се яйцата и захарта до пълното разтваряне на захарта, след което се прибавят олиото и млякото, после брашното предварително смесено с бакпулвера. Когато се получи гладка смес се прибавя и ванилията. Пече се в предварително загрята само отдолу фурна на 180 С градуса за около половин час, докато кексът бухне, след което се пуска горната част на фурната за около 15-20 минути. Кекса може да се нашари с какао, като малка част от готовата смес се разбърка с какао и се изсипе във формата преди печенето. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Лесен и бърз кекс със заливка от шоколадов крем
Продукти:
Необходимо време: 30min
Дозичка какао нес куик
100мл олио
150мл прясно мляко
2 броя яйца
Най-важното кутия готова смес за кекс ако искате може да добавите и канела за крема:
400мл прясно мляко и пакет крем оле на др Йоткер крем без варене
Начин на приготвяне:
На описанието на кутията с готовата смес за кекс има рецепта, след като изстине кекса се залива с вече приготвения крем които предварително сте изстудили в хладилника по желание може да украсите с кокос или някакви пръчици.
Бележки:
Винаги когато правия кекс с готовата смес ми става идеален кекса а когато аз сама се опитвам да си забърквам сместа винаги ми става като подметка кекса.
www.Vkusnotiiki.net
Необходимо време: 30min
Дозичка какао нес куик
100мл олио
150мл прясно мляко
2 броя яйца
Най-важното кутия готова смес за кекс ако искате може да добавите и канела за крема:
400мл прясно мляко и пакет крем оле на др Йоткер крем без варене
Начин на приготвяне:
На описанието на кутията с готовата смес за кекс има рецепта, след като изстине кекса се залива с вече приготвения крем които предварително сте изстудили в хладилника по желание може да украсите с кокос или някакви пръчици.
Бележки:
Винаги когато правия кекс с готовата смес ми става идеален кекса а когато аз сама се опитвам да си забърквам сместа винаги ми става като подметка кекса.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Шоколадов кекс
Продукти:
3 яйца
3ч брашно
1ч захар
1ч кисело мляко
1/2 олио
1 лъжица сода
5 суп. лъж. какао
150-200гр. течен шоколад
Начин на приготвяне:
Сместа се обърква, слагаме в на мазнена тава, печем на 180 градуса около 30-35 мин. След като изстине малко намазваме кекса с течен шоколад. Може да се украси с настъргани орехи, шарени пръчици или друго по избор.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Бърз кекс с Фанта
4 яйца 0,120 л олио 220 г захар 300 г брашно 1 бакпулвер 50 г смлени орехи 0,250 л fanta портокал | |
Начин на приготвяне: | |
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се олиото, брашното с бакпулвера, орехите и fanta-та. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в добре намазана с олио тавичка. Пече се в умерена фурна. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Re: Кексове и мъфини
Кейк от пандишпанено тесто
Продукти:
7 яйца
2 чаени чаши захар
4 супени лъжици хладка вода
2 чаени чаши и половина брашно с 1/2 бакпулвер вътре
7 супени лъжици олио
1 ванилия
Пудра захар
Всеки продукт се разбива и прибавя един по един, след което се изсипва в намазана с мазнина форма и се пече на около 170-180 градуса да покафеняване. След като изстине са поръсва с пудра захар. Приятен апетит!
Продукти:
7 яйца
2 чаени чаши захар
4 супени лъжици хладка вода
2 чаени чаши и половина брашно с 1/2 бакпулвер вътре
7 супени лъжици олио
1 ванилия
Пудра захар
Всеки продукт се разбива и прибавя един по един, след което се изсипва в намазана с мазнина форма и се пече на около 170-180 градуса да покафеняване. След като изстине са поръсва с пудра захар. Приятен апетит!
- Spoiler:
blueflower- упорит
Кекс "Пепи"
3 бр. яйца
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. газирано /каквото искате/
1 бакпулвер
1 ванилия
1 кутийка локум /около 80-100 гр./
1-2 ч.ч. орехи
1/2 бурканче сладко от боровинки или друго каквото обичате.
масло за подмазване на тавата
Начин на приготвяне:
http://vkusnotiiki.net
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. газирано /каквото искате/
1 бакпулвер
1 ванилия
1 кутийка локум /около 80-100 гр./
1-2 ч.ч. орехи
1/2 бурканче сладко от боровинки или друго каквото обичате.
масло за подмазване на тавата
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата и захарта,след това се прибавят олиото и газираното,след което се прибавя постепенно брашното.След това бакпулвера и ванилията.
Сипват се орехите и се разбърква.
Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка. След, което отгоре се слага нарязаният на малки парченца локум и се разпръсква сладкото, без да ги натискате надолу или да ги обърквате с тестото, защото сладкото и локумът ще залепнат.
Пече се на умерена температура около 220 градуса. След като бъде готов се поръсва с пудра захар.
Сипват се орехите и се разбърква.
Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка. След, което отгоре се слага нарязаният на малки парченца локум и се разпръсква сладкото, без да ги натискате надолу или да ги обърквате с тестото, защото сладкото и локумът ще залепнат.
Пече се на умерена температура около 220 градуса. След като бъде готов се поръсва с пудра захар.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Кекс с орехи
4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
2 и 1/2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1/2 ч. чаша орехови ядки смлени
3-4 супени лъжици олио
1 чаена лъжица какао
Яйцата се разбиват до побеляване със захарта, след това се добавя киселото мляко, хубаво се разбива, след него се добавя брашното, олиото, бакпулвера и ореховите ядки, отделя се част от тестото и в него се добавя какаото. Останалата част се изсипва наполовина в намазана с олио форма за кекс след което се добавя какаовата смес и отгоре се долива останалата част от сместа. Пече се 30 мин на 150 градуса отгоре се поръсва с пудра захар.
vkusnotiiki.net
1 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
2 и 1/2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1/2 ч. чаша орехови ядки смлени
3-4 супени лъжици олио
1 чаена лъжица какао
Яйцата се разбиват до побеляване със захарта, след това се добавя киселото мляко, хубаво се разбива, след него се добавя брашното, олиото, бакпулвера и ореховите ядки, отделя се част от тестото и в него се добавя какаото. Останалата част се изсипва наполовина в намазана с олио форма за кекс след което се добавя какаовата смес и отгоре се долива останалата част от сместа. Пече се 30 мин на 150 градуса отгоре се поръсва с пудра захар.
vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Дунапренов кекс
5 яйца
1 1/2 ч.ч захар
1/2 ч олио
2 пак. пшеничено нишесте
1 пак. ванилия
1 пак. бакпулвер
1 1/2 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч захар
1/2 ч олио
2 пак. пшеничено нишесте
1 пак. ванилия
1 пак. бакпулвер
1 1/2 ч.ч. брашно
Яйцата и захарта се разбиват добре и се добавя брашното с бакпулвера, след което нишестето, олиото и ванилията. Пече се на 180 градуса фурна. След като се изпече се поръсва с пудра захар.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Мъфини с шоколадов пълнеж и портокалов аромат
За 12 кексчета, са необходими следните продукти:
Продукти:
400 мл.брашно
1 пакетче бакпулвер
3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
сока от един портокал
1/2 ч.ч захар
120 мл. олио и масло /стопено/ 50:50
1 шоколад
кора на 1 портокал
Приготовление:
Първо формата се маже с масло, формата се поставя в хладилника. Така охладеното масло ще проникне по-бавно в тестото, а кексчетата ще придобият хрупкава коричка и ще се извадят по-лесно от формата.
Първо, всички „сухи“ съставки, като брашно, бакпулвер, захар, кора от портокал се смесват. Разбиват се 3 - те яйца към тях се добавят „мокрите“ - олио и масло, кисело мляко и сока. След това „сухите“ се прибавят към „мокрите“ и се разбъркват достатъчно добре / не се бърка много/ .
Пълнят се формичките на части - първо тесто - блокче шоколад - тесто.
Пекат се в предарително загрята 180 гр.С 20-25 мин.
Всичко се бърка на ръка ,а не с миксер.
ДОБЪР АПЕТИТ!
.
styyni- властелина на форума
Кекс
Продукти:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
6 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 ч.л. сода
2 и 1/2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Брашното и содата се смесват в съд. В друг съд се разбиват киселото мляко и захарта, добавят се олиото и оцетът, разбива се. Добавя се малко по малко от брашното със содата и се разбива добре. Изсипва се в намазнена и набрашнена тава, за предпочитане тефлонова. Пече се около 20 минути в предварително загрята на 200-250 градуса фурна.
vkusnotiiki.net
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
6 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 ч.л. сода
2 и 1/2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Брашното и содата се смесват в съд. В друг съд се разбиват киселото мляко и захарта, добавят се олиото и оцетът, разбива се. Добавя се малко по малко от брашното със содата и се разбива добре. Изсипва се в намазнена и набрашнена тава, за предпочитане тефлонова. Пече се около 20 минути в предварително загрята на 200-250 градуса фурна.
vkusnotiiki.net
mimi_dani- спечелен за каузата
Шоколадов кекс с глазура
Продукти:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.ч. захар
3 с.л. олио
3 с.л. какао
2 ч.л. сода
За глазурата:
Маргарин
Захар
Какао
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Содата се смесва с киселото мляко и се добавя към сместа. Разбива се и се добавя какаото. Малко по малко се добавя брашното. Накрая се добавя олиото. Пече се на умерена фурна, до зачервяване.
Глазурата пригответе, когато изкарате кекса от фурната. За целта разтопете на котлона маргарин, добавете захар и като се разтопи захарта добавете какаото. Количествата определете на око. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза.
Не използвайте масло за глазурата, защото захарта не се разтапя добре и глазурата става на гранули.
vkusnotiiki.net
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.ч. захар
3 с.л. олио
3 с.л. какао
2 ч.л. сода
За глазурата:
Маргарин
Захар
Какао
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Содата се смесва с киселото мляко и се добавя към сместа. Разбива се и се добавя какаото. Малко по малко се добавя брашното. Накрая се добавя олиото. Пече се на умерена фурна, до зачервяване.
Глазурата пригответе, когато изкарате кекса от фурната. За целта разтопете на котлона маргарин, добавете захар и като се разтопи захарта добавете какаото. Количествата определете на око. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза.
Не използвайте масло за глазурата, защото захарта не се разтапя добре и глазурата става на гранули.
vkusnotiiki.net
mimi_dani- спечелен за каузата
Арабски кекс
Продукти:
1 ч.ч. сладко (от сливи или ягоди,малини)
1 ч.ч. топла вода
4 с.л. оцет
6 с.л. олио
1/2 пакетче канела
2 1/2 ч.ч. брашно
1 с.л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
Слага се топла вода, а след това сладкото. Прибавят се сода и оцет(за да се угаси содата)След това канела, захар, брашно и олио. Всичко се обърква и изсипва в подмазана и поръсена с брашно тавичка. Пече се в умерена фурна.
vkusnotiiki.net
1 ч.ч. сладко (от сливи или ягоди,малини)
1 ч.ч. топла вода
4 с.л. оцет
6 с.л. олио
1/2 пакетче канела
2 1/2 ч.ч. брашно
1 с.л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
Слага се топла вода, а след това сладкото. Прибавят се сода и оцет(за да се угаси содата)След това канела, захар, брашно и олио. Всичко се обърква и изсипва в подмазана и поръсена с брашно тавичка. Пече се в умерена фурна.
vkusnotiiki.net
mimi_dani- спечелен за каузата
Кекс с портакалов сироп
Порции: 6-7
Необходимо време: 30 минути
Продукти:
3 яйца
7 с.л.захар
7 с.л.брашно
1 ч.л.бакпулвер
сок и стърготини на 1 портокал
За сиропа:
стърготини на 1 портокал
сок от 2 портокала
4-5 с.л.захар
Начин на приготвяне:
формата се намазва с олио и се поръсва с брашно. Фурната се загрява до 180C. Яйцата, захарта и стърготините на 1 портокал се правят на гъста каша. След това добавяте сокът на 1 портокал, бакпулверът, пресятото брашно и разбърквате. Готовата смес се слага във форма за кекс и се пече на умерена фурна около 30-40 минути. След като изтине го прехвърлете на поднос.
За сиропа:
Стърготини на 1 портокал, сокът на 2 портокала и 4-5 с.л. захар се кипват за малко на огъня. Изсипете върху изстинал кекс и сервирайте.
www./vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|