Мама Завинаги форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ястия с риба и морски продукти

+2
Lindzi
Dani
6 posters

Страница 1 от 3 1, 2, 3  Next

Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Ястия с риба и морски продукти

Писане by Dani Чет 17 Апр 2008, 02:06

Пълнен шаран

Продукти:
2 глави кромид лук
200 мл олио
100 мл ориз
2 с л галета
3 с л орехи орехи
десетина стафиди
1 ч л червен пипер
щипка канела
1/2 ч л захар
смлян черен пипер
сол
1,5 - 2 кг шаран

Приготвяне:

• Почистеният шаран се измива добре, посолява се и се оставя един-два часа.
• През това време се задушава нарязаният лук в олиото.
• Прибавя се оризът и се задушава отново 15-20 минути.
• Добавя се галетата, орехите, стафидите, канелата, смленият черен и червен пипер и 1 с л вода.
• Сместа се разбърква добре.
• Шаранът се напълва с така приготвената смес, зашива се.
• Поставя се върху скара или пръчки в тава за печене.
• Полива се с олио и размито в малко вода доматено пюре.
• Поръсва се със смлян черен пипер и брашно.
• В тавата се доливат 400 мл топла вода.
• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С, покрито с фолио 30 минути.
• Фолиото се маха и се запича още 10-15 минути.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Задушена риба със зеленчуци

Писане by Dani Пет 18 Апр 2008, 18:52

Задушена риба със зеленчуци

* 1 кг риба
* 2-3 бр. (150 г) моркови
* 2-3 бр. (150 г) домати
* 10-12 бр. (1 кг) картофи
* 1 глава (50 г) кромид лук
* 1/2 глава (50 г) целина
* 1/2 ч.ч. (100 мл) растителна мазнина
* 1 с.л. (10 мл) оцет
* магданоз
* черен пипер
* дафинов лист
* сол

В съд, намазан с мазнина, се нарежда рибата, почистена измита и нарязана на порции. Отгоре се поставят предварително задушените в част от мазнината ситно нарязани моркови, лук и целина. Поръсват се със ситно нарязан магданоз и се покриват с нарязаните на дребно домати. Прибавят се подправките, растителното масло, оцетът и сол на вкус. Ястието се задушава на слаб огън около половин час. Поднася се със сварените картофи.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Печена риба с босилек, моцарела и домати

Писане by Dani Пон 12 Май 2008, 18:59

Печена риба с босилек, моцарела и домати




Ястия с риба и морски продукти 976_2710

Продукти:


2 (по 225 г) филета треска
зехтин
морска сол
2 шепи коктейлни домати
шепа пресен босилек

200 г Моцарела Буфало
шепа настърган Пармезан


Приготвяне


• Фурната се загрява на 220 С.
• Тава за печене се намаслява със зехтин и се нареждат филетата риба.
• Напръскват със зехтин, посоляват се и се подправят със смлян черен пипер.
• Отгоре се нареждат доматите, босилек и нарязана на тънки филии Моцарела.
• Поръсват се с настъргания Пармезан и се напръскват със зехтин.
• Пекат се 15-20 минути или докато кашкавалът придобие златист цвят.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Кюфтета от паламуд . Пикантна риба на фурна с майонеза

Писане by Dani Вто 13 Май 2008, 00:44

Кюфтета от паламуд

Продукти за 4 порции:
1 кг риба; 2-3 филии хляб; черен пипер; сол; 2 яйца; 150 г масло; 100 г брашно; 1 връзка магданоз; 1 малка глава лук; за салатата: домати; краставици; сирене

Начин на приготвяне:
Хлябът се накисва във вода, след това се отцежда и се слага в купа. Рибата се обезкостява и се смила с пасатор . Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Смляната риба се прехвърля в купата при хляба. Добавят се нарязаните наситно лук и магданоз. Слагат се яйцата и сместа се омесва добре. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се пържат .

***

Пикантна риба на фурна с майонеза


ПРОДУКТИ:
бяла риба или платика
домашно приготвена или готова майонеза
олио за подмазване на тавата
сол
черен пипер
копър


ПРИГОТВЯНЕ:
Дъното на тавата намазваме със съвсем малко олио. Разстиламе една част от майонезата и поставяме предварително натритата с подправки риба. Покриваме с останалата част от майонезата и печем на умерена фурна около 20-25мин.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Пъстърва със сирене и копър

Писане by Lindzi Вто 10 Юни 2008, 17:23

Пъстърва със сирене и копър


По 1 пъстърва на човек. Обработва се само със сол и черен пипер. Вътре в корема се пълни със натрошено сирене - да не е много солено, ситно нарязан копър, черен пипер. Завива се във фолио намазано с малко олио или зехтин.

източник:Тук
автор: Бъни


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:31; мнението е било променяно общо 2 пъти
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty РАЦИТЕ

Писане by Lindzi Пет 03 Окт 2008, 12:54

Пияни щипки

8 бр. раци, 150 гр лимони, 200 гр чушки, 100 гр моркови, 150 мл бира, 10 гр сол

Раците се измиват и почистват. В съд се налива 1 л вода, долива се бирата и се слага да заври.
Добавят се нарязаните на ситно чушки и морковите и се посолява.
Като заври бульонът, се слагат раците, които се варят до почервеняване.
След като се сварят, се прецеждат и се сервират топли с чаша студена бира!

Razz Razz


Раци с мастика

до 10 бр раци, , 2 л вода, 2 с. л. сол, 1 равна с. л. захар, няколко дръжки от копър и ракиена чаша мастика

Раците се измиват добре. Във водата се слагат солта, захарта и копърът и когато заври в нея се пускат раците. Трябва напълно да са покрити с вода. Варят се 20 мин. Малко пр. да се свалят от котлона, се добавя мастиката, за да поемат от нея.

Razz Razz Razz

Пълнени раци

12 едри рака, 3 с.л. олио, 4 глави лук нарязани на ситно, 1/2 ч.ч. ориз, червен и чер пипер, магданоз

Раците се заливат със студена и солена вода. Варят се до почервеняване.
Отделно се прави плънката: В олио се запържва лукът и се поръсва с червен пипер. Маха се от огъня и се прибавя оризът, черния пипер и магданозът. Малките крачета на рачетата се очистват и се оставят само пипалата с щипките. Внимателно се повдига черупката на гърба и се пълни с плънката. Раците се нареждат в тавичка, поръсват се с нарязан магданоз и се заливат с вода - да ги покрие. Пекат се в умерена фурна, докато се дръпне всичката вода.

(от в. "24 часа Неделя" - 10 август 08)
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Раците

Писане by Lindzi Пет 03 Окт 2008, 13:18

Раци с вино - 1-ва част

10 бр раци среден размер, 50 гр зехтин, 1 ч.ч. бяло вино, 1/2 връзка зелен лук, маргарин - за намазване, босилек, 2 бр лимон, 2-3 филийки хляб, сол и черен пипер на вкус

Раците се слагат във вряща подсолена вода и се варят до зачервяване. В дълбок тиган се загрява зехтинът и се нареждат раците. Захлупват се и се задушават за ок. 5 мин, като от време на време се обръщат, за да поемат зехтина.
Прибавят се бялото вино, пресният лук и босилек, щипка сол и се задушавт още 5-6 мин, докато половината вино се изпари.
Препичат се филийките на фурна или тостер и се намазват с маргарин. Поръсват се с босилек и малко сол и се нарязват на квадратчета. Поставят се в чинията за сервиране и отгоре се нареждат раците. Заливат се с останалия сос и сока от един лимон, поръсват се с чер пипер.

Razz Razz

Раци с вино - 2-ра част

1 кг раци, 100 мл вино, 1 люта чушка счукана на ситно, джинджифил и сол

Раците се измиват. В дълбока тенджера се приготвя сос от 1 л вода, лютивата чушка и солта. Течността се кипва, след това се оставя да изстине. Добавят се виното и джинджифилът. Раците се заливат с тази смес, тенджерата се захлупва плътно и така се оставят да киснат в нея 3-4 дена. След което могат да се поднесат.

Razz Razz Razz

Рибарска чорба по свищовски

4 вида риби - сом, бяла риба, мряна и шаран; 1 лъжица тарама хайвер, 4-5 опашки от раци, 3 ср големи домата, 3 моркова, 1 глава целина или 5-6 стръка; 1 люта чушка, 1 глава лук, 1 връзка магданоз, 1 връзка девисил, 1 ч.л. червен пипер, чер пипер на зърна, дафинов лист, 2-3 щипки мащерка, естрагон и сол

4-те вида риби се сваряват в подсолена вода, колкото да ги покрие. Обикн. се вземат главите на рибите, срязани зад предните перки, както и опашките. Към тях се слага цяла обелената глава лук и 10-на зърна чер пипер.
Като се свари, рибата се изважда и обезкостява. В получения бульон се пускат морковите, целиата, нарязани на малки кубчета. Като омекнат, се добавя половината магданоз, нарязан на ситно, естрагонът, мащерката, 2/3 от нарязания девисил, червеният пипер и дафиновият лист.
Оставя се да поври около 10-на минути на слаб огън и се добавят лютата чушка и трите домата, настъргани на ренде.
Тарама хайверът се размива отделно във вода, така че зърната да се отделят едно от друго, и се добавя в чорбата. Сварените предварително опашки от раци се почистват и задено с месото се връщат в бульона.
Тогава се прибавя останалата част от нарязаните на ситно магданоз и девисил. След като кипне, чорбата се сваля от огъня и се оставя да поизстине. Поднася се хладка, за да се усети букетът от аромати.

(източник - 24 часа)
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Пълнена скумрия

Писане by mamazavinagi Пон 13 Окт 2008, 14:38

Пълнена скумрия

Необходими продукти: за 1 порция - 1 скумрия, 1 с.л. олио, половин малка глава
лук, 1 малко морковче, парче керевиз /целина/, половин домат, 1 малка зелена чушка, черен пипер, сол, магданоз.

Начин на приготвяне:
Изчистваме добре зеленчуците, измиваме и нарязваме на ситно. Задушаваме
ги докато омекнат заедно с подправките - накрая прибавяме магданоза,
черния пипер и солта. Суровите почистени скумрии се напълват с тази
плънка, като внимаваме да не излезе от коремчетата им. Напълнените
скумрии се пекат на скара, която предварително сме загрели до
зачервяване. Накрая скумриите подреждаме в плато и ги поднасяме с
гарнитури.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Кюфтета от риба

Писане by mamazavinagi Пон 13 Окт 2008, 14:39

Кюфтета от риба

Необходими продукти:
200 г бяла риба, 3-4 картофа, 1 яйце, 1 с.л. галета, 1 с.л. масло, 1 връзка магданоз, черен пипер и сол.

Начин на приготвяне:
Бялата риба се
сварява, обезкостява и смачква. Прибавя се пюре от картофите, 1 яйце, 1
с.л. галета,.1 с.л. масло, 1 връзка магданоз, черен пипер и сол на
вкус. Омесва се добре и се оформят кюфтета. Овалват се в брашно и се
пържат в сгорещено олио.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Стек от жълтопереста риба тон

Писане by Lindzi Вто 20 Яну 2009, 14:36

Стек от жълтопереста риба тон
(рецепта Камелия Тодорова)

стек от риба тон
лайм
чери домати
черни маслини без костилки
чесън
орехи
каперси
зехтин
черен балсамико

Стекът се изпича в тиган без мазнина, но предварително рибата е потопена в смес от зехтин, сол и едро смлян чер пипер. На всяка страна от филето й трябват около 2-3 мин. на среден огън. След като се изпече, рибата се сервира в чиния, в която предварително са разбъркани останалите продукти.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Пастет от треска

Писане by Lindzi Вто 03 Фев 2009, 11:08

Пастет от треска


500 гр. треска (за 4 човека)
прясно мляко
зехтин
кладница (трюфели или др. по избор)


Нарежете рибата на парчета и ги сварете в чиста вода. След като водата заври, извадете парчетата риба от водата и ги отцедете. Махнете кожата и рибнити кости на треската, ако има, и счукайте месото, така че да го направите на пастет (паста).

Поставете счуканото месо в тенджера, добавете малко зехтин и сложете да се вари на тих огън, като разбърквате с дървена лъжица, докато се получи гъста и хомогенна каша. По време на тази операция добавяйте от време на време по няколко капки горещо мляко, за да избегнете залепването на рибата за тенджерата.

Поръсете рибата с един накълцан на дребно трюфел (или кладница), добавете една лъжица прясна сметана, като не спирате да бъркате. След като придобие кремообразен вид, ястието е готово за сервиране.

* Трябва постоянно да се бърка това ядене, иначе ще загори!!!



Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Калкан огретен. Калкан със сос от вино. Калкан със сос Бешамел. Калкан със сос Субиз

Писане by Lindzi Вто 03 Фев 2009, 12:57

КАЛКАН ОГРЕТЕН

калкан,
масло или олио
чер пипер
магданоз
сол
лук
галета

Почистете и измийте един малък калкан. Намажете с олио (масло) една тава, сложете сол,черен пипер и финно накълцан магданоз и поставете калкана в тавата, като бялата му страна гледа нагоре.

Добавете на рибата още сол, черен пипер, магданоз и накълцан лук, както и на места малки парчета масло. Изсипете една чаша бяло вино и сложете калкана да се пече на слаба фурна, като го поливате от време на време. След 20 минути покрийте калкана с галета и усилете фурната, докато рибата се покрие със златиста коричка, след което го сервирайте в тавата, в която сте го изпекли.


КАЛКАН СЪС СОС ОТ ВИНО

калкан, масло, бульон

за соса Бордлез:
Нарежете на ситно 4 лука ,поставете ги в една тенджера заедно с мащерка, дафинов лист, сол, черен пипер, магданоз, една голяма лъжица горчица и една чаша бяло (или червено) вино. Оставете да ври на слаб огън до сваряване на лука. Прецедете соса и го оставете да се претопли на водна баня до момента на сервиране.


Сгответе калкана на фурна, като използвате едно голямо колкото яйце парче масло, полейте го с половин чаша горещ бульон. Когато е готов, го покрийте със сос Бордлез (Bordelaise) и го сервирайте.


КАЛКАН със сос Бешамел

калкан, масло, бульон

сос бешамел:

Разтопете едно голямо колкото яйце парче масло, след което поставете една лъжица брашно, и изпържете сместа, така че да придобие леко ръждив цвят. Прибавете една чаша топло мляко и разбърквайте, докато сосът се сгъсти. Сол и черен пипер се слагат накрая.


Изпечете калкана с голямо колкото яйце парче масло, като го полеете с малко горещ бульон. Покрийте го със сос Бешамел, като сложите в него няколко гъби, оставете го още 10 минути във фурната и го сервирайте.


КАЛКАН А ЛА СУБИЗ


калкан, масло

сос Субиз:
Обелете и нарежете на много тънки кръгчета 7 или 8 големи глави лук; след това ги запържете в тигана, като използвате голямо парче масло, докато добият жълт цвят. Поръсете ги с брашно. Разбъркайте с дървена лъжица, прибавете една чаша вода, сол и черен пипер. Оставете да се вари 20 минути.

сос Бяло масло:
Разтопете прясно масло на слаб огън (по 40 грама на човек); когато е добре разтопено, отдръпнете го от огъня и прибавете накълцан магданоз, лимонен сок, сол, черен пипер, разбъркайте добре и го сервирайте.

Сложете филе калкан да се изпече със сос "Бяло масло", след което го сервирайте заедно със сос "Субиз".


Последната промяна е направена от beni_vasi на Вто 03 Фев 2009, 13:36; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Барбут по Нормандски

Писане by Lindzi Вто 03 Фев 2009, 13:35

БАРБУТ ПО НОРМАНДСКИ

барбут, масло, вода, гъби, сос бешамел и галета


Почистете добре един малък барбут, отрежете плавателните мехури и го сложете в една тава, като добавите 60 гр. масло и половин чаша вода. Оставете го да се пече на слаба фурна 15 минути, след което наредете около рибата ивица гъби, наразяни на кръгчета и потопени в масло, покрийте със сос Бешамел,а след това с галета и оставете да се запече до покриване със златиста коричка.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Пъстърва на тиган

Писане by Lindzi Пет 06 Фев 2009, 09:40

Пъстърва на тиган

Ястия с риба и морски продукти F_60136187

Продукти: Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1/2 ч.чаша брашно
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange2 с.л.сушен магданоз
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1 ч.л.чесън на прах
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1 ч.л.счукан лук ( по възможност сушен)
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1 ч.л.сушен босилек
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1/2 ч.л.сол
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1/4 ч.л.лимонена кора
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1/4 ч.л.черен пипер
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orangeщипка лют червен пипер
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1 с.л.масло или олио
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange4 филета от пъстърва
Начин на приготвяне: Смесете сушените съставки в голяма найлонова торба.
Поставете вътре рибата и я оваляйте добре в подправките.
Сгорещете мазнината в тиган. Пържете овкусената риба за около 6 минути от всяка страна, докато започне да се къса с вилица.

Напитката е добре охладено бяло вино.

източник:За дома
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Панирани калмари. Пикантни пипала от калмари на тиган. Калмари с пълнеж на скара. Вечеря "Бродуей".

Писане by Lindzi Пет 06 Фев 2009, 11:24

Панирани калмари

Почистваме калмарите, нарязваме ги на ивици и слагаме в млякото за около 3 часа.
В дълбок съд, слагаме брашното,1 лъжица мазнина, сол и 100гр вода.
Размесваме добре, докато се получи хомогенна смес. Калмарите се слагат
в тестото, след, което се пържат в много гореща мазнина до получаване
на златиста коричка.
Сервират се топли с нарязан на парчета лимон.
Много добро мезе са за бира и бяло вино.

Пикантни пипала от калмари на тиган

Пипалата се почистват и се нарязват. След това се слагат в тиган на
котлона. Хвърля се всичката вода която пускат до като не остане сух
тигана. Сипва се олио и се пържат. Когато са готови олиото се хвърля,
сипва се соев сос, счукан чесън и малко чили.
Сервират се топли.

Калмари с пълнеж на скара


Почистват се, измиват се и се обелват, калмарите се посоляват. В тялото
се поставя бучка прясно или 1 к.л. растително масло и резен кашкавал.
Пекат се на намазана скара, равномерно, от всички страни, като се мажат
с мазнина. Сервират се с резен лимон.

Вечеря "Бродуей"


Сваряваме, но не преваряваме макароните според указанието на опаковката. Изплакваме ги с гореща вода и оставяме настрани.
В тиган с 1-2 с. л. леко сгорещен зехтин пържим опашките от лобстер
приблизително по 3 мин от всяка стряна. Изваждаме ги. На тяхно място
слагаме големите миди \"Шел\" ;-) и ги пържим по4ти по 2 мин от всяка
страна. Изваждаме ги. На тяхно място слагаме кралските скариди и ги
пържим по 1 мин от всяка страна. Изваждаме ги.
Добавяме о6те 1-2 с. л. зехтин и слагаме лука, чесъна, черните миди и
дребните миди и бъркаме непрекъснато около 3 мин. Заливаме ги с виното
и след като заври, варим само 1 мин. Махаме всички миди, които не са се
отворили. Сега добавяме доматите, босилека, ореганото, сол, черен
пипер, пилешкия бульон, калмарите и по-рано приготвените други морски
продукти и задушаваме на мнооого тих огън 4 мин.
Тогава добавяме макароните, разбъркваме, така че макароните да се
покрият със соса много добре и поръсваме с настърганото сирене.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Хрупкава бяла риба на фурна

Писане by Lindzi Пет 06 Фев 2009, 15:15

Хрупкава бяла риба на фурна

Продукти: Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange6 филета бяла риба
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange3/4 ч.чаша галета
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1 с.л.сос Уорчестър
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1 с.л.лимонов сок
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1/2 ч.чаша масло или маргарин, разтопени
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1 ч.л.дижонска горчица
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1/4 ч.л.сол
Ястия с риба и морски продукти Bulet_orange1/4 ч.л.черен пипер
Начин на приготвяне: Поръсете дъното на намазнена тавичка с галета.
Подредете отгоре филетата.
Смесете останалите продукти и изсипете върху рибата.
Печете на 220 градуса за около 20 – 30 мин.
Украсете с пресен магданоз.

Питие: бяло вино

източник:За дома
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty "Печена риба в хартия"

Писане by Lindzi Пон 09 Мар 2009, 11:52

Необходими продукти:
2 риби (бяла, скумрия)
2 домата
1 лимон
1/2 пакетче масло
1ч.ч. вода
копър, магданоз, чер. пипер, сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистената и измита риба се посолява добре отвътре и отвън. Лимонът
се обелва и се нарязва на ситно. Към него се прибавят, също нарязани на
ситно домати, магданоз и копър. Към така получилата се смес се добавя
половината масло и чер.пипер. С нея се пълнят коремчетата на рибите. С
останалото масло се намазват рибите отвън и се завиват в пергаментова
хартия. Добре завитите пакетчета се нареждат в тавичка и се заливат с
водата. Пекът се на умерана фурна за около час. Сервира се с подходяща
за сезона салата и напитка.

Източник: Тук


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:36; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Руло от риба

Писане by Lindzi Пон 09 Мар 2009, 11:52

Необходими продукти за рецептата:
1. 750гр. рибно филе
2. 200гр. говеждо месо
3. 1 голяма глава лук
4. 2 яйца
5. 150гр. бял хляб
6. 1 супена лъжица горчица
7. сол
8. черен пипер или къри
9. 50гр. сланина
10. червен пипер

Начин на приготвяне на рецептата руло от риба:

Рибното филе и месото се смилат на кайма и се смесват с нарязан лук,
яйцата, накиснатия хляб, горчица, сол и червен пипер. Половината маса
се поставя в намазана продълговата форма. Нарязаната на ситно сланина
се запържва и се нарежда върху сместа. Отгоре се поставя другата
половина. Пече се около 50мин. в гореща фурна. Вместо сланина може да
се използва свърдо сварени яйца, сварени моркови или колбас. Плънката
може да се направи по подобие на тази за рецепта за руло-стефани.

Източник: Тук


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:36; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Лятна риба

Писане by Lindzi Пон 09 Мар 2009, 15:05

Необходими продукти за рецептата:
1. 500гр.рибно филе
2. 1 лимон
3. сол
4. 2 с.л. олио
5. 2 с.л. майонеза
6. 1 кофичка кисело мляко
7. 2 с.л. пресни подправки
8. 1 зелена салата (маруля0
9. 2 твърдо сварени яйца
10. 3 домата и 1 чушка
Начин на приготвяне на рецептата:
Рибното филе се накъсва на парчета, подкиселява се, посолява се и се
поставя в горещо олио, като се задушава с капак. Майонезата, киселото
мляко, лимоновият сок и подправките се смесват. Върху зелената салата
се поставят изстиналите парчета рибно филе и се поливат със соса.
Гарнират се с яйца и домати на резенчета и нарязани на чушки на кръгчета.

Източник: Тук
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Бяла риба в доматен сос

Писане by Lindzi Чет 09 Апр 2009, 15:51

парчета филе от риба (от по 250 г)
1 консерва цели домати
3 глави лук
2 моркова
3 скилидки чесън
100 мл олио
2 суп. л. каперси
6 кисели краставички
зелени перца лук
сол и черен пипер

Приготвяне:

Доматите се отцеждат добре, разполовяват се, почистват се от семките и се нарязват на дребно.
Лукът и чесънът – на ситно, морковите – на кубчета.
Олиото се нагрява в глинена тенджера и нарязаните зеленчуци се задушават. Добавят се доматите.
Зеленчуците се посоляват и се оставят да се задушават на бавен огън около 20 мин, като от време на време се разбъркват.
Отстраняват се кожата и централната кост на парчетата риба и те се добавят към зеленчуците.
Тенджерата се захлупва и задушаването продължава още 6 – 8 мин.
Киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета.
Зелените перца лук се измиват, отцеждат се, подсушават се добре и се нарязват на ситно.
Киселите краставички, каперсите и лукът се добавят в тенджерата.
Рибните филета се сервират горещи, полети с пикантния сос.

Източник: az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Бяла риба със спанак

Писане by Lindzi Чет 09 Апр 2009, 15:52

Продукти:
1 кг бяла риба
1 кг спанак
1 глава лук
2 скилидки чесън
масло
олио
галета
сол

Начин на приготвяне:

Почистете добре рибата, след което я сложете да се свари в подсолена вода. След като се свари я почистете от кожата и костите и накъсайте на дребни парченца. Спанакът се сварява също в подсолена вода.
В няколко лъжици олио задушете ситно нарязания лук и когато се зачерви, добавете към него оцедения и нарязан спанак, чесъна и малко вода и го оставете да поври няколко минути. В намаслена тава се редят ред спанак, ред риба, най-отгоре се реди спанак. Ястието се поръсва с галета и малко олио и се пече в умерена фурна.

Източник: az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Риба на фурна

Писане by Lindzi Чет 09 Апр 2009, 15:54

Продукти:

800 г филе от прясна или замразена риба
сока от 1 лимон
сол
черен пипер

за пълнежа:

1 супена лъжица олио
1 глава кромид лук
500 г печурки
2 домата
сол
черен пипер
мащерка
2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
100 г бяло вино
100 г пилешки бульон “Галина Бланка” от кубче

Приготвяне:

Разстиламе филето. Ако е замразено, оставяме го да се размрази.
Разрязваме филетата по дължина на две. Поръсваме с лимоновия сок, солта и черния пипер. Оставяме филетата да се мариноват.

Запържваме нарязания лук в олиото. Добавяме гъбите, а след тях обелените и нарязани на дребно домати. Слагаме сол, черен пипер и мащерка на вкус. Оставяме леко да се сгъсти. Заедно с магданоза
разстиламе пълнежа върху филетата, които след това навиваме и поставяме в тавичката. Добавяме бялото вино и бульона, покриваме с фолио и печем 30 мин на фурна при 180 градуса. Сервираме със зелена салата.

Източник: az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Филе от бяла риба с бял сос

Писане by Lindzi Чет 09 Апр 2009, 15:56

Продукти за 2 порции:

около 260-300 г филе от бяла риба
сметана
1 суп. лъж. масло
1 чаша бяло вино
сол и черен пипер на вкус
масло
копър
сок от 1/2 лимон

За гарнитурата:


2-3 картофа (за предпочитане пресни картофки)
2-3 моркова
1 тиквичка

Приготвяне:

Добре е рибата да се купи на парчета или да се нареже на порции.

В тенджера се поставя цедка за варене на пара, 1 чаша вода и парчетата риба след кипването на водата. Оставя се да ври на парата около 20 минути. По желание за вкус във водата може да се постави малко розмарин или 3-4 зърна бахар.

В тиган се подготвя сосът – загрява се маслото, бялото вино, сметаната, разбъркват се добре и се добавя сол и черен пипер на вкус. Бърка се до леко сгъстяване – около 5-8 минути на умерен котлон. По желание се добавя сок от 1/2 лимон.

Зеленчуците се почистват добре и цели или на едри парчета се сваряват също на пара.

В порцията се поставят първо зеленчуците, по средата рибата, залива се със соса и се поръсва със ситно нарязан копър.

Източник: az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Лаврак с бяло вино

Писане by Lindzi Чет 09 Апр 2009, 15:58

1 кг филе от лаврак
200 г масло
1 глава лук
3-4 моркова
стрък керевиз
сол
черен пипер
200 г бяло вино
50 г брашно
300 г картофи
300 г гъби печурки
магданоз

Филетата се нарязват. Тенджерата се намазва с масло. В нея се слагат нарязаният лук, морковите, нарязани на кръгчета и керевизът на филийки.
Филетата, посолени и поръсени с черен пипер, се нареждат върху зеленчука, заливат се с бяло вино и 1 ч.ч. вода, захлупват се с капак и се поставят във фурната да се варят на слаб огън около 20 минути.
Приготвя се сос бешамел. Филетата, наредени на чинията, се поливат с приготвения сос и се гарнират с изпържени дребни пресни картофи, сварени и глазирани с масло, с моркови на колелца и с пресни гъби на филийки. Отгоре се поръсва ситно нарязан магданоз. Сервира се топло.

Източник: az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Бяла риба пане

Писане by Lindzi Чет 09 Апр 2009, 16:13

за 4 порции

4 броя (около 800 гр) филе (бяла риба, хек или мерлуза)
черен пипер
сол
брашно за паниране
2 яйца
олио за пържене

Рибните филета се посоляват и поръсват с черен пипер. Престояват около час в хладилник, панират се в брашно и разбито яйце и се изпържват от двете страни в добре нагрятата мазнина. Подреждат се
парчетата панирана риба, украсява се с лимон и се поднасят.

Източник: az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Ястия с риба и морски продукти Empty Re: Ястия с риба и морски продукти

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 3 1, 2, 3  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите