Ястия с риба и морски продукти
+2
Lindzi
Dani
6 posters
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Пълнени калмари
Порции: 4 | |
Необходимо време: 40 минути | |
Продукти: | |
700 г калмари 250 г риба тон филе от консерва 2-3 лъжици лимонов сок 1 лъжичка настъргана лимонова кора 2-3 лъжици зехтин 3 лъжици нарязан на ситно магданоз 2 скилитки чесън 2 лъжички (VEGETA) | |
Начин на приготвяне: | |
Изчистете калмарите, измийте ги и ги подсушете, накълцайте крачетата на дребно. Отцедете дребно филето от риба тон, добавете лимонова кора и лимонов сок, накълцан чесън, магданоз, 2 лъжици зехтин, нарязаните крачета от калмарите, лъжичка Вегета и разбъркайте добре. С този пълнеж напълнете калмарите, след което ги затворете с клечки за зъби. Нагорещете добре скарата, намажете я с олио и печете калмарите от всяка страна по 4-5 минути. Посолете печените калмари с Вегета, залейте ги с останалото олио и магданоза. Сервирайте пълнените калмари със салата по желание. | |
Съвет: Преди да започнете да пълните калмарите, клъцнете леко с нож връхчетата им и ги пълнете по-лесно. За пълненото - използвайте по-едри калмари. |
Lindzi- SPAMMER
Турска ***
Продукти:
700-800г. риба без значение каква
3 кисели млека
6 яйца
1 ч.л сол
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
700-800г. риба без значение каква
3 кисели млека
6 яйца
1 ч.л сол
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
В предварително нагрята фурна се слага риба,която се намазва с олио, за да не залепне. Приготвя се заливката от 6яйца, сол, чесън и кисело мляко, разбиват се продуктите с миксер и се залива рибата. Фурната трябва да е предварително нагрята 200 градуса.
Източник:vkusnotiiki.net/
maggi- Администратор
Рибена зимна салата
2 студено пушени риби
5-6 големи картофа
2-3 яйца
100 гр. маслини без костилки
150 гр. кашкавал
7-8 кисели краставички
3 майонези
1 ч.л. горчица
прясно мляко
копър
черен пипер
Източник
5-6 големи картофа
2-3 яйца
100 гр. маслини без костилки
150 гр. кашкавал
7-8 кисели краставички
3 майонези
1 ч.л. горчица
прясно мляко
копър
черен пипер
Рибата се изчиства и се накъсва на малки парчета. През това време картофите се сваряват и се смачкват като се прибавя км тях малко прясно мляко, черен пипер и копър. Яйцата се сваряват и се настъргват. Маслините и киселите краставички се нарязват на ситно като се разпределят в отделни купички. Кашкавала се настъргва на ситно и майонезата се разбърква с горчицата и черния пипер. Така приготвените продукти се подреждат в дълбока купа на пластове - започва се от рибата, пюрето от картофи, краставичките, маслините, яйцата, майонезата, кашкавала може и разбъркано по ваше желание. Най-отгоре се намазва с майонезата и се поръсва с кашкавал и копър за украса може и маслинка в средата.
Източник
Lindzi- SPAMMER
За любителите на сьомга
За любителите на сьомга
Необходимите продукти са:
* 4 котлета от сьомга,
* един лимон и един грейпфрут,
* 100 мл бяло сухо вино,
* 2-3 скилидки чесън,
* зехтин за пържене,
* черен и бял пипер,
* връзка магданоз,
* сол на вкус
Настъргана кора от лимона се смесва със сока от грейпфрута. Прибавяте солта, виното и двата вида пипер, след което оставяте рибата да се маринова около половин час. Колкото повече я държите, толкова по-вкусна и крехка става /зависи с колко време разполагате/.
В подходящ тиган изсипете зехтина /ако е тефлонов-минимално количество/. Като се сгрее пуснете разрязаните на половинки скилидки чесън и ги извадете веднага щом станат златисти на цвят.
Котлетите се нареждат в овкусения зехтин и се пържат по две минути от всяка страна, след което в тигана се добавя и сока от маринатата. Задушавайте рибата в получения сос още 3-4 минути от всяка страна.
Извадете я и след като я поотцедите /но не много, защото сосът е много вкусен/, наредете в чиния и украсете с малко пресен магданоз.
rozali.com
Lindzi- SPAMMER
Кюфтенцата на Ици
Продукти:
300-400гр. хайвер от толстолоп
1 яйце
4 супени лъжици брашно
сол на вкус
чер пипер на вкус
2-3 стръка пресен чесън
Начин на приготвяне:
Нарязваме пресният чесън на много ситно заедно с перата, след което се смесва с хайвера както и останалите продукти. Разбърква се добре за да се омеси хубаво всичко заедно. В нагорещена мазнина с една лъжица сипваме от хайвера и пържим до порозовяване. Готовите кюфтенца поставяме в чиния върху салфетка за да се отцеди мазнината, след което ги сервираме в чиния по избор и аранжираме!
Да ви е сладко!Източник
maggi- Администратор
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Страница 3 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|