Други ястия
+6
cveti555
mamazavinagi
Lindzi
Bubsi
Pisanka
teqnstal
10 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Наденица с картофи
Продукти:
2-3 глави лук
400гр. дребни картофи
6-7 скилидки чесън
500гр. различни видове наденица
сол
чер. пипер
розмарин
Начин на приготвяне:
2-3 глави лук
400гр. дребни картофи
6-7 скилидки чесън
500гр. различни видове наденица
сол
чер. пипер
розмарин
Начин на приготвяне:
Слага се алуминиево фолио на дъното на тавата, като не се реже краят му. Слага се малко олио след това се слага лука нарязан на половинки. Добавяте целите картофи, чесъна и парчетата наденица. Поръсвате със сол, пипер и добавяте розмарина. Със останалата част от фолиото се покрива, като се запечатва отстрани. Печете на 200 градуса за около час.
Източник:vkusnotiiki.net
maggi- Администратор
Панирана коприва
http://rusanka-kulinaria.blogspot.com/
Продукти:
около 150-200 гр. коприва – прясна – само врухчетата, до 3 листенца
1 яйце
2 с.л. брашно
щипка черен пипер
Почистваме копривата.Загряваме олио за пържене.
Взимаме листо или връхче от копривата, топваме в панировката – разбитото яйце с брашното и подправки на вкус и пържим до златисто.
Продукти:
около 150-200 гр. коприва – прясна – само врухчетата, до 3 листенца
1 яйце
2 с.л. брашно
щипка черен пипер
Почистваме копривата.Загряваме олио за пържене.
Взимаме листо или връхче от копривата, топваме в панировката – разбитото яйце с брашното и подправки на вкус и пържим до златисто.
rusanka- начинаещ
Шупла
Продукти: | |
3 ч.ч. брашно 2 ч.ч. вода 1 ч.л. сол масло | |
Начин на приготвяне: | |
Сипвате брашното и водата във една купа и разбърквате. Добавяте солта и после бъркате докато няма буци. След това взимате тиган и го намазвате с олио и сипвате сместа печете и от 2 страни като палачинка след като е готова може да я намажете с масло. Източник! |
styyni- властелина на форума
Наденички по хайдушки
Продукти
За около 3-5 порции:
4-5 сурови наденички от истинско мляно месо, 5-6 средно големи картофа, 3-4 връзки пресен лук (може и праз), 3-5 разрязани плочки сирене с размери 5 на 5 см, 10-12 маслини, 200-250 г кашкавал, 3-4 сурови яйца, мазнина за готвене, чаша - чаша и половина вода (колкото да покрие картофите), по желание - магданоз, черен пипер и други подправки
Начин на приготвяне
Вземаме средно голям глинен съд (гювеч), в който ще изпечем кулинарното изкушение. На дъното нарязваме лука и картофите.
Сипваме водата, мазнината (зехтин/олио, кой каквото има) и слагаме гозбата във фурната да се позапече.
Добавяме и наденичките, маслините, кашкавала и плочките сирене, когато картофките се посварят за 10-15 мин.
Овкусяваме с подправки и печем 20-25 минути на около 220 градуса. В така добре поопечената гозбица чукваме суровите яйца и отново връщаме във фурната до тяхното изпичане. Сервираме ястието топло с чаша охладено пиво.
Емил Ненков от град Перник
За около 3-5 порции:
4-5 сурови наденички от истинско мляно месо, 5-6 средно големи картофа, 3-4 връзки пресен лук (може и праз), 3-5 разрязани плочки сирене с размери 5 на 5 см, 10-12 маслини, 200-250 г кашкавал, 3-4 сурови яйца, мазнина за готвене, чаша - чаша и половина вода (колкото да покрие картофите), по желание - магданоз, черен пипер и други подправки
Начин на приготвяне
Вземаме средно голям глинен съд (гювеч), в който ще изпечем кулинарното изкушение. На дъното нарязваме лука и картофите.
Сипваме водата, мазнината (зехтин/олио, кой каквото има) и слагаме гозбата във фурната да се позапече.
Добавяме и наденичките, маслините, кашкавала и плочките сирене, когато картофките се посварят за 10-15 мин.
Овкусяваме с подправки и печем 20-25 минути на около 220 градуса. В така добре поопечената гозбица чукваме суровите яйца и отново връщаме във фурната до тяхното изпичане. Сервираме ястието топло с чаша охладено пиво.
Емил Ненков от град Перник
mamazavinagi- Администратор
Картофена торта с шунка и пушено сирене
Необходими продукти:
1,5 килограма картофи
120 грама масло
3 яйца
150 грама шунка
200 грама пушено сирене
200 грама моцарела
4 супени лъжици нарязан магданоз
галета за поръсване
масло за подмазване на формата
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги намачкайте. Към тях добавете леко разбитите яйца и разбъркайте. Сложете сол и пипер на вкус, магданоза, разтопеното масло и нарязаната на кубчета шунка. Разбъркайте всичко добре. Подмажете подходяща форма с масло (може да използвате стъклена купа, например) и поръсете с галета дъното и стените й. Сложете в съда 1/3 от картофената смес, следва слой от нарязаното на плочки пушено сирене и отново картофен слой, после моцарелата, завършете с картофи. "Запечатайте" всичко с галета.
Загрейте фурната до 200 градуса и нека "тортата" се пече около 35 - 40 минути. Когато бъде готова, изчакайте да изстине малко (за 10 минути), за да може картофите да се отлепят лесно от стените на съда, въпреки че при наличието на галета, не би трябвало да се залепят. С бързо движение обърнете тортата върху подходящ поднос или тава, махнете формата.Най-добре е ястието да се консумира топло - нито горещо, нито студено. Подходящо е да се поднесе с бяло вино.
Източник
mamazavinagi- Администратор
Страница 2 от 2 • 1, 2
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|