Ястия с пилешко месо
+9
blueflower
sa6ito
styyni
zornica.gencheva
cveti555
teqnstal
Lindzi
Dani
mamazavinagi
13 posters
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Пиле с чесън
Пиле с чесън - получава се много крехко и ароматно пиле.
Продукти:
* Едно пиле (желателно на порции)
* една глава чесън
* 100-150 мл зехтин
* 2-3 щипки босилек
* 3-4 ч.л. горчица
* сол на вкус или "вълшебен вкус Маги"
Начин на приготвяне:
Чесънът, солта (или "вълшебния вкус") босилека, зехтина и горчицата се пасират или разбиват с кухненски робот, докато се получи хомогенна смес и с получената смес се намазва пилето. Може част от сместа да се сложи и под кожата на пилето, така то става още по-крехко.
В тавата за печене се добавя малко вода и се полива с малко растително масло.
Пече се на около 270 градуса, като се обръща или пожелание се залива със соса, който се образувал по време на печене.
rozali.com
Продукти:
* Едно пиле (желателно на порции)
* една глава чесън
* 100-150 мл зехтин
* 2-3 щипки босилек
* 3-4 ч.л. горчица
* сол на вкус или "вълшебен вкус Маги"
Начин на приготвяне:
Чесънът, солта (или "вълшебния вкус") босилека, зехтина и горчицата се пасират или разбиват с кухненски робот, докато се получи хомогенна смес и с получената смес се намазва пилето. Може част от сместа да се сложи и под кожата на пилето, така то става още по-крехко.
В тавата за печене се добавя малко вода и се полива с малко растително масло.
Пече се на около 270 градуса, като се обръща или пожелание се залива със соса, който се образувал по време на печене.
rozali.com
Lindzi- SPAMMER
Re: Ястия с пилешко месо
източник
Рецепта за Пиле с топено сирене | |
Продукти: | |
1 пиле 1 топено сирене от това под формата на салам плик за печене | ) |
Начин на приготвяне: | |
Пилето се измива добре, след което на бутчетата се правят две дупки така че да може да се отлепи кожата. Предварително нарязаното топено сирене на колелца се пъхва под кожата, така че да покрие цялото пиле. Подправки на вкус. Пече се до зачервяване |
Cveti789- Модератор
Пиле за маниаци
Порции: 6-8
Необходимо време: 1 ч. и 30 мин.
Продукти:
1 пиле
3-4 с.л. масло
100 гр. наденица
200 гр. гъби
100 гр. бекон
150 гр. пушено или топено сирене
1 ч.ч. бульон
1 лимон
2-3 с.л. горчица
черен пипер
сол
Източник
Необходимо време: 1 ч. и 30 мин.
Продукти:
1 пиле
3-4 с.л. масло
100 гр. наденица
200 гр. гъби
100 гр. бекон
150 гр. пушено или топено сирене
1 ч.ч. бульон
1 лимон
2-3 с.л. горчица
черен пипер
сол
Месото се нарязва на порции и се запържва в маслото. Изсипва се в гювеча. Отгоре се нареждат наденицата, гъбите, беконът и сиренето. На места се слагат парчета масло. В разтворения бульон се изстисква лимона, разбърква се с горчицата и ястието се залива със сместа. Поръсва се с подправките. Затваря се и се пече 1 час.
Източник
Lindzi- SPAMMER
Златни пилешки бутчета
Порции: 2
Необходимо време: 50мин + 30мин. мариновка
Продукти:
2 пилешки бутчета
6 скилидки чесън
6 с.л. мед
5 с.л. коняк
1/2 връзка магданоз
2 с.л. подправка за пиле
С остър нож по повърхността на пилешките бутчета се правят резени, в които се слагат нарязаните скилидки чесън. В купа се смесват медът, конякът и подправката за пиле. Пилешките бутчета се мариноват с получената смес за около 30 минути. Маринованите бутчета се запичат 40 минути в предварително сгорещена фурна. При сервирането се поръсват със ситно нарязания магданоз.Източник
Необходимо време: 50мин + 30мин. мариновка
Продукти:
2 пилешки бутчета
6 скилидки чесън
6 с.л. мед
5 с.л. коняк
1/2 връзка магданоз
2 с.л. подправка за пиле
С остър нож по повърхността на пилешките бутчета се правят резени, в които се слагат нарязаните скилидки чесън. В купа се смесват медът, конякът и подправката за пиле. Пилешките бутчета се мариноват с получената смес за около 30 минути. Маринованите бутчета се запичат 40 минути в предварително сгорещена фурна. При сервирането се поръсват със ситно нарязания магданоз.
Lindzi- SPAMMER
Филе от пилешки гърди в було от шунка
Порции: 4
Продукти:
4 бр - филета от пилешки гърди
4 с.л - зехтин
1 ч.л - сух розмарин
сол, млян лют червен пипер
8 бр - тънко нарязана шунка
1 бр - скилидка чесън
1 бр - глава лук
3 бр - стръка целина
3 бр - моркова
2 бр - малки тиквички
2 с.л - зехтин
1 с.л - доматено пюре
1/8 л - сухо бяло вино
1 ч.л-настъргана лимонова кора
1 с.л-нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме месото в студена вода и го подсушаваме, изпържваме го до хрупкаво, изважда ме го то мазнината и поръсваме с розмарин, червен пипер и сол. Увиваме всяко филе в две резенчета шунка. Нарязваме на ситно лука и чесъна, а морковите, целината и тиквичките на ленти. Разбъркваме доматеното пюре с бялото вино.В горещо олио задушаваме лука докато стане прозрачен,добавяме чесъна и зеленчуците,запържваме ги. След това прибавяме сместа от пюрето и подправяме със сол и червен пипер. Нареждаме месото върху зеленчуците и ги задушаваме 15 мин. на слаб огън. Слагаме филето в затоплена чиния и го държим топло, към зеленчуците прибавяме лимоновата кора и магданоза, след което ги поставяме до месото и сервираме веднага.
Източник!
Продукти:
4 бр - филета от пилешки гърди
4 с.л - зехтин
1 ч.л - сух розмарин
сол, млян лют червен пипер
8 бр - тънко нарязана шунка
1 бр - скилидка чесън
1 бр - глава лук
3 бр - стръка целина
3 бр - моркова
2 бр - малки тиквички
2 с.л - зехтин
1 с.л - доматено пюре
1/8 л - сухо бяло вино
1 ч.л-настъргана лимонова кора
1 с.л-нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме месото в студена вода и го подсушаваме, изпържваме го до хрупкаво, изважда ме го то мазнината и поръсваме с розмарин, червен пипер и сол. Увиваме всяко филе в две резенчета шунка. Нарязваме на ситно лука и чесъна, а морковите, целината и тиквичките на ленти. Разбъркваме доматеното пюре с бялото вино.В горещо олио задушаваме лука докато стане прозрачен,добавяме чесъна и зеленчуците,запържваме ги. След това прибавяме сместа от пюрето и подправяме със сол и червен пипер. Нареждаме месото върху зеленчуците и ги задушаваме 15 мин. на слаб огън. Слагаме филето в затоплена чиния и го държим топло, към зеленчуците прибавяме лимоновата кора и магданоза, след което ги поставяме до месото и сервираме веднага.
Източник!
styyni- властелина на форума
Пълнена кожа от пиле
1 голямо пиле
кисели краставички 6-7 броя
пресен лук 2 стръка
пресен чесън 3 стръка
ориз 1 чаена чаша
пилешко филе 100-150 гр.
бекон 100-150 гр.
1 зеленчуков бульон
магданоз
черен пипер
червен пипер
сол на вкус
Кожата на пилето се отстранява леко с ръка без да се скъса. Месото се сварява и след това се накъсва,бульона от пилето се запазва.
За сместа: Запържва се лука, чесъна, краставичките, бекона, филето и накъсаното пилешко месо, след това се слага ориза. След около 2 минути се добавя зеленчуковия бульон червения и черния пипер и се добавят 3-4 чаши от бульона на пилето. Бърка се около 5-10 минути и накрая се слага магданоз.
Там кадето има дупка по кожата се зашива с конец,слага се в тавичка и се пълни със сместа и се зашива. Намазва се кожата с малко мазнина и червен пипер. За гарнитура може да се сложат всякакви зеленчуци или ориз по желание.
Пече се на умерена фурна около 60 минути.
кисели краставички 6-7 броя
пресен лук 2 стръка
пресен чесън 3 стръка
ориз 1 чаена чаша
пилешко филе 100-150 гр.
бекон 100-150 гр.
1 зеленчуков бульон
магданоз
черен пипер
червен пипер
сол на вкус
Кожата на пилето се отстранява леко с ръка без да се скъса. Месото се сварява и след това се накъсва,бульона от пилето се запазва.
За сместа: Запържва се лука, чесъна, краставичките, бекона, филето и накъсаното пилешко месо, след това се слага ориза. След около 2 минути се добавя зеленчуковия бульон червения и черния пипер и се добавят 3-4 чаши от бульона на пилето. Бърка се около 5-10 минути и накрая се слага магданоз.
Там кадето има дупка по кожата се зашива с конец,слага се в тавичка и се пълни със сместа и се зашива. Намазва се кожата с малко мазнина и червен пипер. За гарнитура може да се сложат всякакви зеленчуци или ориз по желание.
Пече се на умерена фурна около 60 минути.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Криле на желанието
Пилешки крилца, горчица, соев сос и мед. Измивате и подготвяте крилцата. Взимате три лъжици горчица, три лъжици соев сос и три лъжици мед. 3:3:3. Размесвате ги хубаво, докато се взаимопроникнат напълно. В най-добрия случай мажете крилцата и ги оставяте в хладилника да престоят ден (може и направо във фурната). След като ги намажете ги редите в тавичката и ги захлупвате с фолио, което се налага, заради изпичането. Когато са се сварили-опекли вдигате фолиото, за да почервенеят отгоре – меда е главния „виновник“ за това. Вадите преди кожичката да тръгне от почервеняване към овъгляване, което става за стотни от секундата.
Pippilota Mentolka
Lindzi- SPAMMER
Пиле по студентски
600гр. пилешки крилца
300гр. броколи
2 моркова
2 зелени чушки
50-100гр маслини
10 бр. гъби
половин домат
пресен копър
чесън на прах
къри
чубрица
черен пипер
сол
подправка за пиле
плик за печене
Начин на приготвяне:
Размразявате пилето,почиствате го и го овалвате в подправките. Почиствате зеленчуците и гъбите и ги подправяте по свой вкус. Разпределяте всички продукти в плика за печене, отгоре слагате 2-3 парчета домат на шайби и 15-20 маслини.
Затваряте плика и правите 1-2 малки дупки, за да диша ястието. Пече се на предварително загрята фурна на 200 градуса, за около час.
При сервиране подправете с копър.
Източник
Lindzi- SPAMMER
Пилешко, пълнено със сини сливи
Продукти за около 2-3 порции:
* 300 г сини сливи
* 60 мл коняк
* 1 глава кромид
* 2 с. л. олио
* 175 г галета
* 2 броя пилешки гърди заедно с кожата
* сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сините сливи се почистват от костилките. Нарязват се по дължина и се заливат с коняка.
Лукът се нарязва на ситно и се сотира в олиото, докато стане златист на цвят. Подправя се със сол и черен пипер и се прибавят 100 мл вода. Оставя се да заври и след това се слага галетата. Разбърква се, докато се получи омокрена, но не течна смес.
Гърдите се начукват добре и се поставят с кожата надолу. Отгоре се поръсват със сместа с галетата. Слага се по част от сливите заедно с коняка и месото внимателно се завива около нея.
Рулата се завързват с конец. Кожата се надупчва с нож на няколко места. Запичат се за 30-40 минути в загрята до 180 градуса фурна.
Преди сервиране се нарязват на шайби и може да се полеят с кафяв сос .
recepti.rozali.com
Lindzi- SPAMMER
Пилешки пържолки с ла ваш ки ри
Пилешки пържолки с ла ваш ки ри
4 пържолки-около 600 грама
4 парченца ла ваш ки ри
1 с.л.мед
1 скилидка чесън
50гр. заквасена сметана.
4 пържолки-около 600 грама
4 парченца ла ваш ки ри
1 с.л.мед
1 скилидка чесън
50гр. заквасена сметана.
В йенска тенжера се нареждат пържолките, отгоре се слагат скилидки чесън, мажат се със меда и сметаната. Подреждат се резенчета ла ваш ки ри върху тях и се оставят във хладилника за около 4 часа. После се слагат във фурната, загрява се постепенно до 200 градуса и като порозовее сиренето се вадят.
http://club.biberonbg.com
http://club.biberonbg.com
Lindzi- SPAMMER
Re: Ястия с пилешко месо
Бени, интересно изглежда това ястие, само да ми поясниш какво е това сирене ла ваш ки ри? Може ли да се замени с нещо друго по-нашенско?
maggi- Администратор
Мариновани пилешки крилца
silvenaiv- VIP- персона
Пилешки бутчета по френски
Пилешки бутчета по френски
Продукти за 4 порции:
Смесват се олио със счукан чесън, нарязани подправки, сол и смлян черен пипер.
Бутчетата се набождат на няколко места с вилица, намазват се със сместа и се оставят в захлупен съд за 24 часа.
Пекат се на скара -15 минути.
Източник
Продукти за 4 порции:
- 4 пилешки бутчета
- 1 супена лъжица ситно нарязани магданоз, копър, джоджен и прясна мащерка
- 1 чаша олио
- 1 скилидка чесън
Смесват се олио със счукан чесън, нарязани подправки, сол и смлян черен пипер.
Бутчетата се набождат на няколко места с вилица, намазват се със сместа и се оставят в захлупен съд за 24 часа.
Пекат се на скара -15 минути.
Източник
Lindzi- SPAMMER
Пилешки гърди със сметана
Продукти:
400-500 г пилешки гърди (цели или нарязани на парчета или кубчета)
1 глава кромид лук
2 моркова
2 чушки – нарязани на кръгчета
1 чаша прясно мляко
няколко лъжици заквасена сметана
3 лъжици соев сос
половин парче луканков суджук, нарязан на кръгчета
риган, естрагон, черен пипер
олио
По желание (сирена и кашкавал)
Приготвяне:
Пилешкото месо се измива и залива със соевия сос.
В тиган леко се запържват и задушават нарязаните моркови, лук и парчетата месо.
След което се допичат в тавичка като към тях се прибавя сосът от
прясно мляко и сметана. Ако желаете да стане по-гъст сложете няколко
лъжици нишесте или брашно.
Накрая се поръсва с подправките и нарязаните чушки.
Пече се на умерена фурна, а преди края на печенето се поръсва с кашкавала и топените сирена.
В тази рецепта няма нужда от сол, защото соевият сос овкусява достатъчно ястието.
Източник!
styyni- властелина на форума
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Страница 3 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|