Мама Завинаги форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия

+15
styyni
silvenaiv
petia_18
galea
mimi_dani
maggi
Мисис *Здраве*
desimon
Lindzi
Dani
mamazavinagi
gerito_81
cvetiiv
teqnstal
Schatzе
19 posters

Страница 5 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

Go down

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Empty Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия

Писане by Lindzi Вто 07 Дек 2010, 13:58

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 1269339633453КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 1269461740411КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 1269292879974КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 1269239978862КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 1269452475317
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Empty Лилия от краставички

Писане by styyni Съб 18 Дек 2010, 21:49

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 A0c7d85e2c0et
Отрязваме 7-8 см от краставица. С овалния нож правим нарези на кората,
като не стигаме до края,да остане 1 - 1,5 см в края на краставичката
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 2fa5fa02741at
Продължаваме да отрязваме листенца като оставяме малко разстояние между тях
и отгоре по кръга.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 17efbd8bb806t
С тънък нож отрязваме останалата част от кората по страните на краставичката
и отгоре 1- 2- мм. От там ще започнем новите листенца.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 907583d20443t
С овалния нож продължаваме следващия ред листенца в шахматен ред,
като отново подрязваме малко горната част на кръга.
Правим толкова редове с листенца колкото позволява размера на краставичката.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 8f3ad79a6744t
С нож внимателно изрязваме сърцевината
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 6db7f8ca1ca1t
С ножица подрязваме листенцата за да им придадем триъгълна форма.
Слагаме за няколко минути в ледена вода краставичката и тя се разцъфва.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 88248eb64681t
От морков или тиква се изрязва сърцевината,съответстваща на размера.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 6a6a11a18bbdt
Поставяте сърцевината с цветето,може да го закрепите с клечка за зъби
от обратната страна.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Empty КАЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА

Писане by styyni Съб 18 Дек 2010, 21:51

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Lesson-4

За тази манипулация отново е нужен тънък и остър нож .
Трябва да си пазите очите, да не ви пръсне от лютия сок на чушлетата КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Icon_smile
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Be2c5a89d4a3t
Взимате 1 люта червена или зелена чушка.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 1982e1bd8438t
Разрежете по дължина от края до дръжката.
Внимателно отрежете около дръжката. Семената трябва да останат на дръжката.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 F0e127b7acaet
Дебелата част на чушката закръглете, за да предадете форма на кала.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 3b5fe7a7b57ft
Направете отвор в който да поставите дръжката със семената.
В блюдо наредете листа и наредете калите,създайте композиция.

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Ff2223c55d51t

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Empty ХРИЗАНТЕМА ОТ КИТАЙСКО ЗЕЛЕ

Писане by styyni Съб 18 Дек 2010, 21:52

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Lesson-1
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Ce0edf82e800t
Взимате 1 бр. китайско зеле от 300г до 700г.
Отрязвате горната зелена част до бялата, така, че да остане около 15 СМ.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 E7628921ef0dt
За целта ни е нужно извито длето ( овално или триъгълно сечение ).
Срязваме бялата част по жилките от върха към основата.
От начало по тънко към основата се удебелява.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 45ef6bf42f58t
Oставяме 1-2 см. в края като се стараем листа да не се отделя от кочана.
Отрязваме зелената част с остър нож.
Така оформяме и останалите листа във формата на хризантема до средата на,
там листа са по тънки, но като се сложи в студена вода те ще се завият на кръгче или красиво ще се разтворят.
6. Слагаме хризантемата в ледена вода 20 - 30 мин. Тя ще придобие неповторима форма.
От зелената част направете салата, сложете и други зеленчуци в голямо блюдо,
украсете с хризантемата. Всички ще бъдат във възторг от вашето умение.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Empty Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия

Писане by styyni Съб 18 Дек 2010, 23:32

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Morebentoart15
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Morebentoart09
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Morebentoart08
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Morebentoart16
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Foodart02
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Foodart10
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Bento-pies-2
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Empty Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия

Писане by styyni Съб 18 Дек 2010, 23:33

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Kulinarni0010a
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Kulinarni0008a
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Kulinarni0008e
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Kulinarni0006b
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Kulinarni0006d
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Empty Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия

Писане by styyni Съб 18 Дек 2010, 23:34

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 3910391482_6842eb76f8
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Cute-food-deconstructed-bento
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Cute-food-rabbit-bento
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Cute-food-bear-bento-2
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Cute-food-hatching-eggs
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Cute-food-piggy-bento
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Empty Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия

Писане by Lindzi Вто 28 Дек 2010, 19:06

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 937d38ac9abb

Продукты для украшения: * 4 яйца,
* маленькая головка лука,
* вареная морковка (лучше полусырая),
* укроп,
* петрушка,
* кофе растворимый или кофе молотый,
* перец горошком (самые маленькие, которые можно найти),
* пару листиков мяты и базилика,
* молодой чеснок КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 D3ed73ad2cc5 Камыши.
Берём самые крепкие стебельки укропа и на конце из густого теста
налепляем набалдашнички в форме камыша. Затем тесто надо слегка cмочить,
чтобы пристал растворимый (или молотый) кофе. Обваливаем тесто в
молотом (или растворимом) кофе и камыш готов - получается очень
реалистично. Лилии. Маленькую головку лука разрезаем в
форме корзинки и каждый внутренний слой поворачиваем на 30 градусов,
чтобы придать форму цветка, внутрь вставляем тонко нарезанную морковь, и
тычинки готовы. КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Bea82c08a27d КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 F841b75ccf3d Лебеди.
У 2-х яиц наискось срезаем слой, ближе к тонкой части, придавая этим
устойчивость форме туловища. Срезанную часть вырезаем в форме хвоста,
как на фотографии (если фантазия позволяет и есть время, то дерзайте и
экспериментируйте в изобретении своих способов). КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 D338018e6415 Из двух остальных яиц вырезаем шейки и крылья. Из морковки вырезаем
«клюв», который сажаем на зубочистку. Самые маленькие горошки перца
будут «глазами». Перед тем, как вставлять «глаза», надо просверлить
белок тупым концом зубочистки. Так поступаем со всеми отверстиями во
всей "конструкции". С яичным белком надо проявлять аккуратность, т.к. он очень хрупкий и легко ломается.
Шейку нанизываем на зубочистку, другим концом вставляем в туловище под
наклоном. На туловище вырезаем 3 кармашка - 2 вдоль параллельно друг
другу, а один поперёк - для хвоста. Вставляем всё на свои места.
«Лапки» вырезаем из моркови.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 001239ea251e Укропом имитируем берег и траву. Вставляем в застывшее заливное молодой
чеснок и «камыши». Если они не держатся, прокалываем зубочисткой
отверстия в мясе и в них вставляем «камыш».
Автор неизвестен - спасибо ему большое за такую красоту!
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 3ee74f8c725a С наступающим новым годом!
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Empty Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия

Писане by Lindzi Вто 28 Дек 2010, 19:21

Салата - Коледна клонка КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 B0eff4193765
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 B4efc06979dc КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 7f90fef6ed00


2 сварени сърца,
7,8 малки сварени кестени (2-3 големи)
настъргани цвекло и моркови,
буркан консервирани гъби (нарязани)
2-сладки ябълка.

За соса:
кисели краставички
скилидки чесън
300 гр. майонеза.
сол.

За декорация:
варени яйца,
парче червено зеле,
пушено сирене,
копър,
розмарин,
маслини.

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 911813eee641
сърцата са нарязани на кубчета
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 3741d39e5952
настъргани цвекло и моркови
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 D0c9fe4afecf
продуктите за соса се разбъркват до хомегенна смес
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 86bf0b0d84fc
В чиния започваме да правим топчетата - първо се слага цвекло, после сос, после сърцата, пак сос, моркови, сос, гъби и накрая е наст. ябълка за да може да слепне.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 B21a1f8bc141
цвекло, сос - сърце
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 57311145903a
сос, моркови
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 C898932320db
сос, гъби
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 48c836b26db1
сос, и последния слой е наст. ябълки

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 F95a693839b3
Накрая се украсява:

Всяка топка накрая се украсява с наст. различни продукти за цветово разнообразие. Отстрани се слага клонка розмарин, червени бонбонки или семена и се оставя да се стегне в хладилника.
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Af8c2549cb82
КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 6d5bfcc78202

Източник




Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия - Page 5 Empty Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 5 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите