КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
+15
styyni
silvenaiv
petia_18
galea
mimi_dani
maggi
Мисис *Здраве*
desimon
Lindzi
Dani
mamazavinagi
gerito_81
cvetiiv
teqnstal
Schatzе
19 posters
Страница 5 от 5
Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Лилия от краставички
Отрязваме 7-8 см от краставица. С овалния нож правим нарези на кората,
като не стигаме до края,да остане 1 - 1,5 см в края на краставичката
Продължаваме да отрязваме листенца като оставяме малко разстояние между тях
и отгоре по кръга.
С тънък нож отрязваме останалата част от кората по страните на краставичката
и отгоре 1- 2- мм. От там ще започнем новите листенца.
С овалния нож продължаваме следващия ред листенца в шахматен ред,
като отново подрязваме малко горната част на кръга.
Правим толкова редове с листенца колкото позволява размера на краставичката.
С нож внимателно изрязваме сърцевината
С ножица подрязваме листенцата за да им придадем триъгълна форма.
Слагаме за няколко минути в ледена вода краставичката и тя се разцъфва.
От морков или тиква се изрязва сърцевината,съответстваща на размера.
Поставяте сърцевината с цветето,може да го закрепите с клечка за зъби
от обратната страна.
Източник!
styyni- властелина на форума
КАЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА
За тази манипулация отново е нужен тънък и остър нож .
Трябва да си пазите очите, да не ви пръсне от лютия сок на чушлетата
Взимате 1 люта червена или зелена чушка.
Разрежете по дължина от края до дръжката.
Внимателно отрежете около дръжката. Семената трябва да останат на дръжката.
Дебелата част на чушката закръглете, за да предадете форма на кала.
Направете отвор в който да поставите дръжката със семената.
В блюдо наредете листа и наредете калите,създайте композиция.
Източник!
styyni- властелина на форума
ХРИЗАНТЕМА ОТ КИТАЙСКО ЗЕЛЕ
Взимате 1 бр. китайско зеле от 300г до 700г.
Отрязвате горната зелена част до бялата, така, че да остане около 15 СМ.
За целта ни е нужно извито длето ( овално или триъгълно сечение ).
Срязваме бялата част по жилките от върха към основата.
От начало по тънко към основата се удебелява.
Oставяме 1-2 см. в края като се стараем листа да не се отделя от кочана.
Отрязваме зелената част с остър нож.
Така оформяме и останалите листа във формата на хризантема до средата на,
там листа са по тънки, но като се сложи в студена вода те ще се завият на кръгче или красиво ще се разтворят.
6. Слагаме хризантемата в ледена вода 20 - 30 мин. Тя ще придобие неповторима форма.
От зелената част направете салата, сложете и други зеленчуци в голямо блюдо,
украсете с хризантемата. Всички ще бъдат във възторг от вашето умение.
Източник!
styyni- властелина на форума
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Продукты для украшения: * 4 яйца,
* маленькая головка лука,
* вареная морковка (лучше полусырая),
* укроп,
* петрушка,
* кофе растворимый или кофе молотый,
* перец горошком (самые маленькие, которые можно найти),
* пару листиков мяты и базилика,
* молодой чеснок Камыши.
Берём самые крепкие стебельки укропа и на конце из густого теста
налепляем набалдашнички в форме камыша. Затем тесто надо слегка cмочить,
чтобы пристал растворимый (или молотый) кофе. Обваливаем тесто в
молотом (или растворимом) кофе и камыш готов - получается очень
реалистично. Лилии. Маленькую головку лука разрезаем в
форме корзинки и каждый внутренний слой поворачиваем на 30 градусов,
чтобы придать форму цветка, внутрь вставляем тонко нарезанную морковь, и
тычинки готовы. Лебеди.
У 2-х яиц наискось срезаем слой, ближе к тонкой части, придавая этим
устойчивость форме туловища. Срезанную часть вырезаем в форме хвоста,
как на фотографии (если фантазия позволяет и есть время, то дерзайте и
экспериментируйте в изобретении своих способов). Из двух остальных яиц вырезаем шейки и крылья. Из морковки вырезаем
«клюв», который сажаем на зубочистку. Самые маленькие горошки перца
будут «глазами». Перед тем, как вставлять «глаза», надо просверлить
белок тупым концом зубочистки. Так поступаем со всеми отверстиями во
всей "конструкции". С яичным белком надо проявлять аккуратность, т.к. он очень хрупкий и легко ломается.
Шейку нанизываем на зубочистку, другим концом вставляем в туловище под
наклоном. На туловище вырезаем 3 кармашка - 2 вдоль параллельно друг
другу, а один поперёк - для хвоста. Вставляем всё на свои места.
«Лапки» вырезаем из моркови.
Укропом имитируем берег и траву. Вставляем в застывшее заливное молодой
чеснок и «камыши». Если они не держатся, прокалываем зубочисткой
отверстия в мясе и в них вставляем «камыш».
Автор неизвестен - спасибо ему большое за такую красоту!
С наступающим новым годом!
Lindzi- SPAMMER
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Салата - Коледна клонка
2 сварени сърца,
7,8 малки сварени кестени (2-3 големи)
настъргани цвекло и моркови,
буркан консервирани гъби (нарязани)
2-сладки ябълка.
За соса:
кисели краставички
скилидки чесън
300 гр. майонеза.
сол.
За декорация:
варени яйца,
парче червено зеле,
пушено сирене,
копър,
розмарин,
маслини.
сърцата са нарязани на кубчета
настъргани цвекло и моркови
продуктите за соса се разбъркват до хомегенна смес
В чиния започваме да правим топчетата - първо се слага цвекло, после сос, после сърцата, пак сос, моркови, сос, гъби и накрая е наст. ябълка за да може да слепне.
цвекло, сос - сърце
сос, моркови
сос, гъби
сос, и последния слой е наст. ябълки
Накрая се украсява:
Всяка топка накрая се украсява с наст. различни продукти за цветово разнообразие. Отстрани се слага клонка розмарин, червени бонбонки или семена и се оставя да се стегне в хладилника.
Източник
2 сварени сърца,
7,8 малки сварени кестени (2-3 големи)
настъргани цвекло и моркови,
буркан консервирани гъби (нарязани)
2-сладки ябълка.
За соса:
кисели краставички
скилидки чесън
300 гр. майонеза.
сол.
За декорация:
варени яйца,
парче червено зеле,
пушено сирене,
копър,
розмарин,
маслини.
сърцата са нарязани на кубчета
настъргани цвекло и моркови
продуктите за соса се разбъркват до хомегенна смес
В чиния започваме да правим топчетата - първо се слага цвекло, после сос, после сърцата, пак сос, моркови, сос, гъби и накрая е наст. ябълка за да може да слепне.
цвекло, сос - сърце
сос, моркови
сос, гъби
сос, и последния слой е наст. ябълки
Накрая се украсява:
Всяка топка накрая се украсява с наст. различни продукти за цветово разнообразие. Отстрани се слага клонка розмарин, червени бонбонки или семена и се оставя да се стегне в хладилника.
Източник
Lindzi- SPAMMER
Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|