Ястия с риба и морски продукти
+2
Lindzi
Dani
6 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Сьомга със сладък сос и вино
250 г сьомга филе
50 г сушени кайсии
1/2 ч.ч. бяло вино
2 с.л. зехтин
1 стрък зелен лук
1 с.л. печен сусам
1/2ч.л. джинджифил
Източник: az-jenata.com
50 г сушени кайсии
1/2 ч.ч. бяло вино
2 с.л. зехтин
1 стрък зелен лук
1 с.л. печен сусам
1/2ч.л. джинджифил
Нарежете лука на ситно, кайсиите – на кубчета. Заделете част от тях за гарниране. Задушете лука в половината зехтин с бялото вино, кайсиите и джинджифила. След 2-3 мин. махнете от огъня. Залейте филетата с получената марината. Оставете 2 часа в хладилник.
Задушете сьомгата в останалия зехтин. Добавете малко вода и сол. Задушете за 15 мин.
Сервирайте ястието топло с кайсии и препечен сусам.
Задушете сьомгата в останалия зехтин. Добавете малко вода и сол. Задушете за 15 мин.
Сервирайте ястието топло с кайсии и препечен сусам.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Сьомга с босилек, лимон и козе сирене
Продукти: (за 4 порции)
1/2 ч. неутрално бяло вино
1/2 нарязан на ситно пресен босилек
1 глава лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1/4 ч. ч. сметана
60 г меко козе сирене, не особено ароматно
1 ч. л-ка лимонена кора, нарязана на ситно
4 филета от сьомга, с кожата, дебели около 2-3 см.
сол, пипер
1 с. л-ца зехтин
Начин на приготвяне:
Източник: az-jenata.com
1/2 ч. неутрално бяло вино
1/2 нарязан на ситно пресен босилек
1 глава лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1/4 ч. ч. сметана
60 г меко козе сирене, не особено ароматно
1 ч. л-ка лимонена кора, нарязана на ситно
4 филета от сьомга, с кожата, дебели около 2-3 см.
сол, пипер
1 с. л-ца зехтин
Начин на приготвяне:
Смесете лука, чесъна, виното и 2/3 от босилека в малка тенджера.
След завирането на сместта, намалете огъня и оставете на тих огън за около 8 минути. Прецедете течността и прехвърлете в друга тенджера.
Добавете останалия босилек, сметаната, козето сирене и лимонената кора и бъркайте с тел или вилица, докато се получи хомогенна смес.
Подгрейте грил-тигана или грила.
Поръсете филетата от сьомга равномерно със солта и пипера. Поръсете със зехтина и поставете в тигана/на грила с кожата надолу.
Изпържете/печете на грила от двете страни за 3 до 5 минути, като обръщате рибата внимателно. Отстранете кожата. Поставете в чинията и залейте със соса непосредствено преди сервирането.
Сомелиерско предложение: кристално свеж совиньон блан.
След завирането на сместта, намалете огъня и оставете на тих огън за около 8 минути. Прецедете течността и прехвърлете в друга тенджера.
Добавете останалия босилек, сметаната, козето сирене и лимонената кора и бъркайте с тел или вилица, докато се получи хомогенна смес.
Подгрейте грил-тигана или грила.
Поръсете филетата от сьомга равномерно със солта и пипера. Поръсете със зехтина и поставете в тигана/на грила с кожата надолу.
Изпържете/печете на грила от двете страни за 3 до 5 минути, като обръщате рибата внимателно. Отстранете кожата. Поставете в чинията и залейте със соса непосредствено преди сервирането.
Сомелиерско предложение: кристално свеж совиньон блан.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Сьомга в сметанов сос
Продукти за 4 порции:
4 парчета почистено филе от сьомга
1 кофичка сметана
зехтин
лимон
сол
черен пипер
копър
Приготвяне:
Източник: az-jenata.com
4 парчета почистено филе от сьомга
1 кофичка сметана
зехтин
лимон
сол
черен пипер
копър
Приготвяне:
Загрейте тигана и сложете 2-3 лъжици зехтин. Нарежете рибата и поставете в нагорещената мазнина. Обръщайте с вилица (внимателно, за да не се разпадне рибата на парченца) до запържване от всички страни. Добавете сметаната и оставете на слаб огън за още 5-6 минути. Преди сваляне от котлона подправете с лимонов сок, копър, черен пипер и сол на вкус.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Скумрия върху сол
Почистете рибата. Вземете тавичка и насипете на дъното един пръст сол. Разчекнете рибата отгоре и поръсете с оцет или лимон. Запечете за около 25-30 мин на умерена фурна. Когато месото стане със златист цвят, поръсете с черен пипер и копър.
Поднесете с картофена салата и добре охладено бяло вино.
Поднесете с картофена салата и добре охладено бяло вино.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Шаран пълнен с орехи
Продукти:
голям шаран около 1-1/2 кг
1 кг лук
олио
1 ч. л. червен пипер
малко канела
1/2 ч. л. черен пипер
1-1/2 ч. ч едро счукани орехи
ситно нарязан магданоз
няколко лимонени резенчета
1 с. л. доматена салца
Приготвяне:
Източник: az-jenata.com
голям шаран около 1-1/2 кг
1 кг лук
олио
1 ч. л. червен пипер
малко канела
1/2 ч. л. черен пипер
1-1/2 ч. ч едро счукани орехи
ситно нарязан магданоз
няколко лимонени резенчета
1 с. л. доматена салца
Приготвяне:
Измийте и почистете шарана. Нарежете лука на филийки и го запържете в олиото. Посолете го и прибавете червения и черния пипер, канелата, орехите и магданоза. Разбъркайте сместа и с част от нея напълнете шарана. Останалата смес изсипете в продълговата тавичка и отгоре сложете напълнения шаран с 2-3 л. олио. Налейте половин чаша вода, в която сте размили 1 л. доматена салца и печете в умерена фурна около 40 мин. Украсете с лимона.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Рибни гювечета
Продукти:
1 глава кромид лук
50 г маргарин
20 г брашно
250 мл прясно мляко
сол, черен пипер
лимонов сок, щипка захар
4 твърдо сварени яйца
2 консерви риба в доматен сос
100 г топено или пушено сирене
Приготвяне:
Източник: az-jenata.com
1 глава кромид лук
50 г маргарин
20 г брашно
250 мл прясно мляко
сол, черен пипер
лимонов сок, щипка захар
4 твърдо сварени яйца
2 консерви риба в доматен сос
100 г топено или пушено сирене
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маргарина, поръсва се с брашното и се залива с млякото. Вари се на тих огън, като непрекъснато се разбърква до получаването на гладък сос. Подправя се със сол, черен пипер, лимонов сок на вкус и щипка захар. Прибавят се яйцата, нарязани на четвъртинки и консервите риба. Добавя се нарязаното на кубчета или настъргано на едро ренде сирене. Така получената смес се разпределя в гювечета и се запича във фурната до златисто.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Бирен шаран
Продукти:
около 2 кг шаран
2 глави лук
половин глава целина
60 мл олио
5 суп. лъж. галета
черен пипер
дафинов лист
2 бутилки бира
Приготвяне:
Източник: az-jenata.com
около 2 кг шаран
2 глави лук
половин глава целина
60 мл олио
5 суп. лъж. галета
черен пипер
дафинов лист
2 бутилки бира
Приготвяне:
Шаранът се изчиства, нарязва се на порции и се измива добре. В подходящ дълбок и огнеупорен съд се запържват в мазнината нарязаният на кръгчета лук и нарязаната на ситно целина. Поръсват се с галетата. Парчетата шаран се подреждат върху сместа и се подправят с черния пипер и дафиновия лист. Залива се с бирата и се загрява до завиране. Вари се на слаб огън около 20-25 минути. Парчетата шаран се изваждат и се подреждат в затоплена чиния. Сосът се пасира или претрива през цедка и с него се залива шаранът. Сервира се с парченца лимон.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Скумрия с гарнитурка
Продукти:
2-3 скумрии, нарязани на парчета и посолени
2-3 моркова – настъргани
2-3 домата нарязани на едро
1 връзка лук
2-3 картофа, нарязани на тънки филийки
2-3 скилидки чесън на парченца
магданоз (по желание)
Приготвяне:
Източник: az-jenata.com
2-3 скумрии, нарязани на парчета и посолени
2-3 моркова – настъргани
2-3 домата нарязани на едро
1 връзка лук
2-3 картофа, нарязани на тънки филийки
2-3 скилидки чесън на парченца
магданоз (по желание)
Приготвяне:
В тавичката намазана с мазнина, се слагат зеленчуците – разбъркани добре. Отгоре се поставя рибата, полива се леко с мазнина, добавя се 1 чаша топла вода. Пече се 40 мин. на умерена фурна.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Бяла риба във фолио на фурна
Продукти: парче филе от бяла риба, 2 с.л. зехтин, 2 резена лимон (но без кората), 2 дафинови листа, сол.
Източник: az-jenata.com
Филето се посолява от двете страни. Дафиновите листа се счупват на две и се пъхат в четири прореза във филето. То се поставя върху по-голямо парче фолио, полива се със зехтина и се слага и лимонът. Завива се така, че краят на фолиото да е отгоре, за да не изтече сокът. Слага се в тавичка и се пече в загрята фурна за около 20 мин. Много подходяща гарнитура е зелена салата.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Пъстърва с печурки
Продукти:
4 пъстърви (по около 300 г)
200 г гъби
половин пакетче краве масло
1 ч. ч. бяло вино
магданоз
черен пипер
сол
Приготвяне:
Източник: az-jenata.com
4 пъстърви (по около 300 г)
200 г гъби
половин пакетче краве масло
1 ч. ч. бяло вино
магданоз
черен пипер
сол
Приготвяне:
Измитите и отцедени риби поръсваме със сол и черен пипер. Нареждаме ги в намазана с масло тавичка. Около тях слагаме печурките, нарязани на ивички, поръсваме с магданоз, заливаме с виното и разтопеното масло. Печем 20-30 минути.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Пъстърва във фолио
Пъстърва - 4бр Зехтин - 50гр. Заквасена сметана - 200гр. Бланширани филирирани бадеми - 200гр Сол Черен пипер | |
Намазваме парче алуминиево фолио с зехтин за да не залепне рибата. Осоляваме всяка риба отвътре и отвън. Поръсваме черен пипер. Вътре в рибата вкарваме бадемите и заквасената сметана. Увиваме старателно рибата с фолиото. Печем в тавичка във фурната или директно на скарата или барбекюто за 20 минути. За гарнитура - задушени зеленчуци. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Скумрия в хартия
Продукти:
4 скумрии
1/2 пак. краве масло
4 лимона
1 ч. л. семе от копър
2 дафинови листа
2 глави лук
магданоз, мащерка, черен пипер, сол
Приготвяне:
www.az-jenata.com
4 скумрии
1/2 пак. краве масло
4 лимона
1 ч. л. семе от копър
2 дафинови листа
2 глави лук
магданоз, мащерка, черен пипер, сол
Приготвяне:
Измитите и отцедени риби подсушаваме със салфетка. Поръсваме със сол, черен пипер и сока от два лимона и оставяме 15 мин. на студено. В коремната кухина на всяка скумрия слагаме по едно клонче магданоз и мащерка и по половин дафинов лист. Слагаме ги върху намазана с масло пергаментова хартия (всяка риба върху отделен лист). Около тях поръсваме с лука ситно нарязан, семето от копъра, кръгчета лимон. Загъваме хартията добре. Подреждаме в тавичка и печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 40 мин. Поднасяме с хартията.
www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Филе от бяла риба с бадеми
600 г филе от бяла риба
200 г сух бял хляб
1 ч. ч. прясно мляко
50 г смлени бадемови ядки
1 с. л. ситно нарязан босилек
1 глава лук
половин пакетче краве масло
1 с. л. олио (зехтин)
черен пипер
сол
Приготвяне:
http://www.az-jenata.com
200 г сух бял хляб
1 ч. ч. прясно мляко
50 г смлени бадемови ядки
1 с. л. ситно нарязан босилек
1 глава лук
половин пакетче краве масло
1 с. л. олио (зехтин)
черен пипер
сол
Приготвяне:
Заливаме хляба със затопленото мляко. Към отцедения хляб прибавяме бадемите, босилека, зехтина, лука, нарязан на ситно, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре сместа с вилица. Измитото и отцедено филе слагаме върху салфетка, за да се подсуши. Посоляваме. Нареждаме филето в намазана с масло огнеупорна тавичка. Отгоре разстиламе на равномерен пласт сместа от хляба и маслото, нарязано на тънки листчета. Печем в силна фурна около 20 мин. Поднасяме с кръгчета лимон и салата.
http://www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Скумрия в хартия
4 скумрии
1/2 пак. краве масло
4 лимона
1 ч. л. семе от копър
2 дафинови листа
2 глави лук
магданоз, мащерка, черен пипер, сол
Приготвяне:
http://www.az-jenata.com
1/2 пак. краве масло
4 лимона
1 ч. л. семе от копър
2 дафинови листа
2 глави лук
магданоз, мащерка, черен пипер, сол
Приготвяне:
Измитите и отцедени риби подсушаваме със салфетка. Поръсваме със сол, черен пипер и сока от два лимона и оставяме 15 мин. на студено. В коремната кухина на всяка скумрия слагаме по едно клонче магданоз и мащерка и по половин дафинов лист. Слагаме ги върху намазана с масло пергаментова хартия (всяка риба върху отделен лист). Около тях поръсваме с лука ситно нарязан, семето от копъра, кръгчета лимон. Загъваме хартията добре. Подреждаме в тавичка и печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 40 мин. Поднасяме с хартията.
http://www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Re: Ястия с риба и морски продукти
Бяла риба на фурна | |
Продукти: | |
500гр. бяла риба 1 бр. консерва паприкаш 7-8 скилидки чесън 3-4 зърна черен пипер 20-40гр. олио магданоз | |
Начин на приготвяне: | |
Бялата риба се нарежда в тавичка намазана с олио слагат се скилидките чесън зърната черен пипер изсипва се консервата с паприкаша. Запича се докато се сгъсти соса преди да се извади се поръсва с магданоз. Приятен апетит бързо лесно и вкусно. |
Cveti789- Модератор
Сос за миди
миди с черупки (може и без) - 1 кг
зехтин
лук
скилидка чесън нарязана на ситно, сол, черен пипер
1 к. ч. оцет
1 к. ч. вода
Мидите се сваряват в тенджера под налягане или в друг съд, след което се почистват и заливат със соса.
Сос:
Запържва се зехтина с малка глава лук, и се добавя и ситно нарязания чесън. Прибавя се сол, зърна чер пипер, оцета и водата.
Мидите трябва да
постоят в соса няколко часа в хладилник, за да се овкусят…
мезе или предястие.
По желание може да се сложи червен пипер - сладък или
лют след запръжката.
Източник: http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/
Рецептата съм я пробвала, но аз добавям и чили сос, кубче бульон и лющян - става божествено.
зехтин
лук
скилидка чесън нарязана на ситно, сол, черен пипер
1 к. ч. оцет
1 к. ч. вода
Мидите се сваряват в тенджера под налягане или в друг съд, след което се почистват и заливат със соса.
Сос:
Запържва се зехтина с малка глава лук, и се добавя и ситно нарязания чесън. Прибавя се сол, зърна чер пипер, оцета и водата.
Мидите трябва да
постоят в соса няколко часа в хладилник, за да се овкусят…
мезе или предястие.
По желание може да се сложи червен пипер - сладък или
лют след запръжката.
Източник: http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/
Рецептата съм я пробвала, но аз добавям и чили сос, кубче бульон и лющян - става божествено.
Lindzi- SPAMMER
Сьомга с портокалов сок
Продукти:
1 кг.филе от сьомга
зехтин
сол и черен пипер
За соса:
сока на 2 портокала/не много големи
1 праз
250 мл. течна готварска сметана
връзка кориандър
1 ч.л. царевично нишесте
2 ч.л. лек зехтин
1 ч.л. вода
сол и бял пипер
Приготвяне на портокаловия сос:
- Нарязваме на тънки парченца праза,задушаваме го в зехтина.
- Прибавяме портокаловия сок, загряваме отново, но без да заври.
- Прибавяме нишестето, предварително размито във водата.
- Посоляваме и поръсваме с черен пипер и прибавяме сметаната.
- Загряваме соса отново на много слаб огън, като внимаваме да не заври.
- Накрая поръсваме с нарязания на ситно кориандър.
Сьомга:
Рибата се пече на фурна или плоча.
Ако решите да печете сьомгата във фурна…Нарежете филетата с дебелина
около 2 пръста и ги посолете. В загрят тиган или планча леко запечете
парчетата риба, след това ги наредете в тавичка.Така ги печете около 15
мин.
Сервираме сьомгата със соса и гарнитура по желание…
http://www.lacocinadeauro.com/
1 кг.филе от сьомга
зехтин
сол и черен пипер
За соса:
сока на 2 портокала/не много големи
1 праз
250 мл. течна готварска сметана
връзка кориандър
1 ч.л. царевично нишесте
2 ч.л. лек зехтин
1 ч.л. вода
сол и бял пипер
Приготвяне на портокаловия сос:
- Нарязваме на тънки парченца праза,задушаваме го в зехтина.
- Прибавяме портокаловия сок, загряваме отново, но без да заври.
- Прибавяме нишестето, предварително размито във водата.
- Посоляваме и поръсваме с черен пипер и прибавяме сметаната.
- Загряваме соса отново на много слаб огън, като внимаваме да не заври.
- Накрая поръсваме с нарязания на ситно кориандър.
Сьомга:
Рибата се пече на фурна или плоча.
Ако решите да печете сьомгата във фурна…Нарежете филетата с дебелина
около 2 пръста и ги посолете. В загрят тиган или планча леко запечете
парчетата риба, след това ги наредете в тавичка.Така ги печете около 15
мин.
Сервираме сьомгата със соса и гарнитура по желание…
http://www.lacocinadeauro.com/
Lindzi- SPAMMER
Скумрия с картофи на фурна
2 скумрии 5-6 картофа доматено пюре или салца дафинов лист растително масло сол | |
Рибата се изчиства и глава и се слага в тавичка на дъното, на която е намазана предварително с растителното масло. Към нея се добавят картофите, които предварително сме измили и нарязали на филийки. Посоляваме и добавяме дафиновия лист и накрая доматената салца. http://vkusnotiiki.net/ |
Lindzi- SPAMMER
Октопод на скара по средиземноморски
1 октопод 1 глава лук 1 морков 1 глава целина черен пипер на зърна 1-2 дафинови листа 1 глава чесън 1 кафена чашка винен оцет 1 кафена чашка червено вино 2 коркови тапи 2-3 стръка пресен риган 1 кафена чаша зехтин 1 лимон | |
Начин на приготвяне: | |
Почистете октопода, измийте го и първо махнете човка, тя се намира в средата на тялото, проверете дали главата и качулката са почистени, дали няма дребни камъчета и други замърсявания. Сложете октопода в марината с вода, лук, морков, целина, черен пипер, дафинов лист, чесън, винен оцет, червено вино и две коркови тапи. Корковите тапи се използват при приготовлението на октоподи от векове, тъй като в корка има ензим, който прави месото им по-крехко. Сложете тенджерата на котлон и я оставете да къкри. Един средно голям октопод се сварява за трийсет-четирийсет минути. Оцедете октопода и го нарежете – отрежете пипалата и нарежете тялото. Сложете парчетата в купа и мариновайте за скарата със счукан чесън и пресен риган накълцан на ситно. Оставете да престои поне половин час в хладилник. Междувременно нагрейте скарата добре. Трябва да е силно загрята, за да „запечата” месото. Когато го сложите на скарата полейте с малко зехтин. Докато октоподът е още на скарата, го облейте със сока на половин лимон. Сервирайте като предястие, салата, основно ястие или допълнение към плато с морски дарове. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Шаран на фурна
1бр.Шаран 1-червена чушка 1-глава червен лук 3-4-домата черен пипер олио За плънката 100-200гр. ориз парче луканков салам 1-глава червен лук 50гр.орехи 1-2-гъбки (печурки) чубрица | |
Начин на приготвяне: | |
Лука и ориза леко се задушават в тенджерка, след това се прибавя луканковия салам, орехите, гъбите и чубрицата. С така приготвената смес се пълни шарана. Напълнения шаран се поставя в на мазнена тавичка като му се правят напречни разрези в който се поставят нарязаните на лентички чушка, лук и се поръсва с черен пипер. Доматите се рендосват на ренде и се изсипват покрай шарана. Пече се на 200 градуса. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Саламурена чорба от сом
главата и опашката на сом, който тежи около 3-4 килограма 3 литра вода 1 голям морков 1 зелена чушка 3 средно големи глави кромид лук два по- големи домата /пресни или от консерва/ шепа ориз черен пипер суха чубрица сух босилек пресен магданоз прясна целина пресен девисил сол на вкус, лимон или лимонена киселина /не и оцет - от него бульонът помътнява/ | |
Начин на приготвяне: | |
Сварете главата и опашката на сома, извадете ги и ги оставете да изстинат, а след това свалете месцето. В рибения бульон сложете нарязания кромид, чушката, парченцата домати, нарязаният на малки кубчета марков и ориза. Варете около 20 минути . Пуснете месото от рибата. Добавете чубрицата и джоджена и варете още 5 минути. Отстранете от огъня и наръсете чорбата с черния пипер, магданоза, целината и девисила. Консумирайте не много гореща. Забележка: Всички изброени подправки са характерни за рибената чорба и не пропускайте нито една от тях, те правят истинския вкус. И ако чорбата се желира, когато изстине знайте, че сте я приготвили така, както трябва. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Пикантна скумрия във фолио
половин скумрия 1 чаена лъжичка кулинарен маргарин “Белла” 1 топено сиренце чер пипер босилек чубрица червен пипер | |
Начин на приготвяне: | |
Скумрията се поставя във фолио, отгоре се реди сиренето, нарязано на парченца, намазва се с маргарина и се поръсва с подправките. Завива се и се пече в гореща фурна около 15 минути. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Шаран на камък
Продукти:
Шаран
Олио / Зехтин
Сланина
Сол
Лимонена трева
Соев сос
Чесън
Приготвяне:
1. Измиите добре рибата , изчистете отвътре също и отвънка "люспите" .
2. Камъка трябва да е много добре нагрят.
3. Намажете рибата от вън със зехтин/ олио отвътре със сол. Сложете вътре на много ситно нарязано лимонената трева.
4. Прибавете и скилитки чесън вътре в шарана или направете разрези по рибата и ги сложете там.
5. В корема на рибата можете да добавите малко соев сос за вкус.
6. Печете. ( Кожата ще придобие златист цвят )
www.bgrecepti.com
Шаран
Олио / Зехтин
Сланина
Сол
Лимонена трева
Соев сос
Чесън
Приготвяне:
1. Измиите добре рибата , изчистете отвътре също и отвънка "люспите" .
2. Камъка трябва да е много добре нагрят.
3. Намажете рибата от вън със зехтин/ олио отвътре със сол. Сложете вътре на много ситно нарязано лимонената трева.
4. Прибавете и скилитки чесън вътре в шарана или направете разрези по рибата и ги сложете там.
5. В корема на рибата можете да добавите малко соев сос за вкус.
6. Печете. ( Кожата ще придобие златист цвят )
www.bgrecepti.com
styyni- властелина на форума
Крокети от рибен хайвер
Продукти:
1 чаена чаша суров рибен хайвер
1 кафена лъжичка сол
1- 2 яйца
чер пипер
магданоз
копър
брашно, до получаване на гъста каша /като за бухти/
мъничка щипка сода за хляб
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесете хайвера с разбитите яйца, солта, черния пипер, нарязаните магданоз и копър и добавете брашно, докато сместа стане като за бухтички. Нагорещете тиган с олио, пуснете в него щипка сол, гребвайте със супена лъжица от хайвера и пържете до златист цвят.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Замразена риба на фурна с доматен сос
Продукти:
1 кг хек или скумрия
5- 6 домата
5-6 скилидки чесън
магданоз
1 лъжица захар
3 супени лъжици олио
черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Вземете тава и в нея изсипете олиото. Наредете почистената и нарязана на филии риба, отгоре изсипете смлените домати, посолете, сложете черния пипер и оставете да се пече около 30 минути в умерена фурна. 5 минути преди да извадите ястието прибавете чесъна, разбъркайте и отново оставете тавата във фурната. Магданоза наръсете след като рибата е готова.
1 кг хек или скумрия
5- 6 домата
5-6 скилидки чесън
магданоз
1 лъжица захар
3 супени лъжици олио
черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Вземете тава и в нея изсипете олиото. Наредете почистената и нарязана на филии риба, отгоре изсипете смлените домати, посолете, сложете черния пипер и оставете да се пече около 30 минути в умерена фурна. 5 минути преди да извадите ястието прибавете чесъна, разбъркайте и отново оставете тавата във фурната. Магданоза наръсете след като рибата е готова.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|