В кухнята с Маги!
+8
ssoonniiaa
Lindzi
ddonna
silvenaiv
petia_18
Dani
teqnstal
maggi
12 posters
Страница 3 от 4
Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Салата с ориз, печени чушки и риган
* 1 ч.ч. сварен ориз, овкусен със сол
* 2 бр. печени чушки
* 1/2 малка глава нарязан на ситно лук
* нарязани на ситно 5-6 маслини без костилки
* 2-3 щипки риган
Чушките се обелват, нарязват на ситно и се слагат в купа. Добавят се ориза, маслините, лука и се овкусява със сол, зехтин и ригана. Всичко се обърква и се срвира в салатена чиния, украсена и оформена по желание.
Идеята ми дойде от блога на Танита.
Идеята ми дойде от блога на Танита.
maggi- Администратор
Италианска "сватбена" супа - Мinestra maritata
Продукти:
За топчетата:
* 250 г телешка кайма
* 2 с.л. галета
* 1 бр. яйце
* по 1/2 ч.л. риган, босилек, сол и черен пипер
За супата:
* 2 с.л. зехтин
* 2 бр. моркови
* 1 глава лук
* 3 скилидки чесън
* 2 ч.ч. спанак
* 2 с.л. нарязан на ситно пресен босилек
* 5 ч.ч. вода или пилешки или телешки бульон
* 1/2 ч.ч. ориз
* сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Всички продукти за топчетата се омесват добре и се оформят малки топчета.
В голяма тенджера се изсипват зехтина, лука и морковите, нарязани на ситно. Прибавят се няколко лъжици вода и се задушава на слаб огън, около 10 минути или докато омекнат зеленчуците. Слага се накълцаните скилидки чесън и се задушава за още 1-2 минути. Долива се водата (бульона) и се оставя да заври. Прибавят се топчетата и ориза. Вари се около 15 минути. Добавят се нарязаният на ивици спанак и босилекът и се вари още 3-4 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.
В голяма тенджера се изсипват зехтина, лука и морковите, нарязани на ситно. Прибавят се няколко лъжици вода и се задушава на слаб огън, около 10 минути или докато омекнат зеленчуците. Слага се накълцаните скилидки чесън и се задушава за още 1-2 минути. Долива се водата (бульона) и се оставя да заври. Прибавят се топчетата и ориза. Вари се около 15 минути. Добавят се нарязаният на ивици спанак и босилекът и се вари още 3-4 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.
Малко уточнение - не си мислете, че тази супа се сервира специално на сватби в Италия. Името идва от превода от италиански на английски (Italian wedding soup). Оригиналното име на италиански "minestra maritata" означава, че месото и зелените зеленчуци вървят много добре заедно, т.е. "сватбата" е между телешкото и спанака в случая.
Източник: tanitaang.blogspot
Източник: tanitaang.blogspot
maggi- Администратор
Салата Снежанка с броколи
Продукти:
* 200г броколи
* 400г цедено мляко
* пресен копър
* сол на вкус
* 2-3сл зехтин
* 2 скилидки пресован чесън
* 2-3сл смлени орехи
Начин на приготвяне:
Броколите се сваряват в подсолена вода за 5 минути и се отцеждат. Охлаждат се и се нарязват, слагат се в купа и се смесват заедно с млякото и подправките. Обърква се добре и се изсипва в салатена чиния, отгоре се поръсва с орехите и се украсява по желание.
maggi- Администратор
Салата Айсберг плюс
Необходими продукти:
* 1/2 бр. салата Айсберг
* 3 стръка пресен лук
* 1 бр. краставица
* 2 бр. домати
* 160 г филе риба тон от консерва
* 2 бр. сварени яйца
* маслини
* сол
* зехтин
* лимонов сок или оцет
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се измиват и отцеждат. Салатата се накъсва на парчета, а лукът, краставицата, доматите и яйцата се нарязват на парчета, филето се разделя на малки парчета. По желание се добавя нарязан на ситно пресен магданоз. Прибавят се маслините и всичко се обърква леко. Разпределя в салатени чинии и се овкусява с подправките. Продуктите може да се редят направо в чиниите, вместо да се смесват и объркват.
maggi- Администратор
Кюфтенца с картофи на фурна
* 500 г кайма, омесена с желаните подправки
* 700 г картофи
* 2 глави лук
* 4-5 с.л. зехтин
* 1 ч.л. червен пипер
* 1 ч.л. копър
* щипка черен пипер
* сол
От овкусената кайма се приготвят малки кюфтенца. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в зехтина за 4-5 минути. Картофите се нарязват на лентички като за пържене и се изсипват в тавичка. Прибавят се задушения лук, червения, черния пипер и копъра. Сместа се обърква хубаво, долива се 150 мл топла вода, оформят се вдлъбнатини и в тях се нареждат кюфтенцата.
Ястието се пече за начало на 200 С и като заври се намалява на 180 С, като тавата е на най-ниско ниво.
maggi- Администратор
Съботна закуска
* стар хляб или питки
* 1 бр. кренвирш или друг колбас
* 3 бр. яйца
* 100 г сирене
* 200 г кисело мляко
* 1 ч.л. сода
* маргарин
* чубрица
* сол
В намаслена тава се нареждат филиите хляб, ако са питки се разполовяват, и се намазват се с маргарина. Отгоре се нарежда нарязаният на дребно кренвирш. Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко, натрошеното сирене и содата, овкусява се със сол и се изсипва върху хляба. Поръсва се с малко чубрица и се пече на 180 С до зачервяване.
maggi- Администратор
Салата Президент
* 1 бр. зелена салатa
* 1 бр. картоф
* 1 бр. домат
* 1 бр. краставица
* 1 бр. яйце
* 1 малка глава лук или стрък пресен
* 3 с.л. сладка царевица
* 80 мл майонеза
* 2 с.л. кисело мляко
* 1 ч.л. счукан чесън
* 1 ч.л. нарязан пресен копър
* сол
В средата на продълговато плато се слага нарязаната салата, върху нея се слага нарязания на малки кубчета сварен картоф. Краставицата се нарязва на колелца и се нарежда около салатата. Твърдо свареното яйце се нарязва на кръгчета, които се нареждат върху краставицата. Лукът се нарязва на кръгчета и се разстила върху картофа, а отгоре - домата, нарязан на малки кубчета. Посипва се с царевица. Прави се сос от майонезата, киселото мляко, чесъна, солта и копъра. Полива се на ивички върху зеленчуците.
maggi- Администратор
Мусака с кайма и макарони или Пастицио
* 500 г кайма
* 500 г макарони
* 1 глава кромид лук
* 1 бр. морков
* 2 бр. домати
* 4 бр. яйца
* 400 г кисело мляко
* 1 ч.л. сода
* целина
* риган
* черен пипер
Макароните се сваряват в подсолена вода. Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушават, добавя се каймата. Като се отстранят от огъня се слагат настърганите домати, целината, ригана и черният пипер. В намаслена тава се изсипват половината макарони, отгоре се разстила плънката и накрая – останалите макарони. Залива се с разбитите яйца с кисело мляко и сода и се запича до златисто.
maggi- Администратор
Гювеч със заешко месо и дроб
Продукти:
* 1/2 бр. заек
* 500 г заешки дроб
* 200 г гъби печурки
* 5-6 бр. картофи
* 3-4 глави лук
* стрък целина
* 2 с.л. червен пипер
* 1 ч.л. черен пипер
* 1 ч.л. чубрица
* 1/3 ч.ч. мазнина
* 2-3 с.л. брашно
За маринатата:
* 1 глава лук
* 5-6 скилидки чесън
* 4-5 с.л. соев сос
* 10 зърна черен пипер
* 1 дафинов лист
* 1 стрък девесил
* сока на 1/2 лимон
* 1 стрък целина
Месото се нарязва на порции и се слага в маринатата за около 12 часа. След това се потапя в смес от 4-5 с.л. олио, червен пипер, чубрица, сол и малко вода. Върху него се слагат нарязаните на филийки и посолени гъби, поръсва се с малко млян черен пипер и нарязаната на ситно целина. Отгоре се нареждат нарязаните на едри кръгчета картофи и след това лук. Дробът се потапя в същата смес като месото, овалва се в брашно и се слага най-отгоре. В съдът от сместа се наливат около 2 ч.ч. вода (да се изплакне) и се излива в гювеча. Поръсва се с мазнината и се захлупва с капак. Пече се 2 часа на 200 С. За гарнитура се към всяка порция се слага топка сварен ориз.
maggi- Администратор
Лятна яхния от чушки
* 5-6 бр. печени чушки
* 2 глави лук
* 1 бр. морков
* 1 бр. голям домат
* сирене
* 2 ч.л. червен пипер
* сол
* щипка чубрица
* пресни магданоз и целина
* 2 с.л. брашно
Лукът, нарязан на полумесеци и морковът - на дребно, се задушават до омекване с 2-3 с.л. мазнина, червения пипер и малко вода. Добавя се настъргания домат, подправките и се посолява. След около 15-20 минути се долива приблизително 1 л вода, оставя се да поври и след това се добавя размитото с малко вода брашно. Слагат се и обелените печени чушки и ястието се отнема от огъня. При сервиране върху всяка порция се натрошава сирене.
maggi- Администратор
Език с домати и зелен лук
* 3 бр. свински или телешки език
* 6-7 стръка зелен лук
* 1 бр. морков
* 3 бр. домати или 400 г от консерва
* 1 стрък целина
* 2 с.л. вегета или подправки по избор
* 2 ч.л. червен пипер
* 4-5 с.л. олио
* 1 дафинов лист
* 1 глава лук
* 2 с.л. брашно
* сол
* 5-6 зърна черен пипер
Езиците се сваряват със малко сол, черен пипер, дафинов лист и срязаната на две глава лук, за около час и половина - два часа. Изваждат се и се нарязват на филийки. В отделна тенджера се сипва олиото, червения пипер, нарязаните зелен лук и морков. Долива се част от бульона, в който са врели езиците, и се добавя домата. След като омекнат се прибавят останалите продукти. Накрая се сгъстява с размитото с вода брашно. Сервира се с 2-3 лъжици картофено пюре или задушен ориз.
maggi- Администратор
Пълнен заек
* 1 бр. заек
* 125 г масло
* 1 глава лук
* 1 и 1/2 ч.ч. ориз
* черен пипер
* сол
* 1 ч.л. джоджен
* 1 кг картофи
* 1 ч.ч. бяло вино
В половината масло се запържват ситно нарязаните вътрешни органи на заека (черен дроб, бъбречета, сърце) и лука. Прибавят се добре измития ориз, черният пипер и джодженът. Залива се с 1 ч.ч. вода и се оставя на слаб огън за 10-15 минути да се изпари водата. С тази плънка се пълни леко посоления заек и се зашива коремната стена. Поставя се в пръстен гювеч, намазва се с масло и червен пипер, залива се с бялото вино и 2 ч.ч. вода. Покрива се с капак и се пече във фурна на около 200 С за 2 часа. Картофите се нарязват на едро и се поставят около заека, а върху тях се нарязва останалото масло, и се допича още 30 минути.
Източник: Веселият готвач
maggi- Администратор
Сладкиш с боровинки
* 1чч брашно
* 2 яйца
* 1/2чч захар
* 1/2 бакпулвер
* 1/2чч прясно мляко
* 1кч олио
* Ванилия
* 1кч боровинки от сладко
* 1 опаковка Цитрусова глазура на д-р Йоткер
* Кокосови стрърготини
Смесват се брашното със захарта, бакпулвера и ванилията. Отделно се разбиват яйцата, после се добавя прясното мляко и олиото и се изливат при сухите съставки, като се разбъкват. Сместта се изсипва в тавичка с пекарска хартия на дъното и размери 18х18см, слагат се и боровинките. Пече се в загрята фурна на 170 С за около 20 минити, като се проверява с клечка. След като се охлади се обръща в голяма чиния и се намазва с глазурата, приготвена както е указано на опаковката/към нея добавих 2сл сладко от боровинки, може и топинг/. Отгоре се поръсва с кокосови стърготини.
maggi- Администратор
Шарена салата с кус-кус
* 250 г кус-кус
* 5 бр. кисели краставички
* 2 бр. моркови
* 1 бр. сварено яйце
* 300 г царевица от консерва
* 200 г майонеза
* лимонов сок
* зехтин
* черен пипер
* пресен магданоз
* сол
Кус-кусът се слага в тенджера със зехтин и се запържва до златисто - така не се слепва. Добавя се гореща вода и се оставя да се свари кус-куса/аз обаче си го сварих в гореща вода както е указано на опаковката/. Когато е готов се отцежда, добавят се останалите продукти, нарязани на кубчета. Подправя се с лимонов сок, малко черен пипер, сол и майонезата, разбърква се добре и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Източник: Веселият готвач
maggi- Администратор
Охлювчета от бутер тесто със сирене
От сиренето, млякото, едно яйце и 1 бр. белтък (жълтъка остава за намазване) се забърква пълнежа. Разстила се тестото и сместа се разпределя равномерно върху него. Навива се на руло и с остър нож се реже на охлюви.
Намазват се със жълтъка и се пекат в силно загрята фурна.
maggi- Администратор
Шоколадов сладкиш с майонеза
Не съм сигурна от къде е тръгнала рецептата, но аз ви предлагам тази от сайта Веселия готвач.
Ето и продуктите:
* 200 г майонеза
* 2 ч.ч. брашно
* 1 ч.ч. захар
* 5 с.л. какао
* 10 г бакпулвер/1 пакетче/
За глазурата:
* 200 г шоколад
* 100 г масло/аз използвах течна сметана/
Начин на приготвяне:
* 200 г майонеза
* 2 ч.ч. брашно
* 1 ч.ч. захар
* 5 с.л. какао
* 10 г бакпулвер/1 пакетче/
За глазурата:
* 200 г шоколад
* 100 г масло/аз използвах течна сметана/
Начин на приготвяне:
Брашното, захарта, какаото и бакпулвера се смесват в купа. Прибавят се майонезата и 200 мл вода. Разбърква се с лъжица, а не с миксер. Намазва се тавичка (размер не по-малко от 25 см в диаметър) с олио и се поръсва с брашно. Изсипва се тестото и се изравнява с лъжица.
Пече се 25-30 минути на 180 С, като се проверява за готовност с клечка. Глазурата се разтопява на водна баня. Когато сладкишът се охлади, се намазва с глазурата и отгоре може да се украси по избор - кокосови стърготини, смлени орехи, захарни пръчици.
Пече се 25-30 минути на 180 С, като се проверява за готовност с клечка. Глазурата се разтопява на водна баня. Когато сладкишът се охлади, се намазва с глазурата и отгоре може да се украси по избор - кокосови стърготини, смлени орехи, захарни пръчици.
maggi- Администратор
Re: В кухнята с Маги!
Аз го пробвах, стана фантастичен и малко сладък, защото прибавих още захар. мммм, ще се повтори....искам още рецепти да гледам
Lindzi- SPAMMER
Ягодов пай
Бени, то не е точно торта, а по-скоро пай, но го украсих като торта . Ето рецептата:
Продукти
За блата:
2 яйца
1чч захар, но може и още 1/2 да се добави
2чч брашно
100 кисело мляко
60-70мл олио
бакпулвер
1чч ягоди - почистени и намачкани
За крема:
200мл течна сладкарска сметана
5-6 намачкани ягоди /добавете захар, че на мен не ми беше сладко/
За украса:
ягоди, нарязани на четвъртинки, и още цели; шоколадов топинг
Начин на приготвяне:
Продукти
За блата:
2 яйца
1чч захар, но може и още 1/2 да се добави
2чч брашно
100 кисело мляко
60-70мл олио
бакпулвер
1чч ягоди - почистени и намачкани
За крема:
200мл течна сладкарска сметана
5-6 намачкани ягоди /добавете захар, че на мен не ми беше сладко/
За украса:
ягоди, нарязани на четвъртинки, и още цели; шоколадов топинг
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и към тях постепенно се добавят олиото, млякото, намачканите ягоди и се разбива с миксер. Към сместа се добавя брашното, смесено с бакпулвера, и се смесва с лъжица, а после се разбива с миксер за около 5 минути. Изсипва се в намазнена и набрашнена тава с диаметър см и се пече в загрята фурна на 180С за 30 минути/проверява се с клечка за готовност/. След изстиване се сиропира с компот или друг сок /желатено да е ягодов/.
Сметаната се разбива със захарта и ягодите и се намазва блата. Украсява се по фантазия с ягодите и топинга. Може да се използват и шоколадови пръчици, настърган шоколад или счукани ядки.
Сметаната се разбива със захарта и ягодите и се намазва блата. Украсява се по фантазия с ягодите и топинга. Може да се използват и шоколадови пръчици, настърган шоколад или счукани ядки.
maggi- Администратор
Салата със зеле, домат, морков и краставица
Продукти:
* 1/2 бр. зелка
* 2 бр. домати
* 1 бр. краставица
* 1 бр. морков
* магданоз
* копър
* маслини за украса
* сол
* олио
* оцет
Приготвяне:
Зелето се нарязва на ивички и се претрива със сол. Добавят се настъргания морков и нарязаните на кубчета домати и краставици. Магданоза и копъра се нарязват на ситно и се слагат към зеленчуците. Овкусява се със олиото и оцета и се разбърква. Изсипва се в салатени чинии и се украсява с малини.
maggi- Администратор
Салата Свежест
1/2 глава китайско зеле
300 г меко сирене тип Дунавия
1 бр. прясна краставица
200 г заквасена сметана (или цедено кисело мляко)
1 с.л. зехтин
сол
Зелето се нарязва на ивици, сиренето - на кубчета, а краставицата на тънки резени. Добавят се сметаната и зехтина и всичко се обърква добре. Ако има нужда се посолява. Изсипва се в салатена купа или дълбока чиния. Количеството на продуктите може да се променя.
Видях рецептата ТУК и много ми допадна!Опитайте и вие
maggi- Администратор
Телешки кюфтенца с грах и картофи
500 г телешка кайма, овкусена по желание
2 бр. картофи
500 г консервиран грах
1 глава лук
1 бр. морков
2 бр. домати или 1 ч.ч. от консерва
2-3 с.л. брашно
сол, 2 ч.л. червен пипер
чубрица, целина
От каймата се приготвят кюфтенца с големината на голям орех, нареждат се в тава, налива се малко вода и се пекат до готовност. Нарязаните лук и морков се задушават в малко мазнина и вода. След като омекнат, се добавят червения пипер, настъргания домат и се доливат 3-4 чаши вода. После се прибавят нарязаните на кубчета картофи и подправките, а след това и граха. Брашното се размива с малко вода и се изсипва с разбъркване. Към вече готовото ястие се прибавят кюфтенцата, без много да се бъркат, защото телешката кайма е по-ронлива. Поръсва се с нарязан магданоз.
maggi- Администратор
Торта Ала Вероника
Основната идея за тортата взех от ТУК
Ето продуктите, които използвах:
За блата - 4 яйца, 1чч захар, 1чч брашно, 1 бакпулвер и ванилия.
За крема - 500мл течна сладкарска сметана, 3-4сл течен шоколад, 1 пакетче крема сирене/125гр/, 4-5сл пудра захар
Разбих яйцата с миксер, добавих захарта и продължих да разбивам около 5 минути. После сипвах брашното/смесено с бакпулвера и ванилията/ по малко, като разбърквах с лъжица. докато се получи гладка хомогенна смес. Изсипах в намаслена и набрашнена тава, и пекох в загрята фурна на 160-170С на средна скара, около 30 минути - проверявам винаги с клечка за готовност.
След като изстина го разрязах надлъжно на две. Първия блат сиропирах с посладено топло мляко, намазах с крем, наредих кръгчета банани, и пак намазах с крем.
Отгоре сложих другия блат, сиропирах го също с мляко и с останалия крем намазах цялата торта. Украсих я с захарни пръчици и шоколадов топинг, но може да се настърже шоколад или да се поръси с ядки.
Да ви е сладко!
Ето продуктите, които използвах:
За блата - 4 яйца, 1чч захар, 1чч брашно, 1 бакпулвер и ванилия.
За крема - 500мл течна сладкарска сметана, 3-4сл течен шоколад, 1 пакетче крема сирене/125гр/, 4-5сл пудра захар
Разбих яйцата с миксер, добавих захарта и продължих да разбивам около 5 минути. После сипвах брашното/смесено с бакпулвера и ванилията/ по малко, като разбърквах с лъжица. докато се получи гладка хомогенна смес. Изсипах в намаслена и набрашнена тава, и пекох в загрята фурна на 160-170С на средна скара, около 30 минути - проверявам винаги с клечка за готовност.
След като изстина го разрязах надлъжно на две. Първия блат сиропирах с посладено топло мляко, намазах с крем, наредих кръгчета банани, и пак намазах с крем.
Отгоре сложих другия блат, сиропирах го също с мляко и с останалия крем намазах цялата торта. Украсих я с захарни пръчици и шоколадов топинг, но може да се настърже шоколад или да се поръси с ядки.
Да ви е сладко!
maggi- Администратор
Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Страница 3 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|