КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
+15
styyni
silvenaiv
petia_18
galea
mimi_dani
maggi
Мисис *Здраве*
desimon
Lindzi
Dani
mamazavinagi
gerito_81
cvetiiv
teqnstal
Schatzе
19 posters
Страница 2 от 5
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Това със "дамските бедра" е много оригинално!!!!!!
cvetiiv- начинаещ
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
3 белтъка, 1 ч.л глюкоза, 350гр захар. С дървена лъжица се разбъркват белтъка и глюкозата, добавя се захарта и се разбърква с миксер до получаване на еднородна маса, след което измесва като тесто с останалата пудра захар. Това тесто се съхранява в хладилник до 3 дни ,поставено в торбичка и обезвъздушено ,защото иначе хваща коричка, ако е твърдо тестото леко се затопля в микро веле за 10сек., ако се е отпуснало се замесва отново с пудра захар.Тестото се оцветява със сладкарски бои. Ако се правят фигурки за торта, е необходимо те предварително да се направят поне 2 дни преди това ,защото тестото съхне много бавно.
ПРедлагам ви един урок по изработване на фигурки на торти.
`Бебешко кошче`
Тази фигурка се прави от захарно тесто. А балдахинчето се прави от тюл, като върху него се шприцова от тестото.
ПРедлагам ви един урок по изработване на фигурки на торти.
`Бебешко кошче`
Тази фигурка се прави от захарно тесто. А балдахинчето се прави от тюл, като върху него се шприцова от тестото.
Schatzе- Администратор
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Забравих да добавя, че панделката е от най-тънките сатенените. Бебешко синьо. Също така може и да се направи в розово. С розовя боя.
Schatzе- Администратор
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Ето вижте какво пробвах аз. Само, че тук с тези палмички не можах да се справя много, защото бързо ми увяхнаха `листата`.
А това тук направих от майонеза и кетчуп, и горчица и кетчуп. Харесва ми как стана. Много оригинално.
Благодаря ви за идейките!
А това тук направих от майонеза и кетчуп, и горчица и кетчуп. Харесва ми как стана. Много оригинално.
Благодаря ви за идейките!
Schatzе- Администратор
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Красотии в чинии! - това е албумче със снимки на една дружка, която сама ги прави! Можем да взимаме идеи!
Lindzi- SPAMMER
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Розички от морков:
http://www.4coolpics.com/gallery_photo/65/123716.html
рози от цвекло:
http://www.4coolpics.com/gallery_photo/65/123045.html
хрупкавва кала:
http://www.4coolpics.com/gallery_photo/65/123279.html
синигерче:
http://www.4coolpics.com/gallery_photo/65/123278.html
http://www.4coolpics.com/gallery_photo/65/123054.html
Вкусна красота:
http://www.4coolpics.com/gallery_photo/65/112536.html
Вкусен букет:
http://www.4coolpics.com/gallery_photo/65/112358.html
Зеленчукова салата:
http://www.4coolpics.com/gallery_photo/65/109752.html
салата:
http://www.4coolpics.com/gallery_photo/65/107832.html
Пчеличката Мая:
http://www.4coolpics.com/gallery_photo/65/96330.html
Lindzi- SPAMMER
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Спирали от краставица
1. 2. 3.
С тях може да украсите студени месни блюда и салати. Могат да се
разположат като бордюр по края на чинията. За да разнообразите
цветовата гама в тях може да сложите кръгчета от репички.
Изберете малки нежни краставици с малко семена. Нарежете на
парченца с дължина 5-7 см, като предварително сте орязали
краищатаПрокарайте дървен шиш през центъра.
С остър нож под неголям ъгъл, спиралнио режете краставицата до центъра, като въртите дървената пръчица.
Извадете шиша и внимателно опънете единия край, така че да се получи пружинка. Може да се съединят краищата.
Роза от домат
1. 2.
След като започнете от основата на домата, отрежете по спирала
ивица от кожата. Колкото по-тънка е ивицата, толкова по-равномерно ще
се завие. Ножът трябва да е остър, а доматът, зрял но твърд.
Развийте ивицата на плоска спирала с меката част към работната
повърхност, като започнете с частта изрязана от основата на домата.
След като сте развили спиралата я съберете като роза.
Украса от краставица в източен стил
1. 2. 3.
Изберете дълги нежни краставици с малко семена. разрежете ги на две по дължина.
Отрежете края под ъгъл. Под същия ъгъл отрежете (не до края) 7-9 много тънки парченца.
Обърнете парчето с кората надолу и изрежете месото на краставицата
като започнете от неотрязания край до около 1 сантиметър до втория
край. Обърнете обратно и завийте всяко второ парченце навътре. Сложете
така получената украса в широк съд с ледена вода за няколко часа.
Цветя от репички
1. 2. 3.Измийте и изчистете здрави пресни репички. Отрежете долната част, за да могат да стоят на повърхност.
За да направите лале с остър нож отрежете пет листа от кората на репичката.
За да направите роза - отрежете върха и след това на равни
разстояния отрежете 4-5 листа. Потопете готовите цветя във вода с
ледени кубчета за да се разтворят листата.
С цветята от розите може да украсите студени месни блюда, салати и сандвичи.
1. 2. 3.
С тях може да украсите студени месни блюда и салати. Могат да се
разположат като бордюр по края на чинията. За да разнообразите
цветовата гама в тях може да сложите кръгчета от репички.
Изберете малки нежни краставици с малко семена. Нарежете на
парченца с дължина 5-7 см, като предварително сте орязали
краищатаПрокарайте дървен шиш през центъра.
С остър нож под неголям ъгъл, спиралнио режете краставицата до центъра, като въртите дървената пръчица.
Извадете шиша и внимателно опънете единия край, така че да се получи пружинка. Може да се съединят краищата.
Роза от домат
1. 2.
След като започнете от основата на домата, отрежете по спирала
ивица от кожата. Колкото по-тънка е ивицата, толкова по-равномерно ще
се завие. Ножът трябва да е остър, а доматът, зрял но твърд.
Развийте ивицата на плоска спирала с меката част към работната
повърхност, като започнете с частта изрязана от основата на домата.
След като сте развили спиралата я съберете като роза.
Украса от краставица в източен стил
1. 2. 3.
Изберете дълги нежни краставици с малко семена. разрежете ги на две по дължина.
Отрежете края под ъгъл. Под същия ъгъл отрежете (не до края) 7-9 много тънки парченца.
Обърнете парчето с кората надолу и изрежете месото на краставицата
като започнете от неотрязания край до около 1 сантиметър до втория
край. Обърнете обратно и завийте всяко второ парченце навътре. Сложете
така получената украса в широк съд с ледена вода за няколко часа.
Цветя от репички
1. 2. 3.Измийте и изчистете здрави пресни репички. Отрежете долната част, за да могат да стоят на повърхност.
За да направите лале с остър нож отрежете пет листа от кората на репичката.
За да направите роза - отрежете върха и след това на равни
разстояния отрежете 4-5 листа. Потопете готовите цветя във вода с
ледени кубчета за да се разтворят листата.
С цветята от розите може да украсите студени месни блюда, салати и сандвичи.
Lindzi- SPAMMER
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
морков
http://www.thaicarving.co.uk/html/carnation.html
домат
http://www.thaicarving.co.uk/html/a_ladybirds.html
погледни и направи
http://www.russianfoods.ru/russian-cooking/article0003C/_rus_/default.asp
Вкусна тиква:
http://www.kraftfoods.com/kf/recipes/great-pumpkin-cake-65453.aspx?
Красива маргаритка:
http://www.kraftfoods.com/kf/cookingschool/videos/videoplayer.htm?vid=862
http://www.thaicarving.co.uk/html/carnation.html
домат
http://www.thaicarving.co.uk/html/a_ladybirds.html
погледни и направи
http://www.russianfoods.ru/russian-cooking/article0003C/_rus_/default.asp
Вкусна тиква:
http://www.kraftfoods.com/kf/recipes/great-pumpkin-cake-65453.aspx?
Красива маргаритка:
http://www.kraftfoods.com/kf/cookingschool/videos/videoplayer.htm?vid=862
Lindzi- SPAMMER
Вкусни мартеници
Вкусни мартеници
Празникът си личи от сутринта. Затова, какво по-хубаво от това
да изненадате близките си като им сервирате първомартенска закуска. А
това е невероятно лесно и е в унисон с посланието на първи март –
здраве и радост.
Единственото което трябва да направите е, когато пазарувате в
супера да изберете подходящи бели и червени, за предпочитане любими
храни на близките ви. Децата със сигурност ще оценят такава
здравословна закуска. Ако изберете бяло сирене и червени домати, може
да направите първомартенски цветя. Тичинката да е от червения домат, а
венчелистчетата от сиренето и обратно – малко парче бяло сирене за
тичинка и резенчета домат за венчелистчета. Спомнете си колко е полезен
калцият в сиренето за костите. При съвсем малко повече старание може да
направите и щъркел. Почти същия ефект може да постигнете и като
използвате и лютеница.
Традиционните съботни палачинки могат с минимално усилие да
заприличат на мартеници, използвайки червено черешово или ягодово
сладко и бяла сметана. Направете ги на камбанки, като в едната сложете
бяло, а в другата червено.
Ако имате червени и бели чинии, сега е моментът да ги използвате.
Чаша топло мляко в червена керамична чаша си е истинска мартеница – здравословна и весела.
Тези мартенички може да бъдат украса върху сандвич, палачинкова
торта или наредени в различни чинии. Може да развихрите фантазията си,
използвайки и други продукти – лютеница и топено сирене, червени чушки
и сирене фета, репички, белтъка на яйце, рачешки ролца.
В този дух може да сготвите и някакво по-сериозно ястие за обяд.
Първомартенска пица е най-лесно постижимо, използвайки отново бяло
сирене и червени чушки и домати. Ако знаете, че домашните ви все пак не
признават манджа без месце, направете я богата с всички неща, които
обичат, а отгоре използвайте кетчуп и майонеза за украса. Няма да е
толкова полезна, като предходната, но пък ще е много по-вкусна. Разбира
се с червено или бяло вино.
Ако не сте любители на тестените изпълнения може да направите
вкусни мартеници от пълнени червени чушки и домати със сирене на фурна.
За десерт може да направите сладка мартеница от ягодово сладко и
бяла сметана например или изцедено кисело мляко и ягоди. Да не
забравяме и изкусително белите сладоледени топки със захаросани череши.
А защо не и направо червено бяла торта. Като ще е празник, нека да е
сладък.
По-трудно ще бъде, ако искате да зарадвате хора, които са решили да
постят до Великден, защото тогава ще трябва да ограничите кръга от
продукти, които използвате, но пък ако имате желание, няма нищо
невъзможно. Мартеничките по нашите земи са много по-стари от
християнството, но християните в днешно време са достатъчно
интелигентни, за да могат да разграничат суеверието от традицията и
историята на народа и да не изпадат в крайности.
Нека не забравяме, че мартениците символизират желанието на хората
за здраве и дълголетие, а един от начините да постигнем това е като се
храним здравословно.
Приготвянето на храната може да бъде и ритуално, и забавно, и пролетно.
Празникът си личи от сутринта. Затова, какво по-хубаво от това
да изненадате близките си като им сервирате първомартенска закуска. А
това е невероятно лесно и е в унисон с посланието на първи март –
здраве и радост.
Единственото което трябва да направите е, когато пазарувате в
супера да изберете подходящи бели и червени, за предпочитане любими
храни на близките ви. Децата със сигурност ще оценят такава
здравословна закуска. Ако изберете бяло сирене и червени домати, може
да направите първомартенски цветя. Тичинката да е от червения домат, а
венчелистчетата от сиренето и обратно – малко парче бяло сирене за
тичинка и резенчета домат за венчелистчета. Спомнете си колко е полезен
калцият в сиренето за костите. При съвсем малко повече старание може да
направите и щъркел. Почти същия ефект може да постигнете и като
използвате и лютеница.
Традиционните съботни палачинки могат с минимално усилие да
заприличат на мартеници, използвайки червено черешово или ягодово
сладко и бяла сметана. Направете ги на камбанки, като в едната сложете
бяло, а в другата червено.
Ако имате червени и бели чинии, сега е моментът да ги използвате.
Чаша топло мляко в червена керамична чаша си е истинска мартеница – здравословна и весела.
Тези мартенички може да бъдат украса върху сандвич, палачинкова
торта или наредени в различни чинии. Може да развихрите фантазията си,
използвайки и други продукти – лютеница и топено сирене, червени чушки
и сирене фета, репички, белтъка на яйце, рачешки ролца.
В този дух може да сготвите и някакво по-сериозно ястие за обяд.
Първомартенска пица е най-лесно постижимо, използвайки отново бяло
сирене и червени чушки и домати. Ако знаете, че домашните ви все пак не
признават манджа без месце, направете я богата с всички неща, които
обичат, а отгоре използвайте кетчуп и майонеза за украса. Няма да е
толкова полезна, като предходната, но пък ще е много по-вкусна. Разбира
се с червено или бяло вино.
Ако не сте любители на тестените изпълнения може да направите
вкусни мартеници от пълнени червени чушки и домати със сирене на фурна.
За десерт може да направите сладка мартеница от ягодово сладко и
бяла сметана например или изцедено кисело мляко и ягоди. Да не
забравяме и изкусително белите сладоледени топки със захаросани череши.
А защо не и направо червено бяла торта. Като ще е празник, нека да е
сладък.
По-трудно ще бъде, ако искате да зарадвате хора, които са решили да
постят до Великден, защото тогава ще трябва да ограничите кръга от
продукти, които използвате, но пък ако имате желание, няма нищо
невъзможно. Мартеничките по нашите земи са много по-стари от
християнството, но християните в днешно време са достатъчно
интелигентни, за да могат да разграничат суеверието от традицията и
историята на народа и да не изпадат в крайности.
Нека не забравяме, че мартениците символизират желанието на хората
за здраве и дълголетие, а един от начините да постигнем това е като се
храним здравословно.
Приготвянето на храната може да бъде и ритуално, и забавно, и пролетно.
Lindzi- SPAMMER
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Божеееееееее какви красоти, какво чудо!
.... Съвсем ми изчезна желанието за готвене!? - като знам че не мога да си ги направя поне да си ги гледам и да им се наслаждавам. Страхотни неща, евала на хората с такава фантазия. Аз за пореден път се убеждавам, че като готвя само съсипвам храната...
.... Съвсем ми изчезна желанието за готвене!? - като знам че не мога да си ги направя поне да си ги гледам и да им се наслаждавам. Страхотни неща, евала на хората с такава фантазия. Аз за пореден път се убеждавам, че като готвя само съсипвам храната...
Мисис *Здраве*- упорит
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Страхотни неща, направо останах без думи...
maggi- Администратор
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
http://www.yuretz.ru/Arbuznoe_iskustvo_p454.html
Украси тза торти и десерти
Тук има клипчета за декорация на торти
https://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&NR=1
Ето как се прави торта БЕБЕ : https://www.youtube.com/watch?v=zFx2hSkuWk8&NR=1
Пингвини от маслини
Украси тза торти и десерти
Тук има клипчета за декорация на торти
https://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&NR=1
Ето как се прави торта БЕБЕ : https://www.youtube.com/watch?v=zFx2hSkuWk8&NR=1
Пингвини от маслини
Lindzi- SPAMMER
Re: КАРВИНГ - или как да украсим своите ястия
Пингвинчетата съм ги правила, лесни са за изпълнение/и бързо свършват/:
maggi- Администратор
Крокодил
Крокодил от тесто с пълнеж -
1-
2-
3-
Тестото - 500 г брашно, 250 мл прясно мляко, 2 с.л.растителна мазнина, кубче мая, 1 яйце, щ.сол, щ.захар.
1-
2-
3-
Тестото - 500 г брашно, 250 мл прясно мляко, 2 с.л.растителна мазнина, кубче мая, 1 яйце, щ.сол, щ.захар.
Последната промяна е направена от Lindzi на Вто 09 Юни 2009, 12:55; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 2 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|