Ястия с пилешко месо
+9
blueflower
sa6ito
styyni
zornica.gencheva
cveti555
teqnstal
Lindzi
Dani
mamazavinagi
13 posters
Страница 1 от 3
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Ястия с пилешко месо
Пиле фрикасе
Бялото месо от 1 пиле,
предварително сварено, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 яйце, 5 с. л.
брашно, пилешки бульон, около 100 гр настърган кашкавал, черен пипер,
сол, краве масло или олио.
Брашното се запържва в мазнината и се
залива с пилешкия бульон, като се бърка непрекъснато за да не стане на
бучки. След като поври и се сгъсти, кашичката се застройва с
разбърканите яйце и прясно мляко (може и кисело), добавя се
обезкостеното и нарязано на малки парченца бяло пилешко месо. Подправя
се с черен пипер и сол. Фрикасето се сервира поръсено с настърган
кашкавал.
Бялото месо от 1 пиле,
предварително сварено, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 яйце, 5 с. л.
брашно, пилешки бульон, около 100 гр настърган кашкавал, черен пипер,
сол, краве масло или олио.
Брашното се запържва в мазнината и се
залива с пилешкия бульон, като се бърка непрекъснато за да не стане на
бучки. След като поври и се сгъсти, кашичката се застройва с
разбърканите яйце и прясно мляко (може и кисело), добавя се
обезкостеното и нарязано на малки парченца бяло пилешко месо. Подправя
се с черен пипер и сол. Фрикасето се сервира поръсено с настърган
кашкавал.
mamazavinagi- Администратор
Задушено пиле с кисело мляко и гъби
Задушено пиле с кисело мляко и гъби
* 1 бр. пиле
* 1 ч.ч. кисело мляко
* 1 ч.ч. вино
* 300-400 г гъби
* 2-3 бр. моркови
* 100-200 г пушено сирене или кашкавал
* черен пипер
* сол на вкус
* магданоз
* малко вода
Всички продукти се поставят в йенска тенджера и се задушават във фурната. Гарнират се по желание и вкус.
* 1 бр. пиле
* 1 ч.ч. кисело мляко
* 1 ч.ч. вино
* 300-400 г гъби
* 2-3 бр. моркови
* 100-200 г пушено сирене или кашкавал
* черен пипер
* сол на вкус
* магданоз
* малко вода
Всички продукти се поставят в йенска тенджера и се задушават във фурната. Гарнират се по желание и вкус.
Dani- Администратор
Пилешко фрикасе с гъби; Пиле с кашкавал и гъби
Пилешко фрикасе с гъби
Продукти: 300 гр. бяло пилешко месо, 1 глава лук, 300 гр. печурки, 10 гр. масло или маргарин, 1 връзка корени за супа, половин литър пилешки бульон /може и от кубче/, 1 с.л. брашно, 200 гр. грах, 100 мл прясно мляко, сол, чер пипер, 1 ч.л. лимонов сок, 1 ч.л. сос уочестър.
Приготвяне: Месото се нарязва на парченца, лукът - на ситно, печурките - на половинки. Продуктите се задушават в сгорещена мазнина. Прибавят се корените за супа, нарязани на ситно и бульона. Сварява се. Добавя се разтвореното във вода брашно и ври за кратко. Сипва се грахът и отново ври. Подправя се със сол, чер пипер, лимонов сок и сос уочестър на вкус. Поднася се с варен ориз
***
Пиле с кашкавал и гъби
Продукти:1 пиле, 2 моркова, 10 зърна чер пипер, сол, 1 ч.л. червен пипер, 100 гр. задушени или консервирани гъби, 50 гр. кашкавал, 3 обелени домата от консерва, 5 скилидки чесън, 50 гр. краве масло.
Приготвяне:Пилето се вари в тенджера под налягане заедно с морковите, черния и червения пипер, сол и 1 чаша вода. Вари се около 30 мин. и се снема от огъня. Костите се отстраняват и месото и морковите се нарязват на ситно. Прибавят се оцедените гъби, смачканите домати и счукания чесън. Сместа се изсипва в тавичка и се посолява на вкус. Наръсва с чер пипер и се слага маслото. Залива се с останалия от варенето бульон и се пече 10 мин. Малко преди да се извади от фурната, се наръсва с настърган кашкавал
Продукти: 300 гр. бяло пилешко месо, 1 глава лук, 300 гр. печурки, 10 гр. масло или маргарин, 1 връзка корени за супа, половин литър пилешки бульон /може и от кубче/, 1 с.л. брашно, 200 гр. грах, 100 мл прясно мляко, сол, чер пипер, 1 ч.л. лимонов сок, 1 ч.л. сос уочестър.
Приготвяне: Месото се нарязва на парченца, лукът - на ситно, печурките - на половинки. Продуктите се задушават в сгорещена мазнина. Прибавят се корените за супа, нарязани на ситно и бульона. Сварява се. Добавя се разтвореното във вода брашно и ври за кратко. Сипва се грахът и отново ври. Подправя се със сол, чер пипер, лимонов сок и сос уочестър на вкус. Поднася се с варен ориз
***
Пиле с кашкавал и гъби
Продукти:1 пиле, 2 моркова, 10 зърна чер пипер, сол, 1 ч.л. червен пипер, 100 гр. задушени или консервирани гъби, 50 гр. кашкавал, 3 обелени домата от консерва, 5 скилидки чесън, 50 гр. краве масло.
Приготвяне:Пилето се вари в тенджера под налягане заедно с морковите, черния и червения пипер, сол и 1 чаша вода. Вари се около 30 мин. и се снема от огъня. Костите се отстраняват и месото и морковите се нарязват на ситно. Прибавят се оцедените гъби, смачканите домати и счукания чесън. Сместа се изсипва в тавичка и се посолява на вкус. Наръсва с чер пипер и се слага маслото. Залива се с останалия от варенето бульон и се пече 10 мин. Малко преди да се извади от фурната, се наръсва с настърган кашкавал
Dani- Администратор
Пиле Качаторе
Пиле Качаторе
Необходими продукти:
3 с. л. зехтин, 2 скилидки чесън, 1 с.л. розмарин,
1 с. л. риган, 1 с.л. сух магданоз, 1 пиле около килограм
1 глава лук, 250 гр гъби от консерва, 1 зелена чушка,
1 консерва белени домати, 1 опаковка спагети,
1 ч. ч. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок тиган и сложете нарязания на ситно чесън. Добавете розмарина, ригана и магданоза.
Нарежете пилето на порции и добавете в тигана. Запържете за 10 минути до златисто.
Намалете температурата и добавете нарязаните на едро: лук, гъби и чушка. Задушавайте до омекване на зеленчуците. Добавете нарязаните на дребно домати и доматен сок по желание.
Покрийте с капак и варете до готовност на пилето.Сварете спагетите според указанията на пакета.
Сервираите готовите спагетите в чиния, отгоре подредете парчетата пиле, залейте със соса и поръсете с настъргания кашкавал.
Необходими продукти:
3 с. л. зехтин, 2 скилидки чесън, 1 с.л. розмарин,
1 с. л. риган, 1 с.л. сух магданоз, 1 пиле около килограм
1 глава лук, 250 гр гъби от консерва, 1 зелена чушка,
1 консерва белени домати, 1 опаковка спагети,
1 ч. ч. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок тиган и сложете нарязания на ситно чесън. Добавете розмарина, ригана и магданоза.
Нарежете пилето на порции и добавете в тигана. Запържете за 10 минути до златисто.
Намалете температурата и добавете нарязаните на едро: лук, гъби и чушка. Задушавайте до омекване на зеленчуците. Добавете нарязаните на дребно домати и доматен сок по желание.
Покрийте с капак и варете до готовност на пилето.Сварете спагетите според указанията на пакета.
Сервираите готовите спагетите в чиния, отгоре подредете парчетата пиле, залейте със соса и поръсете с настъргания кашкавал.
mamazavinagi- Администратор
Пилешка фантазия. Пиле с ананас и гъби. Пилешки бутчета в патладжан.Пияни пилешки дробчета със зеленчуци.
Пилешка фантазия
В йенски съд се редят последователно:
лук на полумесеци,
пилешко филе овкусено с черен пипер, кимион,
малко соев сос,
чесън на прах,
куркума.
Отгоре се слагат гъби пресни или от буркан,
1 кофичка майонеза
и най отгоре се настъргва обилно с кашкавал. Сервира се с картофено пюре.
Пилешко в йенски съд с ориз и сметана
Всичко сурово се слага - пилешко филе овкусено с черен пипер и кимион,
лук на полумесеци тънко нарязан,
една опаковка замразени зеленчуци Пролетен микс - броколи, карфиол, моркови и пресен зелен фасул,
ориз и вода малко по малко от обичайното количество в съотношение 3:1. Самите замразени зеленчуци пускат малко вода, прибавяте сол на вкус, слагате капака и задушавате в предварително загрята на 300 градуса фурна.
Малко преди да е готово махате капака, допичате още към 10 мин и преди да сервирате разбърквате с 1 кофичка заквасена сметана на Данон.
Пиле с ананас и гъби
Запържват се гъбите, прибавя се пилешкото филе, изчаква се да побелее, прибавя се ананас от консерва, разбърква се и се налива готварска сметана. Подправяте с чер пипер и малко куркума.
Пилешки бутчета в патладжан
Патладжаните се издълбават, посолят се да им изтече горчивия сок.
Пилешките бутчета се намазват с масло, черен пипер и малко сол и се опичат леко на фурна.
Отцедените патладжани се намазват отвътре с масло, черен пипер ,чесън на прах. Във всеки патладжан се пъха по едно бутче.
Патладжаните с бутчетата се слагат в намазнена тавичка, заливат се с вода и зехтин или олио и се пекат до готовност.
Пияни пилешки дробчета със зеленчуци.
1 пакет пилешки дробчета
2-3 стръка праз
250 гр гъби
4 моркова
1 кафяна чашка вино
черен пипер, сол, кимион
Последователно се задушават морковите на лентички, нарязаните гъби, праза и той на лентички.
Прехвърля се в йенски съд.
В съда в който сме задушавали зеленчуците слагаме измитите и нарязани дробчета, поръсваме с черен пипер, прибавяме виното. Ври докато дробчетата си променят цвета - до полуготовност.
Прехвърляме и дробчетата в йенският съд. Посоляваме на вкус. Печем с капака на йената на предварително загрята фурна около 30 - 40 мин.
източник:
автор:Бъни
bg-mamma
В йенски съд се редят последователно:
лук на полумесеци,
пилешко филе овкусено с черен пипер, кимион,
малко соев сос,
чесън на прах,
куркума.
Отгоре се слагат гъби пресни или от буркан,
1 кофичка майонеза
и най отгоре се настъргва обилно с кашкавал. Сервира се с картофено пюре.
Пилешко в йенски съд с ориз и сметана
Всичко сурово се слага - пилешко филе овкусено с черен пипер и кимион,
лук на полумесеци тънко нарязан,
една опаковка замразени зеленчуци Пролетен микс - броколи, карфиол, моркови и пресен зелен фасул,
ориз и вода малко по малко от обичайното количество в съотношение 3:1. Самите замразени зеленчуци пускат малко вода, прибавяте сол на вкус, слагате капака и задушавате в предварително загрята на 300 градуса фурна.
Малко преди да е готово махате капака, допичате още към 10 мин и преди да сервирате разбърквате с 1 кофичка заквасена сметана на Данон.
Пиле с ананас и гъби
Запържват се гъбите, прибавя се пилешкото филе, изчаква се да побелее, прибавя се ананас от консерва, разбърква се и се налива готварска сметана. Подправяте с чер пипер и малко куркума.
Пилешки бутчета в патладжан
Патладжаните се издълбават, посолят се да им изтече горчивия сок.
Пилешките бутчета се намазват с масло, черен пипер и малко сол и се опичат леко на фурна.
Отцедените патладжани се намазват отвътре с масло, черен пипер ,чесън на прах. Във всеки патладжан се пъха по едно бутче.
Патладжаните с бутчетата се слагат в намазнена тавичка, заливат се с вода и зехтин или олио и се пекат до готовност.
Пияни пилешки дробчета със зеленчуци.
1 пакет пилешки дробчета
2-3 стръка праз
250 гр гъби
4 моркова
1 кафяна чашка вино
черен пипер, сол, кимион
Последователно се задушават морковите на лентички, нарязаните гъби, праза и той на лентички.
Прехвърля се в йенски съд.
В съда в който сме задушавали зеленчуците слагаме измитите и нарязани дробчета, поръсваме с черен пипер, прибавяме виното. Ври докато дробчетата си променят цвета - до полуготовност.
Прехвърляме и дробчетата в йенският съд. Посоляваме на вкус. Печем с капака на йената на предварително загрята фурна около 30 - 40 мин.
източник:
автор:Бъни
bg-mamma
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:44; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ С ЛУК
ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ С ЛУК
========================
Продукти:
3 пилешки пържоли от бут,
3 големи глави лук,
3 яйца,
50 мл. олио
1/4 ч.л. соев сос,
1 ч.л. захар.
За маринатата:
скилидките от 1/2 глава чесън,
1/2 ч.л. сол,
1/2 ч.л. червен пипер,
1/2 ч.л. черен пипер,
сокът от 1/2 лимон,
2 с.л. кисело мляко,
1 с.л. соев сос.
Скилидките чесън се обелват и счукват добре заедно със солта.
Добавя се сокът от лимона. Постепенно се добавят другите подправки.
Накрая се добавя соевия сос.
Обърква се добре всичко и с тази смес се намазват отвсякъде
пържолите.
Обелените глави лук нарязваме на дебели филии и с тях
покриваме леко намасленото дъно на малка кръгла тавичка.
Посоляваме, капваме по 2-3 капки соев сос на всеки резен лук
и ръсваме по малко захар.
Върху лука нареждаме плътно една до друга пържолите,
намазваме с киселото мляко и поливаме всяка с малко олио.
Печем 15 мин. в загрята до 200° фурна, по средата.
Прехвърляме тавичката на дъното и печем още 10 мин.
Изваждаме тавичката, чукваме трите яйца, така че да останат
цели и връщаме обратно тавичката във фурната, по средата. Изключваме загряването.
След 10 мин. изваждаме тавичката
========================
Продукти:
3 пилешки пържоли от бут,
3 големи глави лук,
3 яйца,
50 мл. олио
1/4 ч.л. соев сос,
1 ч.л. захар.
За маринатата:
скилидките от 1/2 глава чесън,
1/2 ч.л. сол,
1/2 ч.л. червен пипер,
1/2 ч.л. черен пипер,
сокът от 1/2 лимон,
2 с.л. кисело мляко,
1 с.л. соев сос.
Скилидките чесън се обелват и счукват добре заедно със солта.
Добавя се сокът от лимона. Постепенно се добавят другите подправки.
Накрая се добавя соевия сос.
Обърква се добре всичко и с тази смес се намазват отвсякъде
пържолите.
Обелените глави лук нарязваме на дебели филии и с тях
покриваме леко намасленото дъно на малка кръгла тавичка.
Посоляваме, капваме по 2-3 капки соев сос на всеки резен лук
и ръсваме по малко захар.
Върху лука нареждаме плътно една до друга пържолите,
намазваме с киселото мляко и поливаме всяка с малко олио.
Печем 15 мин. в загрята до 200° фурна, по средата.
Прехвърляме тавичката на дъното и печем още 10 мин.
Изваждаме тавичката, чукваме трите яйца, така че да останат
цели и връщаме обратно тавичката във фурната, по средата. Изключваме загряването.
След 10 мин. изваждаме тавичката
teqnstal- форум-фен
Задушено пиле с бекон, маслини и босилек. Пиле ранч
Задушено пиле с бекон, маслини и босилек
гръцка кухня /
основни ястия с месо
ПОРЦИИ: 6
ПРОДУКТИ:
1 голямо пиле,
нарязано на порции
3 с.л. зехтин
4 скилидки чесън,
нарязани на ситно
1 ч.ч. бекон (или
пушени свински гърди), нарязани на кубчета
1 глава червен
лук, нарязана на ситно
3 ч.ч. домати,
обелени и нарязани на дребно
2 ч.ч. пилешки
бульон
3/4 ч.ч. сухо
бяло вино
2 дафинови листа
1 ч.л нарязана на
ситно прясна мащерка
1 ч.ч. маслини,
без костилките
1/2 ч.ч. нарязани
на ситно пресни листа босилек
сол и черен пипер
на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Подсушете добре нарязаното пиле и подправе със сол и черен пипер. В тенджера загрейте зехтина и
изпържете парчетата пиле до златисто от всички страни. Извадете
ги с решетъчна лъжица.
Оставете в тенджерата половината от мазнината. На умерен огън задушете нарязания лук до
светлозлатисто, добавете нарязания на ситно чесън и запържете за около минута.
Добавете нарязаните на кубчета пушени свински гърди и запържете за около
минута. Върнете парчетата пиле в тенджерата, добавете доматите, бульона,
мащерката, дафиновия лист и няколко цели зърна черен пипер. Оставете на силен
огън, докато заври, след което намалете и задушавайте до готовност на пилешкото
(около 45 минути). По средата на времето добавете маслините, а пет минути преди
да свалите от огъня, добавете нарязания на ситно босилек.
Пиле ранч
Ранч е суха смес, с която се поръсва месото. Може да се
приготви в по-голямо количество и да ти е винаги под ръка, както е при мен.
пилешки гърди - порциите са според броя на гостите
маргарин /може и масло, ако не те е страх от калории/
Ранч:
1 ч.ч. смлян корнфлейкс
1 ч.л. сух копър
1 с.л. лук на гранули
1 с.л. чесън на гранули
1 с.л. сухо мляко
1 с.л. сух магданоз
чер пипер
сол
Сухите съставки се смесват. Месото се намазва с разтопената
мазнина и обилно се поръсва с ранча. Изтърсва се и се подрежда в намазнена
тавичка. Полива се отгоре с малко от мазнината и се пече 30 минути при 180
градуса.Вода
не се слага!
гръцка кухня /
основни ястия с месо
ПОРЦИИ: 6
ПРОДУКТИ:
1 голямо пиле,
нарязано на порции
3 с.л. зехтин
4 скилидки чесън,
нарязани на ситно
1 ч.ч. бекон (или
пушени свински гърди), нарязани на кубчета
1 глава червен
лук, нарязана на ситно
3 ч.ч. домати,
обелени и нарязани на дребно
2 ч.ч. пилешки
бульон
3/4 ч.ч. сухо
бяло вино
2 дафинови листа
1 ч.л нарязана на
ситно прясна мащерка
1 ч.ч. маслини,
без костилките
1/2 ч.ч. нарязани
на ситно пресни листа босилек
сол и черен пипер
на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Подсушете добре нарязаното пиле и подправе със сол и черен пипер. В тенджера загрейте зехтина и
изпържете парчетата пиле до златисто от всички страни. Извадете
ги с решетъчна лъжица.
Оставете в тенджерата половината от мазнината. На умерен огън задушете нарязания лук до
светлозлатисто, добавете нарязания на ситно чесън и запържете за около минута.
Добавете нарязаните на кубчета пушени свински гърди и запържете за около
минута. Върнете парчетата пиле в тенджерата, добавете доматите, бульона,
мащерката, дафиновия лист и няколко цели зърна черен пипер. Оставете на силен
огън, докато заври, след което намалете и задушавайте до готовност на пилешкото
(около 45 минути). По средата на времето добавете маслините, а пет минути преди
да свалите от огъня, добавете нарязания на ситно босилек.
Пиле ранч
Ранч е суха смес, с която се поръсва месото. Може да се
приготви в по-голямо количество и да ти е винаги под ръка, както е при мен.
пилешки гърди - порциите са според броя на гостите
маргарин /може и масло, ако не те е страх от калории/
Ранч:
1 ч.ч. смлян корнфлейкс
1 ч.л. сух копър
1 с.л. лук на гранули
1 с.л. чесън на гранули
1 с.л. сухо мляко
1 с.л. сух магданоз
чер пипер
сол
Сухите съставки се смесват. Месото се намазва с разтопената
мазнина и обилно се поръсва с ранча. Изтърсва се и се подрежда в намазнена
тавичка. Полива се отгоре с малко от мазнината и се пече 30 минути при 180
градуса.Вода
не се слага!
teqnstal- форум-фен
Рецепта за Пилешки гърди със зеленчуци
Рецепта за Пилешки гърди със зеленчуци
Порции: 4
Необходими продукти:
500г. пилешки гърди /бутчета/
соев сос
1 тиквичка
2 моркова
2 чушки
5 стръка пресен лук (може и без)
5 стръка пресен чесън (може и без)
100г. гъби
четвърт малка зелка
олио
черен пипер
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки и запържва леко в олио поливат се със соев сос (да станат кафяви) допържват се да изври соевия сос. Изваждат се и в същото олио се слагат нарязаните на пръчици моркови, нарязаните на квадратчета чушки, нарязаната на пръчици тиквичка, нарязания лук и чесън, и нарязаната зелка. Всичко се обърква полива се със соев сос и пак се бърка. Пържи се 5 мин. и се маха от огъня.
Порции: 4
Необходими продукти:
500г. пилешки гърди /бутчета/
соев сос
1 тиквичка
2 моркова
2 чушки
5 стръка пресен лук (може и без)
5 стръка пресен чесън (може и без)
100г. гъби
четвърт малка зелка
олио
черен пипер
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки и запържва леко в олио поливат се със соев сос (да станат кафяви) допържват се да изври соевия сос. Изваждат се и в същото олио се слагат нарязаните на пръчици моркови, нарязаните на квадратчета чушки, нарязаната на пръчици тиквичка, нарязания лук и чесън, и нарязаната зелка. Всичко се обърква полива се със соев сос и пак се бърка. Пържи се 5 мин. и се маха от огъня.
mamazavinagi- Администратор
Пилешка фантазия в гювече
Пилешка фантазия в гювече
4 пил. пържоли (може и бутчета или свинско месо)
5 голями картофа
300гр. гъби
4-5 кисели краставици (може и без тях)
едно пушено топено сирене "Жоси"
1 малка заквасена сметана
два бульона
1 ч. л. чубрица
Картофите , гъбите и кис. краставици се нарязват и слагат в гювеча, добавяте и двата бульона (или сол), чубрицата и заливате с 1 водна чаша вода. Отгоре нареждате месото (ако са пържоли
ги разрязвам на 4) и слагате във фурната на максимална мощност за около 30 мин. След това нарязвате топеното сирене на колелца и нареждате върху месото, заливате със сметаната и печете още 1,5 - 2 ч. на 150 градуса. С лъжица поразбъркайте леко горния пласт с топ. сирене и сметаната за да слезне надолу. Може да оставите и малко без капак да се позапече.
Пилешка фантазия в гювече - 2
4 пилешки пържоли (може да използвате всякакво месо-свинско, заешко ..)
около един кг. картофи
4 големи глави лук
3 големи моркова
една малка коф. заквасена сметана
подправки (чубрица, два бульона, сух чусън, пипер)
Задушават се в тиган нарязаният на полумесеци лук + настърганите моркови.
Нарязвате месото на лентички и слагате в гювеча + задушените моркови и лук. Добавяте една ч.ч вода, подправките и коф. сметана. Слагате във фурната на максимална температура около 30 мин., след което намалявате градусите на 150.
Картофите режете на ленти и пържите във фритюрник или тиган. 1 час, след като сте намалили градусите прибавяте към месото и пържените картофи и допичате още 30 мин. на 150 градуса.
Който предпочита може да не пържи картофите, а да ги сложи още в началото при месото , за да се задушават.
Източник:bg-mama
4 пил. пържоли (може и бутчета или свинско месо)
5 голями картофа
300гр. гъби
4-5 кисели краставици (може и без тях)
едно пушено топено сирене "Жоси"
1 малка заквасена сметана
два бульона
1 ч. л. чубрица
Картофите , гъбите и кис. краставици се нарязват и слагат в гювеча, добавяте и двата бульона (или сол), чубрицата и заливате с 1 водна чаша вода. Отгоре нареждате месото (ако са пържоли
ги разрязвам на 4) и слагате във фурната на максимална мощност за около 30 мин. След това нарязвате топеното сирене на колелца и нареждате върху месото, заливате със сметаната и печете още 1,5 - 2 ч. на 150 градуса. С лъжица поразбъркайте леко горния пласт с топ. сирене и сметаната за да слезне надолу. Може да оставите и малко без капак да се позапече.
Пилешка фантазия в гювече - 2
4 пилешки пържоли (може да използвате всякакво месо-свинско, заешко ..)
около един кг. картофи
4 големи глави лук
3 големи моркова
една малка коф. заквасена сметана
подправки (чубрица, два бульона, сух чусън, пипер)
Задушават се в тиган нарязаният на полумесеци лук + настърганите моркови.
Нарязвате месото на лентички и слагате в гювеча + задушените моркови и лук. Добавяте една ч.ч вода, подправките и коф. сметана. Слагате във фурната на максимална температура около 30 мин., след което намалявате градусите на 150.
Картофите режете на ленти и пържите във фритюрник или тиган. 1 час, след като сте намалили градусите прибавяте към месото и пържените картофи и допичате още 30 мин. на 150 градуса.
Който предпочита може да не пържи картофите, а да ги сложи още в началото при месото , за да се задушават.
Източник:bg-mama
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:48; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Пиле в йенска тенджера
Продукти
300гр. домати
300гр. кашкавал
200гр. мариновани гъби
200гр. топено сирене
150гр. карве масло
сол
Начин на приготвяне
Пилешкото месо се реже на хапки, посолява се и леко се запържва в
маслото. Доматите се обелват и настъргват. След това в йенската
тенджера се нареждат ред хапки, ред плочки кашкавал, ред нарязани гъби,
ред парченца топено сирене. Залива се с настърганите домати, слага се
маслото и се посипва обилно с настърган кашкавал. Пече се със затворен
капак в умерена фурна около 30мин.
1кг. бяло пилешко месо /гърди/
300гр. домати
300гр. кашкавал
200гр. мариновани гъби
200гр. топено сирене
150гр. карве масло
сол
Начин на приготвяне
Пилешкото месо се реже на хапки, посолява се и леко се запържва в
маслото. Доматите се обелват и настъргват. След това в йенската
тенджера се нареждат ред хапки, ред плочки кашкавал, ред нарязани гъби,
ред парченца топено сирене. Залива се с настърганите домати, слага се
маслото и се посипва обилно с настърган кашкавал. Пече се със затворен
капак в умерена фурна около 30мин.
1кг. бяло пилешко месо /гърди/
mamazavinagi- Администратор
Ориз с пилешко по френски
Ориз с пилешко по френски - Порции: 4
Продукти:
1 чаена чаша ориз
4 пилешки пържоли
мариновани гъби
сметанов крем за соса
2 кубчета чисто масло
черен пипер
червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза, след това запаряваме пържолие в леко намазнен с чисто масло тиган.
За соса:
В малка тенжерка поставяме 1 кубче чисто масло и запаряваме гъбите след което слагаме и сметановият крем, сол на вкус и черен пипер. Слагаме част от свареият ориз за 1 порция в чиния а отгоре нарязаната на кубчета пържола. Заливаме със сметановият сос с габи. Консумирасе топло.
Продукти:
1 чаена чаша ориз
4 пилешки пържоли
мариновани гъби
сметанов крем за соса
2 кубчета чисто масло
черен пипер
червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза, след това запаряваме пържолие в леко намазнен с чисто масло тиган.
За соса:
В малка тенжерка поставяме 1 кубче чисто масло и запаряваме гъбите след което слагаме и сметановият крем, сол на вкус и черен пипер. Слагаме част от свареият ориз за 1 порция в чиния а отгоре нарязаната на кубчета пържола. Заливаме със сметановият сос с габи. Консумирасе топло.
mamazavinagi- Администратор
Ориз полукитайски
Ориз полукитайски
1 ч.ч. бланширан ориз
Слага се вода чаша и половина да заври, посолява се и се изипва ориза - да изпие водата до капчица.
Към края на извирането на водата, се бърка, за да не залепне ориза.
След това се загрява в дълбок тиган 6 сл олио или зехтин. Мазнината
да е на границата на изкипяването - сипвате ориза и се скривате, че малко пръска в първите минути.
След разбъркването на ориза,
изчакайте 10тина мин и прибавете 2 нарязани на едро глави лук. Като полумекне лука, изсипете чаша накъсано на ивички сварено пилешко (или друг вид) месо. Като се
омесят миризмите е ред на черния пипер.
Като разбъркате добре, ловко заливате с 2 разбити почти на пяна яйца и много усилено продължавате да бъркате. Махате съда от котлона, поръсвате с къри /по-пикантно - по-вкусно/. Добавяте сока на 1/2 лимон и готовооооооооо!
Източник: http://hrupkavo.wordpress.com
1 ч.ч. бланширан ориз
Слага се вода чаша и половина да заври, посолява се и се изипва ориза - да изпие водата до капчица.
Към края на извирането на водата, се бърка, за да не залепне ориза.
След това се загрява в дълбок тиган 6 сл олио или зехтин. Мазнината
да е на границата на изкипяването - сипвате ориза и се скривате, че малко пръска в първите минути.
След разбъркването на ориза,
изчакайте 10тина мин и прибавете 2 нарязани на едро глави лук. Като полумекне лука, изсипете чаша накъсано на ивички сварено пилешко (или друг вид) месо. Като се
омесят миризмите е ред на черния пипер.
Като разбъркате добре, ловко заливате с 2 разбити почти на пяна яйца и много усилено продължавате да бъркате. Махате съда от котлона, поръсвате с къри /по-пикантно - по-вкусно/. Добавяте сока на 1/2 лимон и готовооооооооо!
Източник: http://hrupkavo.wordpress.com
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:49; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Черен дроб по селски
Черен дроб по селски
източник:
За дома
Продукти: | 1кг.свински или пилешки черен дроб 1/2кг лук 2-3 едри моркова 300-400гр. гъби 3-4 кисели краставички 2-3 зелени чушки |
Начин на приготвяне: | Дробът, осолен и поръсен с черен пипер се задушава. Гъбите също се задушават. След това продуктите се смесват, за да си поемат подправките (сол, черен пипер, подправката "Маги вълшебен вкус" на пиле и с вкус на зеленчуците. Може да се добавят и 1-2 с.л. доматено пюре. |
Съвет: | Не забравяйте, че това ястие ще е още по прекрасно с бутилка леко охладено бяло вино или пелин!!! |
източник:
За дома
Lindzi- SPAMMER
Пилешка вкусотия
Пилешка вкусотия
Продукти: | 500 - 600гр. пилешки кожички 1 буркан кисели краставички 1 буркан гъби 200 гр.топено сирене 200 гр.шунка |
Начин на приготвяне: | В кожичката се поставят ситно нарязаните продукти и се увиват като сърмички. Поставят се в тавичка без мазнина. Източник: За дома |
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:50; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Пуешки кебап в сос от мед
1 стрък праз
1 стрък пресен лук
1 люта чушка
1 ч.л. джинджифил, прясно настърган или 1/2 ч.л. на прах
2 с.л. светъл мед
1 с.л. кетчуп
200 мл пилешки бульон
1 ч.л. нишесте
3 с.л. шери
800 гр пуешки гърди нарязани на кубчета
3 с.л. олио
сол
1 скилидка чесън
бял пипер
1 стрък пресен лук
1 люта чушка
1 ч.л. джинджифил, прясно настърган или 1/2 ч.л. на прах
2 с.л. светъл мед
1 с.л. кетчуп
200 мл пилешки бульон
1 ч.л. нишесте
3 с.л. шери
800 гр пуешки гърди нарязани на кубчета
3 с.л. олио
сол
1 скилидка чесън
бял пипер
Почиствате празът и нарязвате много нарязвате много на финни кръгчета. Почиствате лукът и чесъна и нарязвате също на много ситно. Отстранявате семките на чушката и нарязвате на кръгчета. Ако имате уок, го използвайте, иначе дълбок хубав тиган. Загрейте го и поставете праза, лука, чесъна и лютата чушка. Добавете джинджифила, меда, кетчупа и бульона и разбъркайте добре. На тих огън доведете сосът до завиране и варете 5 минути. Добавете нишестето и шерито и оставете още мъничко да се позгъсти.
Овкусете с пипер и сол и оставете настрани, но поддържайте топло.
Пуешкото овкусете със сол и пипер. Загрейте олио в тиган и запържете месото до златисто. Прибавете сосът към месото и оставете да си почине няколко минути, за да се поеме сосът.
Много подходяща гарнитура са ароматния или див ориз.
Овкусете с пипер и сол и оставете настрани, но поддържайте топло.
Пуешкото овкусете със сол и пипер. Загрейте олио в тиган и запържете месото до златисто. Прибавете сосът към месото и оставете да си почине няколко минути, за да се поеме сосът.
Много подходяща гарнитура са ароматния или див ориз.
Lindzi- SPAMMER
Пиле в чеснов доматен сос
Нищо особено, вкуса е в соса.
1 пиле /около 1.2-1.5кг/ - нарязано на порции
1 консерва домати /или 1.6л. доматен сок/
2 глави лук
1 глава чесън
3 дафинови листа
на върха на ножа канела
пак толкова мащерка
1 к.ч. олио
1л. мед
100мл. вода (ако е с консерва домат, ако е дом.сок - не се слага)
100мл. вино
* Пилето, нарязано на порции се потапя във вряла вода за 5 мин.
* Вади се и се нарежда в тенджерата за готвене.
* Консервата домати се пасира, заедно с изчистените лук и чесън.
* Прибавят се водата, виното, меда и всички подправки без дафиновия лист;
* Като заври се намаля котлона на най-слаба степен /около 120-150*/ и ври около час - докато омекне месото.
* Добавят се даф.листа и ври още 15 мин.
* Ако не е с консистенцията на сос /зависи от гъстотата на доматите или сока/ се сгъстява с 1л. царевично нишесте.
източник:
free.hit.bg
1 пиле /около 1.2-1.5кг/ - нарязано на порции
1 консерва домати /или 1.6л. доматен сок/
2 глави лук
1 глава чесън
3 дафинови листа
на върха на ножа канела
пак толкова мащерка
1 к.ч. олио
1л. мед
100мл. вода (ако е с консерва домат, ако е дом.сок - не се слага)
100мл. вино
* Пилето, нарязано на порции се потапя във вряла вода за 5 мин.
* Вади се и се нарежда в тенджерата за готвене.
* Консервата домати се пасира, заедно с изчистените лук и чесън.
* Прибавят се водата, виното, меда и всички подправки без дафиновия лист;
* Като заври се намаля котлона на най-слаба степен /около 120-150*/ и ври около час - докато омекне месото.
* Добавят се даф.листа и ври още 15 мин.
* Ако не е с консистенцията на сос /зависи от гъстотата на доматите или сока/ се сгъстява с 1л. царевично нишесте.
източник:
free.hit.bg
Lindzi- SPAMMER
Пилешки гърди в плик
Пилешки гърди в плик
4 бр. пилешки гърди – половинки
сока на 1/2 лимон
30-40 мл зехтин
бял пипер, червен пипер, чесново брашно, сол
За гарнитурата:
600 гр картофи
30 гр масло
1 с.л. „Вълшебен вкус на Маги„
Измивам месото и го подсушавам с домакинска хартия. Посолявам го и го поръсвам с бял пипер и чесново брашно. След това обилно наръсвам и с червен пипер. Намазвам със зехтина и подреждам в съдинка. Останалия зехтин смесвам с лимоновия сок и заливам наредените филета. Покривам с фолио и оставям поне за 1 час в хладилника. С 1 с.л. брашно набрашнявам цялата вътрешна повърхност на плика. Подреждам вътре месото така, че да не се застъпва. Заливам с останалата в съда марината. С телчето затварям плика. Слагам в суха тавичка. С игла надупчвам на 5-6 места само от горе. Картофите нарязвам на филии като за пържене. Подправям с вълшебния вкус на Маги без допълнително осоляване. В друг плик, обработен по предишния начин нареждам картофите. Нарязвам маслото отгоре равномерно. Затвярям плика и слагам до този с месото. Надупчвам и него само отгоре. Печа на предварително загрята до 200 градуса фурна около 55 мин. Картофките леко да започнат да зачервяват в краищата. Сервирам месо с картофки и поливам със соса от месото.
Източник
4 бр. пилешки гърди – половинки
сока на 1/2 лимон
30-40 мл зехтин
бял пипер, червен пипер, чесново брашно, сол
За гарнитурата:
600 гр картофи
30 гр масло
1 с.л. „Вълшебен вкус на Маги„
Измивам месото и го подсушавам с домакинска хартия. Посолявам го и го поръсвам с бял пипер и чесново брашно. След това обилно наръсвам и с червен пипер. Намазвам със зехтина и подреждам в съдинка. Останалия зехтин смесвам с лимоновия сок и заливам наредените филета. Покривам с фолио и оставям поне за 1 час в хладилника. С 1 с.л. брашно набрашнявам цялата вътрешна повърхност на плика. Подреждам вътре месото така, че да не се застъпва. Заливам с останалата в съда марината. С телчето затварям плика. Слагам в суха тавичка. С игла надупчвам на 5-6 места само от горе. Картофите нарязвам на филии като за пържене. Подправям с вълшебния вкус на Маги без допълнително осоляване. В друг плик, обработен по предишния начин нареждам картофите. Нарязвам маслото отгоре равномерно. Затвярям плика и слагам до този с месото. Надупчвам и него само отгоре. Печа на предварително загрята до 200 градуса фурна около 55 мин. Картофките леко да започнат да зачервяват в краищата. Сервирам месо с картофки и поливам със соса от месото.
Източник
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 11:21; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Re: Ястия с пилешко месо
Драга Линдзи, ако ми позволиш да отбележа, че този текст и снимки са предмет на авторско право, което е изрично посочено в блога, от който са взети. Тъй като аз съм авторът и на текста и на снимките, и собственик на блога , и тъй като не сме водили разговори за публикуване, ще те помоля да свалиш тази публикация.
Вярвам, че няма да се наложи да те моля втори път.
Точка 1.6 от ПРАВИЛАТА!
Вярвам, че няма да се наложи да те моля втори път.
Пиле салтимбока с аспержи
Точка 1.6 от ПРАВИЛАТА!
Последната промяна е направена от Dani на Сря 25 Мар 2009, 12:16; мнението е било променяно общо 2 пъти (Reason for editing : Махнах името на блога,тъй като това се счита за реклама!)
Гост- Гост
Re: Ястия с пилешко месо
По желание на Lois , се премахват рецептите й от форум" Готварство" .До края на деня всички нейни рецепти ще бъдат свалени.
От наша страна е премахнат единствено линка от мнението й,който води към блога й!
Смятам че това е коректно и удовлетворяващо и двете страни!
Лек ден на всички!
От наша страна е премахнат единствено линка от мнението й,който води към блога й!
Смятам че това е коректно и удовлетворяващо и двете страни!
Лек ден на всички!
cveti555- Администратор
Пиле със сос
Пиле със сос
1 пиле - около 1 кг
3 яйца
2 супени лъжици брашно
1/2 пакетче краве масло (60г)
100 мл растително масло
3-5 скилидки чесън
1 лимон
сол
Начин на приготвяне:
1 пиле - около 1 кг
3 яйца
2 супени лъжици брашно
1/2 пакетче краве масло (60г)
100 мл растително масло
3-5 скилидки чесън
1 лимон
сол
Начин на приготвяне:
- Пилето се сварява в подсолена вода.
- Взема
се половин литър от бульона и в него се разбиват яйцата и брашното, а
след това се прибавят счуканият чесън, малко сок от лимон и кравето
масло. - Сосът се вари, докато получи желаната гъстота, като непрекъснато се разбърква, за да не се пресече.
- Пилето се полива с растителното масло и се запича във фурната до зачервяване. Поставя се в широка чиния и се залива със соса.
- Околовръст се нареждат резенчета от лимона.
Съвет: Ястието става бързо с готово пиле на грил, при което пилешкият бульон се заменя с бульон на кубчета.
Lindzi- SPAMMER
Пилешко филе със сусам
Пилешко филе със сусам
за 4 порции
Продукти:
4пилешки филета
1яйце
галета
сусам
сол
малко черен пипер
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Пилешките филета се начукват леко, осоляват се със сол и чер пипер,
потапят се в галетата, в разбитото яйце и накрая в сусама и се пържат в
сгорещеното олио.
Розали.ком
за 4 порции
Продукти:
4пилешки филета
1яйце
галета
сусам
сол
малко черен пипер
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Пилешките филета се начукват леко, осоляват се със сол и чер пипер,
потапят се в галетата, в разбитото яйце и накрая в сусама и се пържат в
сгорещеното олио.
Розали.ком
Lindzi- SPAMMER
Пиле с пушено сирене и гъби
Пиле с пушено сирене и гъби
1 пиле
300г гъби
1 опаковка пушено сирене
черен пипер
сол
олио
Начин на приготвяне:
1 пиле
300г гъби
1 опаковка пушено сирене
черен пипер
сол
олио
Начин на приготвяне:
- Пилето се нарязва на порции и се посолява.
- В йенска тенджера се режат част от гъбите и пушеното сирене,
подрежда се пилето, като се ръси с черен пипер, режат се другите гъби
и сирене, полива се с малко олио и 1 чашка вода. - Поднася с гарнитура от пържен картоф.
Lindzi- SPAMMER
Пиле с кладница
Ето какво направих набързо в петък вечер:
пилешки гърди
кладница
топено сирене
олио
подправки, сирене, кашкавал,
(всякакви продукти - салам, шунка, кой каквото има от хладилника)
може вино
пилешки гърди
кладница
топено сирене
олио
подправки, сирене, кашкавал,
(всякакви продукти - салам, шунка, кой каквото има от хладилника)
може вино
Първо овалвам пилешките гърди, нарязани на хапки или жулиени, както ви харесва в подправки, и запържвам с пол. пилешки бульон и малко вино.
Изкарвам и изсипвам в йенска тавичка.
После изпържвам предварително попарените кладници (става с всякакъв вид гъби), нарязани на ленти с пол. гъбен бульон и подправки и добавям към пилето цялата смес.
Отгоре разстилам топеното сирене, слагам домати, краставици, салами разни, малко водичка. Слагам капака, и пека за 30 мин. Накрая наръсвам пушен кашкавал и готово.
Изкарвам и изсипвам в йенска тавичка.
После изпържвам предварително попарените кладници (става с всякакъв вид гъби), нарязани на ленти с пол. гъбен бульон и подправки и добавям към пилето цялата смес.
Отгоре разстилам топеното сирене, слагам домати, краставици, салами разни, малко водичка. Слагам капака, и пека за 30 мин. Накрая наръсвам пушен кашкавал и готово.
Lindzi- SPAMMER
Сач
200гр пилешко филе 3 сварени картофа 2 моркова 2 пипера 100 гр гъби 100 гр кашкавал 3 резена домати 2 глави лък соев сос сол и черен пипер олио за пържене | |
Нарязваме на крагчета моркова, пипера, лука, гъбите и ги запържваме. После добавяме месото което го нарязваме на кубчета добавяме сол, черен пипер, соевия сос и накрая доматите и картофа също на колелца. Слагаме подноса за сача във фурната да се затопли и изсипваме сместта в подноса и настъргваме кашкавала отгоре. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Пиле по градинарски
300-400 гр пилешко месо сварено и обезкостено 200 гр гъби 1 червена чушка 200 гр зелен боб 1-2 картофа 100 гр грах 2 моркова или един зеленчуков микс, който да съдържа тези зеленчуци 1/2 буркан доматено пюре 2 големи глави лук олио сол черен пипер магданоз кимион | |
Нарежете зеленчуците на едри парчета. Сложете малко олио и прибавете лука леко да се запържи и месото. Прибавете сол, черен пипер, кимион. След като лука се запържи, прибавете гъбите и всички останали зеленчуци. Разбърквайте добре за да не загорят. Прибавете доматеното пюре и 2 чаени чаши вода, оставете да ври докато всички зеленчуци са сварени около 15-20 мин. Накрая поръсете със ситно нарязан магданоз. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Страница 1 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|