Мама Завинаги форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Други тестени изделия

+8
blueflower
malkata_v87
mimi_dani
styyni
Lindzi
jul4e
Dani
mamazavinagi
12 posters

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Други тестени изделия Empty Други тестени изделия

Писане by mamazavinagi Чет 17 Апр 2008, 11:53

Тутманик

Необходими продукти:

3 чаени чаши брашно, 4 яйца, пакетче краве
масло или 150 гр маргарин, 1 чаена чаша кисело мляко, непълна чаена
лъжичка хлебна сода, около 200 гр сирене.

Начин на приготвяне


Разбиват се яйцата,
прибавя се киселото мляко с разтворената в него сода, разтопената
мазнина и натрошеното сирене. Към разбърканата смес постепенно се
прибавя брашното докато се получи не много гъсто тесто, което се сипва
в намазана тава и се пече при умерена температура.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Варени сусамени гевреци

Писане by Dani Пет 18 Апр 2008, 18:45

Варени сусамени гевреци

* 1 кг брашно
* щипка сол
* 1 ч.л. захар
* 1 ч.л. оцет
* 500 г кисело мляко
* щипка сода за хляб
* сусам

Брашното се пресява, като в средата се прави кладенче, слага се солта, захарта, оцетът, киселото мляко, содата и малко хладка вода и се замесва твърдо тесто. В плитък съд се слага да заври 300 мл вода. От тестото се оформят гевреци и се пускат във врящата вода за 5 мин, изваждат се с решетъчна лъжица, нареждат се в намазана с масло тава. Посипват се със сусам и се пекат до бледорозово.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Млечник

Писане by jul4e Пет 25 Апр 2008, 13:59

ето моята бабина рецепта за

Млечник

500 мл прясно мляко
2 яйца
брашно
щипка сол
1 сл олио
малко краве масло

Яйцата се разбиват заедно с млякото, солта и брашно, колкото поеме до гъста каша.В тавата(нека да е по-широка) се слага олиото и маслото, изсипва се сместа и слага в предварително загрята фурна.Пече се на около 220 -250 градуса до получаване на златиста коричка.След изваждането се поръсва със захар. Усмивка
jul4e
jul4e
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Емпанада

Писане by Lindzi Пет 23 Яну 2009, 16:48

Емпанада

Други тестени изделия 001995075
1/2 пакетче растопено масло
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 яйце
брашно (колкото поеме, да стане меко тесто)



Всичко се омесва добре и се оставя в хладилника за половин час. След
това се разточва с дебелина 1 пръст. Реже се (аз ги режа с една
купичка, на кръгчета).
Напр. ако искате да са с кайма. Каймата се запържва
предварително с подправки и се пълнят кръгчетата. Аз слагам по една
супена лъжица от сместта и загъвам тестото на полумесец. В намазнена
тавичка се пекат до зачервяване.

Да ви е сладко. Други тестени изделия Icon_lol
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Водна костенурка от тесто

Писане by Lindzi Сря 28 Яну 2009, 16:57

Водна костенурка от тесто

Как да приготвим тестото:
Разделете тестото на следните части: 1х300г, 1х75г, 1х25г, 5х50г
Други тестени изделия 1

Разточете 4-те части по 50г за 4-те крачета на костенурката. В краищата оставяйте по дебеличко тестото.
Други тестени изделия 2

Други тестени изделия 3

Парчето
от 25г разточете за опашка на костенурката, а 75 грамовото оформете
като топка половината и тънка пръчица за продължението.
Това ще е
главата. Ще ви остане едната част от 50г. От 300гр. топка оформете
тялото на костенурката като го сложите върху крачетата и опашката.
Други тестени изделия 4

Останалото парче от 50г разточете на кръг с размера на тялото и с остра чаша направете дупки.
Други тестени изделия 5

Други тестени изделия 6

Други тестени изделия 7

В главичката сложете две черни пиперчета за очи а в разреза за устата сложете малко алуминиево фолио за да не се затвори.
Други тестени изделия 8

Други тестени изделия 9

На крачетата направете по две клъцки с ножицата.
Други тестени изделия 10

Костенурката се оформя върху пергамент!

Намазва се с жълтък и се оставя да бухне малко. Пече се на 180С до готовност
Други тестени изделия 11

Ето я и готовата костенурка Други тестени изделия Grin
Други тестени изделия 12

източник:gotvetesmen.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Крокодил от тесто

Писане by Lindzi Сря 28 Яну 2009, 17:00

Крокодил от тесто

За крокито са ви необходими:
4 топки по 60 грама за краката и остатъка една голяма топка за тялото.
Други тестени изделия Kro1

Оформяте тялото като го издължавате а в края което е опашката се изтегля по на тънко.
Други тестени изделия Kro2

Крачетата изтеглете на фитил и в единия край срежете пръстчетата.
Други тестени изделия Kro3

С остър нож средете в предната част отвор за устата и пъхнете парче станиол да не слепва.
За очи сложете 2 зърна бахар или черен пипер, леко натиснете навътре.
Други тестени изделия Kro4

С остра ножица направете клъцки по цялата дължина на тялото включително и опашката за да оформите „кожата” на крокито.
Други тестени изделия Kro5

Други тестени изделия Kro6

Изпичате в нагрята до 180С фурна до златисто.
Ето и резултата:
Други тестени изделия Kro7

източник:Гответе с мен
автор:Мими
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Бързи и лесни бухти

Писане by Lindzi Чет 05 Фев 2009, 17:16

Бързи и лесни бухти

Продукти: Други тестени изделия Bulet_orange3 бр.яйца
Други тестени изделия Bulet_orange1кофичка кисело мляко
Други тестени изделия Bulet_orange1с.л.сода (бикарбонат)
Други тестени изделия Bulet_orangeбрашно, колкото поеме
Начин на приготвяне: Първо
пресяваме брашното, след това правим в средата на тавата кладенче,
добавяме яйцата и киселото мляко, като в него е разбита содата до
шупване. Месим тесто, след това оставяме тестото да почине 10 минутки.
На дървен плот поръсваме с брашно и с помощта на точилка разточваме
тестото, режем с нож на ромбоиди и пържим в силно нагорещено олио, но
непременно в по - дълбок съд, за да се надуят бухтите.

Източник:За дома


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:14; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Виенски кифли

Писане by Lindzi Чет 05 Фев 2009, 17:17

Виенски кифли

Продукти: Други тестени изделия Bulet_orange5 виенски кифли
Други тестени изделия Bulet_orange150 гр. сирене
Други тестени изделия Bulet_orange75 гр. краве масло
Други тестени изделия Bulet_orange
Начин на приготвяне: Виенските кифли се разрязват по дължина на две части. Всяка част се намазва с масло.
Сиренето се натрошава или нарязва и се притиска върху маслото. Кифлите
се поставят в гореща фурна с намазаната част нагоре и се запичат за
кратко време.

Източник: За дома


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:16; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Бухти с извара

Писане by Lindzi Пет 06 Фев 2009, 09:08

Бухти с извара

Продукти: Други тестени изделия Bulet_orange200 - 250 гр.извара
Други тестени изделия Bulet_orange3 - 4 яйца
Други тестени изделия Bulet_orange1 ч.чаша брашно
Други тестени изделия Bulet_orange1 ч.л.сода
Други тестени изделия Bulet_orangeолио за пържене
Начин на приготвяне: Содата се разбива с изварата, прибавят се яйцата и брашното и сместа се бие с миксер.
олиото се сгрява на силен огън.
С чаена лъжичка, натопена в горещата мазнина, се загребва от тестото и се пърже в дълбок тиган.
Съвет на готвача: Не трябва да се загребва по много тесто, защото бухтичките увеличават размера си 2 -3 пъти.

Източник: За дома
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Солен кекс

Писане by styyni Сря 27 Май 2009, 16:34

Продукти:

5 яйца
1 ч.л. сол
1-1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
2-3 ч.ч. брашно (да се получи гъсто като каша тесто)
1/3 ч.ч. мазнина (олио, разтопено масло или маргарин)

150гр. шунка (мек колбас) на кубчета
150гр. кашкавал на кубчета (натрошено сирене)
150гр. гъби (леко се сваряват или задушават; 2-3 мин. в микровълнова; може и от буркан)
няколко кисели краставички - на кубчета
маслинки - нарязани,
червена чушка или камба на кубчета
черен пипер, мое и др.подправки по избор

За плънката всеки слага по избор и на око

Всичко се смесва: яйцата, млякото, солта и олиото, към тях се добавя 2 ч.ч.брашно примесено с бакпулвера. Слагат се и останалите продукти и се добавя брашно, ако е необходимо!

Кекса се пече в обикновена форма или обикновена тавичка.
Фурната се затопля предварително силно и когато се постави вътре кекса се намаля на 180-200'.

Добър апетит Бени Razz
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Re: Други тестени изделия

Писане by Lindzi Сря 27 Май 2009, 16:57

Други тестени изделия 869204
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Рецепта за солени макарони на фурна

Писане by styyni Вто 09 Юни 2009, 15:01

Солени макарони на фурна

Продукти:

1 пакет макарони по избор
300 гр сирене
300 гр шунка или пресен салам
5 яйца
2 к.ч. прясно мляко
250 гр кашкавал
1 ч.ч. кетчуп
чубрица
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:

Макароните се сваряват, отцеждат и се слагат в тавичка, добавя се настърганото сирене, нарязаната шунка, чубрицата, черния пипер, кетчуп на вкус, сол и се разбърква. Залива се с със смес от разбитите яйца и мляко и се наръсва със настъргания кашкавал. Поставя се в предварително загрята фурна на 180 градуса, пече се до зачервяване на кашкавала.

www.vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Рецепта за Сладки макарони на фурна

Писане by styyni Вто 09 Юни 2009, 15:04

Сладки макарони на фурна


Продукти:

1/2 пакет макарони
1 л. прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
5 яйца
1-2 ванилии
100 г масло (олио,зехтин)


Начин на приготвяне:

Макароните се сваряват и отцеждат, поставят се в тавичка да се охладят. Яйцата се разбиват със захарта и се добавя млякото, бърка се докато захарта се стопи, изсипва се върху макароните и се разбърква, маслото се нарязва на ситно и се поръсва отгоре. Пече се на 180 градуса до зачервяване.

www.Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Солен кекс със спанак

Писане by styyni Нед 14 Юни 2009, 23:23

Продукти:
4 яйца
3 ч. чаши брашно
1 кофичка кисело мляко
200 гр. сирене
500 гр. спанак (коприва, лапад)
1/2 ч.чаша олио
1 ч.л. сода бикарбонат
няколко стръка джоджен

Начин на приготвяне:
Спанакът (копривата, лападът) се попарва. Изцежда се от водата и се задушава в малко олио. Отделно се разбъркват яйцата, киселото мляко и останалите продукти. Прибавя се спанакът (копривата, лападът). Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава. Пече се при 200-250 градуса.Пожелание може да се добавят маслини и шунка нарязана на дребни кубчета.
Страхотен е Евала
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Питка"СЛЪНЦЕ"

Писане by Гост Сря 17 Юни 2009, 09:09

2яйца: 2с.л.захар:1с.л.сол:1с.л.оцет:1кубче мая:500мл.хладка вода или прясно мляко:брашно колкото поеме.От изброените продукти се замесва тесто и се оставя да постои10 мин.Разделя се на 3 части.Всяка част се замесва леко и се оставя да втаса.Разточват се дебели кори,които се намазват с масло а може и да се натроши сирене.Корите се поставят една върху друга и се нарязват на 12 равни триъгълни парчета ,като торта.Парчетата се навиват като кифлички.Така готовите парчета се нареждат в подмазана тепсия и втасва отново.Изпича се ,а малко преди да е напълно готова,се намазва с жълтък и по желание се поръсва със сусам или мак.Доизпича се.

Други тестени изделия Picture036hep


Последната промяна е направена от natali29 на Сря 17 Юни 2009, 19:04; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Re: Други тестени изделия

Писане by mimi_dani Пет 19 Юни 2009, 14:53

Кифлички със сирене и яйца

Продукти:
3 яйца
килограм брашно
чаена чаша кисело мляко
120 грама олио
равна лъжица сода бикарбонат
100 грама сирене
1 лъжичка сол

Приготвяне:
Замесва се тесто с брашното, 1 яйце, содата, разтворена в киселото мляко, солта и олиото. Тестото трябва да бъде меко. Разточва се на лист с дебелина 1 см и се нарязва на квадрати. В единия край се слага плънка от 1 яйце и сиренето. Навива се във формата на кифличката. Отгоре се намазват с третото яйце и се пекат в умерена фурна.


az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Испански макарони

Писане by Lindzi Сря 08 Юли 2009, 12:41

Други тестени изделия Thumb_1246725041

1/2 пак. макарони
1 лук
250 г. кайма
200 г. доматен сос


Начин на приготвяне:

Запържваме ситно нарязания лук, добавяме каймата и тя да се запържи и накрая изсипваме доматения сос. Всичко това се вари под капак на бавен огън. След като се сгъсти малко доматения сос, всичко това се изсипва в предварително сварените макарони. В всяка порция отгоре се настъргва кашкавал и се поръсва с малко риган.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Зелник

Писане by styyni Вто 14 Юли 2009, 22:07

Продукти:

1 пакет кори за баница
100гр пушено месо
1 парче сръбска наденица
250гр пилешко месо
праз
черен пипер
червен пипер
сол
чубрица
1 пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Праза се нарязва на ситно. Пушеното месо и сръбската наденица се нарязват на малки парченца. Пилешкото месо се сварява ако не е и се накъсва на парченца. Праза се запържва в олиото. Прибавят се сръбската н-ца, пилешкото месо, пушеното месо и подправките. След като праза омекне се маха от огъня. В дъното на на маслена тава се слагат 2 листа от корите, плънката се изсипва в средата и се покрива с 2 листа от корите. Останалите листи от корите се намасляват, поръсват се със сирене и се навиват като за вита баница. С всеки навит лист се обикаля около плънката покрита с кора. Поръсва се с олио и се запича в загрята фурна.

www.Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Милинка

Писане by Lindzi Сря 29 Юли 2009, 13:13

Други тестени изделия Thumb_1248619710

Бъркано тесто:
1 компотен буркан брашно
1 чаена чаша вода
кубче мая /колкото орех/
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол /равна/

Плънка:
200 гр сирене
3 яйца
3 супени лъжици кисело мляко
шепа маргарин


Начин на приготвяне:

Маята се размива във водата, прибавят се останалите продукти за тестото, разбъркват се добре с дървена лъжица и всичко това се оставя да втаса в дълбок съд. Готовото тесто се разстила в намазана с олио голяма тава и върху него се нахвърля на купчинки предварително разбърканата плънка, приготвена от сиренето, яйцата и киселото мляко, а върху нея се нареждат парченца от маргарина. Милинката се поставя да се пече в гореща фурна, а в последствие градусите се намаляват и печенето продължава докато горната част придобие златист цвят.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Пита тип "Бутер"

Писане by Lindzi Сря 29 Юли 2009, 13:14

Други тестени изделия Thumb_1248619821

мая, колкото кибритена кутийка
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица олио

няколко капки оцет

2 яйца
1 чаена чаша прясно мляко
вода
маргарин /по възможност “Белла” за готвене и пържене/
брашно /до получаване на средно меко тесто за пита/


Начин на приготвяне:

Разбърква се смес от мая, сол, олио, захар, оцет и яйца. Оставя се да втаса. Омесва се с брашното и се разделя на три питки, които се разточват последователно, намазват се с маргарина и се налагат една върху друга. Навиват се на руло, нарязват се на парчета и се нареждат едно до друго в тава на разстояние като пънчета. Питата се маже с олио, остава се да втаса като увеличи обемът си двойно. Пече се в умерена фурна до получаване на приятен загар.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Кренвиршки

Писане by malkata_v87 Пон 10 Авг 2009, 21:30

1кг брашно
1 с.л сол ,чубрица
1 с.л захар
3 бр. яйца
3 с.л кисело мляко
10 бр.кренвирша
1 ч.ч прясно мляко
мая
Яйцата се разбиват .Прибавяме солта,захарта и киселото мляко.Разбърква се добре.Разтваряме маята в 1/2 ч.ч хладка вода.Изсипваме я при сместа с яйцата.Добавяме прясното мляко и се разбърква.Всичко прибавяме към брашното и месим.От тестото правим топки,разточваме на ленти около 2 пръста широки.Режем кренвиршите наполовина и навиваме около кренвирша.Печем в предварително загрята умерена фурна.
Други тестени изделия P1008092016.th
malkata_v87
malkata_v87
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Лучник

Писане by styyni Чет 03 Сеп 2009, 14:39

Продукти:

За тестото:

¾ кг брашно
1 чаена чаша хладка вода
мая, колкото кибритена кутийка
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар

За плънката:


Около 10 средно големи глави кромид лук
2- 3 пресни или сухи чушки
червен пипер
чер пипер
чубрица
джоджен
копър
магданоз
сол


Начин на приготвяне:

Замесете тесто като за пита, разделете го на 5 топки, като едната от тях да е по- голяма. Оставете ги да втасат. Намажете си ръцете обилно с олио и започнете да разстилате най-голямата топка върху наблажнена повърхност, след което я поставете в намазана с олио тава така, че краищата на тестото да излезнат извън тавата /с тях накрая ще загърнете лучника/. Поставете част от плънката, която сте приготвили от нарязаните и изпържени кромид и чушки и омесени с подправките, накълцани на ситно. Разстелете хубаво плънката и повторете същото със следващите разтеглени /не разточени/ топки тесто. След като поставите петата кора, хванете краищата на първата и загърнете лучника. Намажете го с олио, надупчете го на няколко места с вилица и го сложете да се пече в умерена фурна, докато хване загар.
След като го извадите готов, веднага го намажете отново с олио и го завийте, за да поеме мазнината.

Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Кренвиршена запеканка в блажна тестена лапа

Писане by styyni Чет 03 Сеп 2009, 15:20


Продукти:


Кренвирши
1 чаена чаша олио

За тестото:

3/4 кг брашно
мая, колкото кибрит
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица оцет
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици олио
1 чаена чаша хладка вода
/ако е необходимо се добавя още брашно/


Начин на приготвяне:


Замесва се тесто като за пита, остава се да втаса, след което се прибира в хладилник. Важно условие е да престои в него не по- малко от 5- 6 часа, след което се изважда, разточва се на много тънка кора така, както е студено и се нарязва на ивици.
Кренвиршите се разрязват по дължина на две и всяко едно парче се дели на още 2/един кренвирш е за 4 запеканки/. Вземате една лента от тестото и парче от кренвирша и го навивате като за балатонка. Поставяте ги една до друга в обилно намазана с олио тава. Отгоре ги намазвате обилно с олио и ги слагате да се пекат в нагорещена фурна.
Запеканките стават много тънки, блажни и хрупкави.

Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Момински кукли за Лазаровден

Писане by Lindzi Пон 07 Сеп 2009, 11:50

Други тестени изделия Thumb_1251304116

брашно за получаване на средно меко тесто
мая колкото кибрит, размита във вода
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица оцет
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица захар


Начин на приготвяне:

Омесете тестото и го оставете да втаса. Разточете го на кора и нарежете на ленти. Вземете всяка една лента , по намачкайте я и я усучете така, както е на снимката. Намажете „куклите” с олио, оставете ги отново да втасат и изпечете в на маслена тава.

Бележки:

Такива кукли се дават по на момиченцата, които идват да поздравявят по домовете за здраве на Лазаровден.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Re: Други тестени изделия

Писане by blueflower Пон 21 Сеп 2009, 13:24

Ето рецептата на соления кейк, или както аз го наричам мързелива или бъркана баница! Други тестени изделия 999340

5 яйца
1 кисело мляко
3/4 чаена чаша олио
1 чаена лъжичка/равна/ сода за хляб, или 1 бакпулвер
2 1/2 чаени чаши брашно
350-400 гр. сирене

Всичко се смесва и разбива добре, след което се изсипва в намаслена тавичка. Отгоре се нареждат 7-8 бучици масло и се рече на 200 градуса до покафеняване. Добър апетит!
blueflower
blueflower
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия Empty Re: Други тестени изделия

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите